Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Ethereum Madenciliği Bitecekmi ? / Madencilik Bitiyormu?

Merhaba arkadaşlar bu konuyu açmamdaki sebep madencilik yapan ve yapacak olan arkadaşlara ön bilgi vermek içindir.

Ethereum 2.0 güncellemesi tamamlandığında Aklınızda Madencilik bitecek ve ekran kartlarım ne olacak gibi sorular olabilir, Olay aslında böyle sizlerin düşündüğü gibi değil. Bu konuda sizlere elimden geldiğince bilgi aktarmak istiyorum.


Ethereum Neden Güncelleniyor ?
Ethereum 2.0 Serenity aslında uzun süredir düşünülen bir güncellemeydi, bunların başlıca sebeplerine bakacak olursak arkadaşlar, Bitcoin'de olduğu gibi Proof of Work doğrulama sistemini kullanması ve enerji tüketimidir. Ayrıca Ethereum her ne kadar Bitcoin'den daha hızlı transfer işlemleri gerçekleştirsede günümüzde Visa gibi kuruluşlara yetişmişl değildir, Bugün Ethereum saniyede 15-25 arası işlem yapabilirken Visa ise saniyede 24.000 şlem yapmaktadır. Bu güncellemenin büyük sebepleri aslında bunlardır. Buna bizler ölçekleme diyoruz...



Peki Ethereum 2.0 ile Neler Değişecek
Proof of work sisteminden Proof of Stake sistemine geçilecek kısaca POW to POS gibi düşünebilirsiniz.
Bugün kullandığımız sistemde POW ( Proof of work ) modeli işletiliyor yani madenciler doğrulama işlemlerini gerçekleştiriyor.
POS ( Proof of stake ) ise 32 Ethereum karşılığında sizlerin bir düğüm oluşturmasına olanak sağlıyor.
Önemli : Yani binlerce dolar verip maden cihazları kurmak yerine bir adet laptop ile bunu yapabileceksiniz. Bununda kuralları var elbette.
Sisteme 32 adet Ethereum kilitleyen kullanıcılar gerçekleşen transferlerden kazanç sağlayacaklar ama artık madencilik ödül kavramı olmayacak.
Sizlerinde anlayacağı gibi aslında POS madenciliği Daha çevre duyarlı ve güvenli gibi değil mi? hayır öyle değil, birazdan bunlara değineceğiz.



POS ( Proof Of Stake ) Nasıl İşleyecek ?
Basite indirgemeye çalışacağım ve arkadaşlar hemen hemen herkesin anlayacağı şekilde anlatmak istiyorum.
Ethereum sistemine her isteyen 32 adet ethereum verip madencilik yapamayacak hatta artık buna madenci demekte yanlış bu sistemde doğrulayıcılara ( Validatör ) deniyor. Bu yüzden bir ağ bunların yönetimini sağlayacak bu yeni Ağ'ın adı ( BC ) Beacon Chain bu BC sisteminin yapacağı asıl şey doğrulayıcıların ( Sisteme Ethereum Kilitleyen Kullanıcılar ) yönetimini ve sistemin güvenliğini sağlamak olacak. umarım anlatabilmişimdir. Bu BC ağına dahil olan kullanıcılar bir Node ( Düğüm ) oluşturabilecek ve artık işlemlerden kazançlar sağlayabilecek. Ben anlatımda bile bu kadar zorlanırken birde bu ağda bu işlemleri gerçekleştirmeyi sizler düşünün. Aslında elimden geldiğince teknik terimlerden uzak durmak istedim bu kadar oldu 🙂



Stake Etme
Ethereum ağında Stake sistemi en çok beklenen bir özellik ama bundan daha fazlasını bilmemiz gerekiyor.



Ethereum Stake nasıl Çalışıyor
Mevcut ortamda ethereum saniyede 15-25 arasıişlem gerçekleştiriyor, Stake ile bu binlerce işlemi destekleyecek aslına bakarsanız EVM yetersiz bu yüzden bize Yeni node'lar gerekli diyor gibiler. 🙂 burada tam olarak bir teori oluşturamadım ama devam edelim.
POS sisteminde doğrulayıcaların bir çakallık yapmaması adına ve bu doğrulayıcıları dürüst tutmak adına sistem yıllık %21 - %5 arası APR ( Yıllık Getiri ) sağlıyor.
Bu APR doğrulayıcı sayısına göre değişken olabiliyor ne kadar az madenci o kadar çok getiri gibi düşünebilirsiniz.



