Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Elon Musk'ın Enerji Söylemine Karşı Gelen Yanıtlar

Dün gece, gün kapanışına yakın bir saatte Elon Musk'ın yapmış olduğu açıklamayı hatırlıyoruz.

Bu açıklamasında Bitcoin aşamalarında çok fazla enerji tüketildiği için bundan sonra Tesla satışlarında Bitcoin ödemesini askıya aldıklarını açıklamıştı. Hatta bu açıklamasıyla birlikte dün piyasalarda tekrar bir çakılma meydana gelmişti. Bu açıklamalardan kısa bir süre önce ve açıklama sonrasında yüksek para girişleri yaşandığı da belgelenmişti yüksek para giriş çıkışları kontrol eden hesaplardan. Lafı uzatmadan benim gözlemlediğim iki karşı söylemi sizlere iletmek istiyorum.

İlki Binance kurucusu CZ'ye ait. Attığı twitte "Sanırım Elon, Tesla alış verişi için kabul edilen, kripto para olmayan, para birimleri için ne kadar enerji tüketildiğini araştırmamış." diyerek Elon Musk'a göndermede bulundu.

1620881410250.webp

İkinci söylem ise aslında yaklaşık 5 gün önce geçen bir televizyon programında şimdiye cevap olarak verilmiş. Verilen yanıtta özet olarak "Her yıl 160.000 TWh enerji tüketiliyor ve bunun 50.000 TWh lık kısmı tam anlamıyla boşa harcanıyor, halbuki Bitcoin'in kullandığı enerji ise sadece 120 TWh." diyor konuşmacı Michael Saylor. Konuşmanın tamamını aşağı linke bıraktım. Gündem bir anda bitcoin enerjisi olunca bu video da gene CZ tarafından gündeme taşınmış, üzerinden daha 5 gün geçmiş bir konuşma. Bakalım enerji, bitcoin savaşlarında ilerleyen günlerde bizi neler bekliyor?

Bu arada her kısmı güzel ama son kısımdaki konuşmayı beğendim ben.

Ben hep söylüyorum Elon Musk kripto para dünyasının en büyük manipülasyoncusudur.
Bu açıklamayı yapıp BTC'nin düşmesinden sonra alttan alım yaptığına adım gibi eminim.
Birkaç gün sonra da bizzat kendisinden olmasa bile şirketlerinden birinden BTC ile ilgili olumlu bir söylem gelecektir.

Ben hep söylüyorum Elon Musk kripto para dünyasının en büyük manipülasyoncusudur.
Bu açıklamayı yapıp BTC'nin düşmesinden sonra alttan alım yaptığına adım gibi eminim.
Birkaç gün sonra da bizzat kendisinden olmasa bile şirketlerinden birinden BTC ile ilgili olumlu bir söylem gelecektir.
Kesinlikle katılıyorum. Manipülasyonları istediği gibi yapıyor, yapmaktan çekinmiyor ve maalesef bunun önüne geçilemiyor. Her cümlesi yüz milyonlarca dolar değerinde. Dediğiniz gibi birkaç gün içinde artışa sebep olucak söylemleri doğrudan ya da dolaylı olarak görürüz büyük ihtimalle. Nereye kadar böyle gidecek merak içerisindeyim.

En çok karşı çıkanlardan biri de CZ idi hatta bir kullanıcının Elon'ı takibi bıraktınız mı sorusuna abonelik & takip aynı şey diye yanıt verdi. Tüm bunları düşününce Elon'ın hareketine en çok karşı çıkıp Bitcoinin düşmesini engellemeye çalışan CZ'ye karşı hamle olarak mı Binance'ı karalayan haberler çıktı acaba? Kafamıza deli sorular geliyor.

1620931421909.webp

Elon Musk'ın açıklamasından yaklaşık bir(1) gün önce twitter'da gezerken devasa bitcoin mining tesislerine denk gelmiştim. Tabiri caizse petrol rafinerisi gibi çalışan oldukça yüksek sesli fabrika benzeri yapıların videoları twitter'da geziyordu. Kendi kendime 'ya insanlar ne kadar ciddi yatırımlar yapıp böyle tesisler kurmuşlar ayrıca ne kadar yüksek bir enerji tüketiyordur kim bilir?' demiştim.

Acaba bu durum algıda seçicilik adı verilen psikolojik kavram ile alakalı mı? Yoksa benim/bizim gibi insanların Elon Musk'ın açıklamasını 'ya adam haklı olabilir' dedirtebilmek adına oluşturulan bir tür ön hazırlık mıydı? bilemiyorum.

Elon Musk'ın açıklamasından yaklaşık bir(1) gün önce twitter'da gezerken devasa bitcoin mining tesislerine denk gelmiştim. Tabiri caizse petrol rafinerisi gibi çalışan oldukça yüksek sesli fabrika benzeri yapıların videoları twitter'da geziyordu. Kendi kendime 'ya insanlar ne kadar ciddi yatırımlar yapıp böyle tesisler kurmuşlar ayrıca ne kadar yüksek bir enerji tüketiyordur kim bilir?' demiştim.

Acaba bu durum algıda seçicilik adı verilen psikolojik kavram ile alakalı mı? Yoksa benim/bizim gibi insanların Elon Musk'ın açıklamasını 'ya adam haklı olabilir' dedirtebilmek adına oluşturulan bir tür ön hazırlık mıydı? bilemiyorum.
Olabilir hocam her şey birbiriyle bağlantılı diye düşünüyorum, özellikle son binance hamleleriyle birlikte.

Elonmusk BTC dünyasının en iyilerindendir
Nasıl en iyi? Böyle en birinci iyi mi yani?

Elon musk hayatımda gördüğüm, en paralı aptallardan biri. Parası olması, çok parası olması neyi değiştirir. Ben 2 haftadır düşüş bekliyordum zaten. Henüz twit atmadığında tether 8,70 olmuştu zaten. Piyasayı ön görüp, buna göre twit attığından hiç şüphem yok. Tesla satışları bu yıl düşüşte, ve çindeki tesla fabrikası için alınacak arsa da askıda. 2 haftadır 24 tane alım emirimi bekliyorum. Sadece matıc in yükselişine şaşırdım.

Forum istatistikleri

Konular
13.941
Kullanıcılar
6.974
Son üye
morinkaaa
Geri