Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Erişilemeyen Bitcoin Miktarı Ne Kadar?

Ekran Görüntüsü (764).webp

Bitcoin haber sitelerine oldukça ilginç haberler gelmeye devam ediyor.

Bitcoinsistemi haberlerine göre, yüksek oranlarda kazanç sağlayan Bitcoin yatırımcıları bu durumdan oldukça memnun iken, unuttukları cüzdan bilgileri ve unuttukları mail hesaplarının şifreleri neticesinde bir çok yatırımcıda üzüntü içerisinde.

Herhangi bir sebepten dolayı ulaşılmaz olan Bitcoin cüzdanlarına ulaşmak imkansızdır gerçeğinden yola çıkılarak yapılan bir takım açıklamalar mevcut. Üretilecek Bitcoin miktarını sanırım artık hepimiz biliyoruz ki bu miktar 21 milyon adet. 18,5 milyondan fazlası ise üretilmiş durumda. Kısaca 18.5 milyon şu an piyasada var olarak anlaşılması doğal olsa da unutulan cüzdan şifreleri, unutulan mail adresleri veya mail adres şifreleri gibi olaylar neticesinde Bitcoin arzının % 25’inin kayıp olduğu gibi oldukça ciddi ve ilginç bir iddia ortaya atılmış.

Kısaca kaybolan Bitcoin olarak adlandırabileceğimiz bu durumda, kayıp olan Bitcoin sayısının ise 5 milyon adet olduğu tahmin ediliyor. Diğer bir bakış açısıyla şu an dolaşımda olan bitcoin sayısı 10 milyon civarında. Bunlar elbet bir iddia.

Sadece sınırlı sayıda olmasının bile Bitcoin'e yatırım yapmak için yeterli olduğunu düşünüp alım yapan kurumsal yatırımcılar olduğu düşünüldüğünde, mevcut iddialar sanırım ilerleyen zamanlarda tekrar gündeme getirilecek ve tartışılacaktır.

--yatırım tavsiyesi olmayıp belirtilen haber kaynağından derlenmiştir. --

Bu olaylar evet gerçekten yaşanıyor. Şifre unutmalar, yanlış adrese göderimler filan. Öğrenme aşamasında çok hata yapılıyor. Sonuç olarak üretilen BTC sayısına ekleniyor tabi bunlar ama yine de dolaşımdaki hacmi olumsuz etkiliyor.

2011'lerde usb ile 3-5-10 BTC kazıyıp sonra sağa sola atıp unutan 20 bin kişi olsa... 5 milyon çok yüksek bir rakam ya.
@sahinadm
Evet bu tür olaylar yaşanıyor ama sizce de bu kadar büyük rakamlarda olması mümkün mü ? 5 milyon adet kayıp miktarı sanki fazla ileri bir iddia gibi .

Bu olaylar evet gerçekten yaşanıyor. Şifre unutmalar, yanlış adrese göderimler filan. Öğrenme aşamasında çok hata yapılıyor. Sonuç olarak üretilen BTC sayısına ekleniyor tabi bunlar ama yine de dolaşımdaki hacmi olumsuz etkiliyor.
Hatalı gönderimler tamam da, unutulanları nerden bilip ekliyorlar hocam. Yanlış anlaşılmasın bu konu merak ettiğim ve araştırmaya bir türlü fırsat bulamadığım bir konu. O açıdan soruyorum. @haluk hocam saolsun konuyu açarak taze taze hatırlattı bana da sorma fırsatı buldum 🙂

En basitinden 50 Cent solisti ilk zamanlarda Bitcoin almış ve kenarda bırakmış. Yıllarca unutmuş gitmiş. Bir ara fiyatların yükseldiğini görünce dönüp bakmış ve milyarder olduğunu fark etmiş. Bu adam şifrelerini hatırlamış ki parasına kavuşmuş. Başta bunu onlarca insan ucuz olduğu için bir sürü alım yapmış ve unutmuşlar, şifreleri kaybetmişler. Belki ilerde değerlenir diye bu gün katıldığımız airdroplar gibi düşünün. Biz de çok değer vermeyip unutuyoruz. O dönemler bir tane kripto varmış ve herkes almış. Böyle olmalı bence.

En basitinden 50 Cent solisti ilk zamanlarda Bitcoin almış ve kenarda bırakmış. Yıllarca unutmuş gitmiş. Bir ara fiyatların yükseldiğini görünce dönüp bakmış ve milyarder olduğunu fark etmiş. Bu adam şifrelerini hatırlamış ki parasına kavuşmuş. Başta bunu onlarca insan ucuz olduğu için bir sürü alım yapmış ve unutmuşlar, şifreleri kaybetmişler. Belki ilerde değerlenir diye bu gün katıldığımız airdroplar gibi düşünün. Biz de çok değer vermeyip unutuyoruz. O dönemler bir tane kripto varmış ve herkes almış. Böyle olmalı bence.
Üretilen BTC sayısına ekleniyor kısmından bahsetmiştim aslında hocam.

Üretilen BTC sayısına ekleniyor kısmından bahsetmiştim aslında hocam.
Üretim gerçekleşip rezerve ekledikten sonra unutuluyor. Önce mining, sonra sahip olma sonra da unutma aşamaları var olayda.

Konuyu açtım ama sahinadm hocam üzerine yığıldı tüm sorular, diyelim ki bir deli bir kuyuya taş attı ..Şimdi bu konuda uzun bir araştırma içine girerse şaşırmam, üzmeyin @sahinadm hocamı 🙂

Valla ya. 😀 Zaten Bitcoin bir delinin kuyuya attığı taşla bu günlere kadar geldi. Kaç yıl oldu Satoshi Nakamoto'yu bulamadınız kayıp BTC'leri mi sorguluyorsunuz. Sahibi kayıp bunların sahibi. 😀

@sahinadm
Evet bu tür olaylar yaşanıyor ama sizce de bu kadar büyük rakamlarda olması mümkün mü ? 5 milyon adet kayıp miktarı sanki fazla ileri bir iddia gibi .
İlk zamanlarda kazım kolay olduğu için bir flash bellek günde iki tane üretebiliyormuş. Dünyada o dönemde bir flash belleğe sahip ve Bitcoin'den haberdar olan kişi sayısını düşünürsek belki fikir sahibi olabiliriz.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
13.857
Kullanıcılar
6.956
Son üye
greenwolf
Geri