Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Doge fiyat analizi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mocker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Son zamanların en çok konuşulan coini olan Doge yi kendimce ele alıcam 😀

Teknik analiz ve indikatör vs. kullanmayıp sadece büyük ve ünlü kişilerin tweet, açıklama, konuşmalarına göre nasıl hareket ettiği, kaça çıktığı kaça düştüğünü ele alacağım. Bakalım Elon Musk abimizin etkisi nasıl devam ediyor? Doge hakkındaki açıklamaları hala aynı etkiyi gösteriyor mu bir nebze de olsa görebileceğiz.

İlk olarak tarih 29 ocak : Elon Musk ilk dogecoin tweetini attı. O sırada fiyat 0.023-0.025 arasındaydı ve 0.086 doları gördü. Bu fiyat ani çıkış ve inişler yaparak devam etti ve kendini 0.030- 0.035 dolar arasına tekrardan atarak bu seviyeye oturdu.

İkinci tarih 4 şubat: Bu tarihte Musk aya çıkan bir roket fotografı paylaşarak altına doge yazdı ve sonrasında Lion King filminden bir alıntı fotograf yaparak kendini ve doge coin simgesi olan köpek fotografını paylaştı. Ayrıca gün içerisinde doge coin ile ilgili tweetler atmaya devam etti. Fiyat bu paylaşımlardan önce dediğimiz gibi 0.030 ve 0.035 dolara arasınd gidip geliyordu ve tweetler sonrasında 0.058- 0.060 civarlarını gördü. Yaklaşık 1 gün civarından iniş çıkış yapan doge coin fiyatını 0.045 seviyeleri attı.

6 şubat 2021: Elon Musk twitter hesabından doge coin ile özdeşleşen meşhur tweetini attı. ''much wow'' tweeti yaklaşık 350 bin begeni topladı twitterde. Bu gelişmede dogecoinde eskisi kadar bir artış yaratmasa da kırpırdanma getirdi.

7 şubat 2021: Ünlü milyarder ve iş adamı Musk bu sefer de resmi twitter hesabından Lion King filminden kullandığı fotoğrafı büyüterek listeye başka ünlü isimleri de ekledi. Eklemesinin sebebi o isimlerde twitter adreslerinden dogecoini desteklerini açıklamışlardı. Ve bu haber ile birlikte dogecoin fiyatı tekrar ivmeyle artışa geçti 0.066 dolar seviyelerine geldi.

Resim

Şu anda 0.060 dolar civarında seyreden doge görüldüğü üzere Elon Musk tweetlerinden başlarda çok etkileniyordu fakat son gelişmelere baktıgımızda dogecoin etkilense de o kadar fazla etkilenmiyor. Bakalım ilerleyen günlerde meşhur coin ile ilgili neler olacak?

Elon Musk, Doge'un fiyatını anlık olarak ilk günden bu yana 3 katına çıkardı yani bir nevi. Ben farklı bir pencereden bakayım; sizde hypeladığı coin Doge değil de Uniswap, Aave veya Synthetix (DeFi projeleri olduğu için örnek veriyorum) olsaydı fiyatlarında nasıl bir ivmelenme olurdu?

Üçünün de projeleri Doge'dan bin kat daha güçlü, ama WallStreetBets bu hypelarda da Musk'ın arkasında olur muydu mesela?

Elon Musk, Doge'un fiyatını anlık olarak ilk günden bu yana 3 katına çıkardı yani bir nevi. Ben farklı bir pencereden bakayım; sizde hypeladığı coin Doge değil de Uniswap, Aave veya Synthetix (DeFi projeleri olduğu için örnek veriyorum) olsaydı fiyatlarında nasıl bir ivmelenme olurdu?

Üçünün de projeleri Doge'dan bin kat daha güçlü, ama WallStreetBets bu hypelarda da Musk'ın arkasında olur muydu mesela?
Bence Defi projelerinden biri olsaydı birçok makul şartlar altında alım satım yapan kullanıcıyı da arkasına alabilirdi ve daha yüksek bir fiyat artışı gelirdi ama zaten dogeye yatırım yapmasının sebebi FOMO korkusu olan kısa yoldan çok kazanayım kafasında olan insanların parasını daha kolay alabilecegi için bu coini seçti

Forum istatistikleri

Konular
13.948
Kullanıcılar
6.979
Son üye
Zenepreesia
Geri