mocker
Pioneer
- BNB
- 0,00024750
Dünyanın önde gelen kripto analiz şirketi olan CryptoDiffer yeni bir araştırma sonucunu bizlerle paylaştı. Geçtiğimiz haftayı baz alan araştırmadan dünyanın en bütyük borsası olarak bilinen binance de kullanıcılar ve yatırımcılar tarafından aranan en popüler 14 altcoini bizlerle paylaştı. Bakalım sonuçlar ne şekilde olmuş?
Listede zaten birçoğumuzun bildiği belli majör coinler yer alırken farklı olarak sürpriz sayılabilecek coinler ise yine binance altyapısından çıkan ve binance’nin desteklediği fan tokenler bulunuyor.
Listenin ilk sırasında Binance’nin göz bebeği olan BNB coin bulunmakta. Bu coinin ilk sırada olması tabiki şaşırtmadı çünkü hem en büyük 3. Coin olması hem de binancenin yapmış olduğu birçok launchpool ve etkinlikte direkt veya dolaylı olarak bnb istemesi bu popülerliğe katkı sağlıyor.
2. ve 3. Sıralarda ise sürpriz sayılabilecek dediğimiz 2 spor tokeni bulunuyor. Bunlardan ilki İtalyan devi Lazio spor kulübünün tokeni LAZIO diğeri ise yine İtalya’dan tanıdığımız, efsane kaptan Alessandro Del Piero’ nun takımı olan Juventus kulübünün tokeni JUV. ( Juventus’un olduğu bir yerde Del Piero’yu söylemezsem içim rahat etmezdi mazur görün 😀)
Listenin 4. Ve 5. Sırasında ise kripto piyasasında olan olmayan herkesin artık adını ezberlediği coinler olan ETH ve BTC geliyor. Fakat burdaki şaşırtan durum ise ETH nin BTC den daha fazla aranarak 4. Sırayı alması oldu. Bu sonuçta bir kesime göre gelecekte ETH nin BTC’nin yerini alacağını idda etmesinin altında bir şeyler yatığını kanıtlar nitelikte olduğunu göstermiş oldu. (Kişisel yorumum ise kripto dünyası var oldukça ETH nin asla Bitcoinin yerini alamayacağıdır. Çünkü bitcoin bu işin artık simgesi oldu her ne kadar teknolojisi işlevselliği ETH den geride olsa da piyasada ilk olması ve her şeyin başlangıcı olarak kabul edilmesi tahtını koruyacağının kanıtıdır bana göre.)
Neyse 4. Ve 5. Coinleri geçtikten sonra ise 6. Sırada meme (şaka) coin olarak adlandırılan coinlerin başını çekmese de 2. Sırada olan SHIB geliyor. Bildiğimiz gibi meme coin diyince ilk akla hemen Elon Musk’un baş tacı, gözbebeği olan Doge geliyor fakat araştırmaya göre Doge eski popülerliğini kaybetmiş görünüyor. Çünkü analiz şirketi Doge’nin ilk 15 sırada yer bulamadığını özel olarak paylaşmış okuyucularına.
7. ve 8. Sırada ise ETH katili olarak bilinen coinlerin popüler olanlarından Sol ve Matic bulunuyor. Bu coinler ETH katili olma yolunda bir hayli iddialı olsa da şuan için ETH ye göre baya bir geride kalmışa benziyorlar.
Bir diğer ETH katili coin olan ADA ise 10. Sırada kendisine yer buluyor. Kişisel olarak ADA’nın bu sıralamayı hak etmediğini düşünüyorum çünkü ortada bir ETH katili varsa bunun ilk olarak ADA olduğunu düşünenlerdenim.
9, 11 ve 12. Sıralarda ise son zamanların gözde projelerinden olan metaverse evreninin coinleri olan SAND, MANA ve GALA geliyor. Tabi bu coinlerin ilk 15 de olmaları hiç şaşırtıcı değil çünkü Facebook’un önderliğinde metaverse projeleri geçtiğimiz 2-3 ayda baya bir ilgi toplamıştı ve başta bu coinler olmak üzeri metaverse projeleri değerlerini kat ve kat artırmışlardı.
13. sırada sessiz sedasız bir şekilde en büyük 10 kripto parası arasına giren LUNA bulunuyor. Her ne kadar sessiz sedasız desem de tabiki LUNA yatırımcısına çok kazandırdı ve kazandırmaya devam ediyor. Ayrıca altyapısı ve teknolojisi bu kazanımların devam edeceğini gösteriyor.
Son 2 sırada ise benim büyük destekçisi olduğum ve bu listeyi görünce son sıralarda olmasına gönlümün elvermediği 2 proje. DOT ve AVAX.
DOT daha ön sıralarda olmayı hakkediyordu bana göre çünkü Binance’nin de desteklediği DOT’un parachain güncellemesi baya bir yatırımcı çekmişti DOT projesine.
Böylelikle son günlerde popüler olarak aranan 15 coini birazda kendi yorumumu katarak sizlere aktarmaya çalıştım. İnşallah faydalı bulursunuz bu yazımı. Hatam veya yanlışım olduysa şimdiden özür dilerim.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.