Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Dünya çapında 13.000'den fazla Bitcoin ATM'si kuruldu

Ekran Görüntüsü (602).webp

Haber sitesi cryptopolitan, Dünya çapında yaygınlaşmaya başlayan ve kullanımı artan bir eğilimle devam eden Bitcoin ATM'ler ile ilgili güncel bilgileri, bir izleme firmasının verilerine dayanarak okuyucularına servis etmiş.

Dünya genelinde sayıları artmaya devam eden Bitcoin ATM'ler, bir İzleme platformu olan Coin ATM Radar tarafından bildirilen güncel verilere göre 13020 adet.

Yapılan araştırma neticesinde sayılarının en fazla arttığı dönem ise 2020 yılı olarak belirtiliyor. Bitcoin ATM sayılarının yıl içinde artış oranı %104 gibi oldukça dikkat çekici bir seviyede. 2020 yılı başlarındaki dijital para ATM sayısı 6374 olarak tespit edilmişken, sadece bu sene kurulan makine sayısı ise 6.646 adet olmuş.

Ekran Görüntüsü (600).webp

ATM sayılarının en fazla hangi ülkelerde olduğu da ayrıca paylaşılıyor. En fazla makineye sahip olan ülke belirgin bir şekilde ABD ve hemen arkasından Kanada.
ABD------------10807
Kanada---------1054
Birleşik Krallık-- 248
Avusturya------ 146
İspanya--------- 115
İsviçre---------- 101

Bu ATM'lerin işlevleri tam olarak nasıl olacak acaba? Yani kartımızı sokup kağıt para çeker gibi Bitcoin çekmeyeceğiz, orası tamam. Fiat para birimleriyle Bitcoin almamıza mı yarayacak acaba?

Gelecek sene yüz binlere ulaşır. Az bile kullanılsa etrafta Bitcoin logosunu ne kadar görürsek o kadar talep olur.

Gelecek sene yüz binlere ulaşır. Az bile kullanılsa etrafta Bitcoin logosunu ne kadar görürsek o kadar talep olur.
Aynen öyle, reklam açısından da düşünürsek kulağa mantıklı geliyor. Bitcoin artık televizyonda ekonomi programlarının da en çok tartışılan konular arasına girdi. Atm'nin resmiyet görüntüsü bile başlı başına bir etken iken, sunacağı imkanlarla da arz ve talebi etkileyebilir.

Atm mantığı basit. Nasıl Akbank tan para çekmek için Akbank ın kartını ve ATM sini kullanıyorsan, Bir borsadan para çekmek için o borsanın ATM sini kullanacaksın. O anki kur üzerinden ödeme yapar ATM.

Ek bilgi olarak: Ülkemizde en çok ATM Thodex borsasına aittir.

Yani hesabımızda bulunan kripto paraları fiat paraya dönüştürüp çekebileceğiz ATM'den.
Örneğin, 0.001 Bitcoin'i Thodex'in ATM'sinden Türk Lirası olarak çekeceğiz.
Benim Türkiye'de böyle ATM'ler olduğundan haberim yoktu.
Bu iş, bu denli ilerledi demek.

Yani hesabımızda bulunan kripto paraları fiat paraya dönüştürüp çekebileceğiz ATM'den.
Örneğin, 0.001 Bitcoin'i Thodex'in ATM'sinden Türk Lirası olarak çekeceğiz.
Benim Türkiye'de böyle ATM'ler olduğundan haberim yoktu.
Bu iş, bu denli ilerledi demek.

Konuyu inceleyebilirsiniz. Eğer lazımsa nokta konumlarını da bulurum. Yazımdan sonra yeni açıldı mı bilmiyorum ama 🙂

Tam olarak anlamış değilim bu tarz atm leri. Gerçekten nasıl işliyor bir fikrim dahi yok .İstanbul'da görmüştüm sanki bitane fakat bakamadım,inceleyemedim insanlar yanlış anlar diye 🙂

Tam olarak anlamış değilim bu tarz atm leri. Gerçekten nasıl işliyor bir fikrim dahi yok .İstanbul'da görmüştüm sanki bitane fakat bakamadım,inceleyemedim insanlar yanlış anlar diye 🙂
@Vonzarovich anlattı işte. Hesabında 0,01 BTC var, 0,1 ETH var, 1000 XRP var atıyorum. Hangisinden çekmek istediğini seçiyorsun, ne kadar çekmek istediğini giriyorsun, o anki kurla ne kadar para bozulacağını gösteriyor, kabul ediyor ve çekiyorsun.

Forum istatistikleri

Konular
13.736
Kullanıcılar
6.907
Son üye
SatoshiWasHere
Geri