Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Dünyada Toplam Ne Kadar Para Var ?

MB verilerinden alınmış bilgilerdir. Şuan ortalama 105 trilyon $ civarında para var. Bunun bitcoinle ilişkini bir site paylaşmış aşagıda verdim meraklısı bakabilir. Dünyada sürekli nufus artıyor, her ülkede enflasyon var buda sürekli para basımı demektir. Para basıldıkça otomatikman birçok varlıgın değeri artabiliyor.Para arzında ortalama 10 yılda % 100 artış görüyorum.

Site: https://charts.bgeometrics.com/m2_global.html

Basılı olan paradan bahsediliyor sanırım. Pek çok kurum kişi vb paraları basılı halde değil. Bankalarda, çeşitli yatırım araçlarında sayısal rakamlar sadece.
Olaya zaten bu açıdan bakınca mesele çok tuhaf bir hâl alıyor hocam.

Mesela bende 10 lira var. O 10 lirayı size veriyorum ve sizden bir tane araba alıyorum. Benim 10 lira değerinde bir arabam, sizin de 10 liranız oluyor. Sonra siz o 10 lirayla gidip ev alıyorsun. Sizin 10 lira değerinde bir eviniz oluyor ve o 10 lira başkasının oluyor. Sonra o 10 lirayı başkası harcıyor derken, piyasada gezinen paradan çok daha büyük bir mal varlığı ortaya çıkıyor.

Eğer halâ dünya da takas sistemi olsaydı. İnsanlığın, böylesine büyük bir serveti ortaya çıkarması mümkün olmazdı sanırım.

herşeyin bir yolunu buldukları gibi onunda bir yolunu bulurlardı, basılı para söylemi artık değişecek ve rakamsal değerler üzerinden hareket edilecek, tüm sorunlarını çözmüş yerlerde bu tutarda, sorunlu yerlerde nasıl olur, bilemiyorum, aklıma gelen tek çözüm kripto

Forum istatistikleri

Konular
13.933
Kullanıcılar
6.972
Son üye
crypthonite
Geri