Bu konu çok uzar ve ende çok yazarım bu güncellemeler geldi etti vs. diyene kadar 2 yıl geçer arkadaşlar.
Bugün stake etme olayında bu binance gördüğünüz gibi getir paranı koy biz sana para verelim gibi şeyler değiller.
Devops seviyesinde yazılım bilgisi gerekir. Yani yazılımsal bir sistem Bir nevi Akıllı Sözleşmeler gibi diyebiliriz.
Bu süreçlerin gelişmesi ve insanların bunları öğrenmesi baya zaman alacaktır. Tam emin değilim ama sanırım Bilgisayarlara kurulacak olan VM'ler sayesinde biz bu sistemlere dahil olacak ve öncesinde 32 ETH kilitlememiz gerekecek. bu konuda benim bildiklerim bular sizlerde fikir sahibiyseniz lütfen bizlerle paylaşın.
 
Son düzenleme:
Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde ekran kartları ile ETH madenciliği bitecek gibi gözüküyor. Elinde cihazları olanlar farklı coinlere yönelecekler.
 
rtx 3060 4 lüset 200 mh stabil keyfime devam hae güzel yazı
O ne ya 50 MH 3060 😂 30 MH almak bile zor iken siz 50 MH stabil keyif yapıyorsanız artık... Yanlış bilgilerle konu hortlatma işe yaramaz moderatörlerden kaçmaz söyleyeyim 🙂 "Güzel yazı" yazmak yerine beğeni tuşunu da kullanabilirdiniz, kullanmalıydınız. Kısa yoldan para kazanmak için siteye kaydolanlar kısa yoldan havale ediliyor söyleyeyim.
Daha önce çokça sohbetlerinde dile getirmiştim. İşte o coinleri bulmak lazım. Hangisi ya da hangileri olacak 🙂
Hocam bari mesaj atarken konunun yararına da bir şey söyleyeyim dedim 🙂
Şu anlık kazımı karlı olan ve sağlam bir dayanacak duvarı olan Ravencoin var. 4 GB VRAM'e sahip ekran kartlarıyla da kazılabilmesi çok büyük avantaj sağlıyor.
 
Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde ekran kartları ile ETH madenciliği bitecek gibi gözüküyor. Elinde cihazları olanlar farklı coinlere yönelecekler.
Evet coin bulmak gerek eth madenciliği bitmez ama coinlere yönelcekleri kesin madencilikten sonra madencilik devam eder her zmn bitcek gibi degil kim ne derse desin düşüncem boyle arkadaşlar bitcek gibi gozukmuyo acilcasi ilgi alanimiz cunku madencilik herkesin düşüncesi farkli ama ben boyle düsunuyorum. bitmeside istenmez karli bir plartform noe biteceek ki iş gibi ama emekli işe benziyor .
 
Evet coin bulmak gerek eth madenciliği bitmez ama coinlere yönelcekleri kesin madencilikten sonra madencilik devam eder her zmn bitcek gibi degil kim ne derse desin düşüncem boyle arkadaşlar bitcek gibi gozukmuyo acilcasi ilgi alanimiz cunku madencilik herkesin düşüncesi farkli ama ben boyle düsunuyorum. bitmeside istenmez karli bir plartform noe biteceek ki iş gibi ama emekli işe benziyor .
Nokta Nedir?

yazıda, cümlenin bittiğini belirtmek için sonuna konulan küçük benek biçimindeki noktalama imi,.
 
yapay zekaya yavaş yavaş geçildiği şu dönemlerde bence madenciliğe de yeni araçlar çıkabilir, sıcak su için ve elektrik için güneş enerjisi gibi, bunada bir alternatif olabilir diye dusunuyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
13.635
Mesajlar
65.706
Kullanıcılar
6.885
Son üye
ordu1
Geri
Üst