Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Ethereum Ekran Kartı Madenciliği Hk.

Biraz sohbet konusu olsun diye açtım aslında kendi düşüncelerimi paylaşmak ve fikirlerinizi almak açısından hemde Bitherin projesi geleceği için bir kaç fikir üzerinde durmamız gerekiyor aslında.

Bir kaç yıl öncesine kadar ETHEREUM ekran kartı madenciliğini destekliyordu binlerce insan ekran kartı madenciliği yapıyordu.

Dünya üzerinde madencilik yaparak ekran kartı gücünü EVM'e gönderen kullanıcılar toplamda (1 TH/s = 1,000,000 MH/s) rekorlar kırdı defalarca kez.

Satoshiturk.com olarak yıllardır blockchain ve kripto para sektöründe yer aldık. Ethereum’un madencilik dönemindeki muazzam işlem gücünü düşününce, bu güçle neler başarabileceğimizin farkına varmak, geleceğe dönük farklı bir perspektif sunuyor.

Ethereum, madencilik döneminde 1 petahash’lik işlem gücüne ulaştı, bu da dünya çapında binlerce ekran kartının aynı anda çalışması anlamına geliyor. Peki, bu güç sadece Ethereum ağına hizmet etmek yerine, yapay zeka (AI) model eğitimine odaklansaydı ne olurdu? Düşünsenize, binlerce GPU’nun Ethereum madenciliği yerine GPT-4 gibi dev yapay zeka modellerini eğitmek için kullanıldığını!

GPT-3'ün eğitimi için gereken işlem gücü göz önüne alındığında, bu süreç aylar sürdü ve binlerce GPU harcandı. GPT-4 gibi daha büyük modellerin eğitimi ise çok daha fazla işlem gücü gerektiriyor. Ancak Ethereum’un madencilik gücünü bu eğitim sürecine aktardığımızda, milyonlarca GPU hesaplama işlemiyle bu devasa modellerin eğitimi haftalar değil, saatler içinde tamamlanabilirdi!

Ethereum’un 1 petahash gücü yaklaşık olarak 1000 petaflop’luk bir kapasiteye eşdeğer olurdu. Bu gücü yapay zeka eğitimine yönlendirdiğimizde, GPT-4 gibi bir modeli eğitmek yalnızca birkaç saat veya bir gün içinde tamamlanabilirdi. Geleneksel sistemlerde bu eğitimler aylar sürerken, bu güç devreye girdiğinde işler hızla ilerleyebilirdi.

Bu senaryo, yalnızca madencilik algoritmalarını yapay zeka eğitim algoritmalarıyla değiştirmeyi değil, aynı zamanda büyük bir dönüşümü ifade ediyor. Ethereum’un eski madencilik altyapısı, doğru optimize edilirse, geleceğin yapay zeka devriminin temel taşlarından biri olabilir.

Bu güçlerin nasıl başka alanlara evrilebileceğini düşünmek, blockchain’in ne kadar çok yönlü olduğunu gösteriyor. Gelecekte, belki de bu birleşim ile hem kripto hem de yapay zeka alanında büyük sıçramalar göreceğiz.

Yorumlarınız neler arkadaşler böyle bir geri dönüş olabilir mi ?

Hemen BM'ye, AB'ye falan başvurun hocam. Patent alın. Fikir tescili yaptırın. Acilen birşeyler yapın.. 😁

Zaten yeni ve dahice bir fikir ortaya atarak, tarihi bir icat yapmış oldunuz şu an. Bu devasa gücü, insanlık her faydalı işin çözümünde kullananabilir.

Bu zamana kadar ben neden düşünemedim ki bunu yaw? O kadar da ekran kartı yaktık.. 🤣

Hemen BM'ye, AB'ye falan başvurun hocam. Patent alın. Fikir tescili yaptırın. Acilen birşeyler yapın.. 😁

Zaten yeni ve dahice bir fikir ortaya atarak, tarihi bir icat yapmış oldunuz şu an. Bu devasa gücü, insanlık her faydalı işin çözümünde kullananabilir.

Bu zamana kadar ben neden düşünemedim ki bunu yaw? O kadar da ekran kartı yaktık.. 🤣
Esprili bir yaklaşım, Aslında anlatmak istediğimi anladığını var sayıyorum hocam,
NVidia ve OPENAI bugün güç yüzünden yarışıyorlar buna AWS, GOOGLE , Microsoft'da dahil ve ethereum aslında bugün hepsinden güçlü olabilecek bir potansiyele sahipti.

Hocam çok iyi anladım. Bu devasa bir güç ve bu gücü hangi tarafa yönlendirirsek, o tarafı ihya ederiz insanlık olarak.

güzel tesadüf şuan iki kuleyi izliyordum, tamda bu sahneyi,
boxset tekrar yapıyordum. bir an dedim acaba beni bir yerlerden görüyor musun?

güzel tesadüf şuan iki kuleyi izliyordum, tamda bu sahneyi,
boxset tekrar yapıyordum. bir an dedim acaba beni bir yerlerden görüyor musun?
Biz Windows 98 yazılımcısıyız hocam. Görmesekte, görmüş gibi yaparız. 😁

Şaka bir yana, fikir çok iyi hocam. Uzun yıllardır savaş jetleri ve uzay mekikleri hakkında araştırmalar yapıyorum. Belki binlerce makale, onbinlerce doküman okudum. Hiçbir mecra, tek başına bu kadar büyük bir işlem gücüne sahip olamadı. Ethereum dışında..

Bu işlem gücüyle herşey yapılır. Uzay simülasyonları NASA'yı çok yoran, uzun yıllara mâl olan ve maliyeti yüksek bir mes'ele idi. Şimdi NASA bu fikri duymasın. Çünkü böyle bir işlem gücüne ihtiyaçları var.

Forum istatistikleri

Konular
13.635
Kullanıcılar
6.884
Son üye
BlackHatSec
Geri