KriptoLuis
Master
- BNB
- 0,00066600
Zaman zaman ünlü analistlerin hakkında olumlu tahminler yürüttüğü kripto para birimlerinden yazılarımda bahsediyorum. Takip ettiğim birçok analist var. Özellikle yaptıkları değerlendirmelerin nelere dayandığı benim için önemli. Tabi bir de tahminlerinde ne denli başarılı oldukları.
Takip ettiğim ünlü analistlerin bazıları, tahminlerini teknik analize dayandırırken bazıları da temel analizler üzerinden tahmin yapıyorlar. Her iki analiz türünü de baz alan tahminler yaptıkları da oluyor ki, en sağlıklı olanı temel ve teknik analizi bir arada yapmaktır zaten.
Ünlü analistlerin tahmin yürüttükleri kripto para birimleri hakkında genelde başarılı olduklarını gördüm. Elbette yükseleceğini ön gördükleri her kripto para yükselmiyor. Her an her şeyin değişebildiği bir piyasa da tahminlerinde bazen de olsa yanılmaları olağan karşılanabilir.
Ünlü analistlerin yükseleceğini ön gördükleri kripto para birimleri konusunda yanılmalarının sebepleri arasında en başta Bitcoin’in ani fiyat dalgalanmalarını gösterebiliriz. Ana benimsenmenin henüz tamamlanmaması yani kripto para birimlerinin dünya çapında henüz kabul görmemesi, piyasayı temsil eden Bitcoin’in zaman zaman ani düşüşler yaşamasına sebep olurken, bu durum aslında güzel gelişmeler yaşayan altcoinlerin de fiyat düşüşü yaşamasına yol açıyor. Piyasa hala Bitcoin’i takip etmeye devam ediyor. Bu durum, uzunca bir süre böyle devam edebilir.
Diğer bir sebep de analistlerin olumlu fikir beyan ettiği kripto para projesinde yaşanan ani bir aksaklık ya da olumsuz bir haber o kripto parayı olumsuz etkileyebiliyor. Bazen bir siber saldırıya uğramaları ya da yapılan ortaklık anlaşmasıyla ilgili olumsuz bir gelişme yaşanabiliyor.
Dikkat ettiğim bir diğer husus da, bazı ünlü analistlerin yükseliş ön gördüğü kripto para projelerinin henüz kamuoyuna yansımayan gelişmeler yaşayan kripto para birimleri olmaları. Bir kripto para projesinin yeni bir ortaklık yapacağı ya da ana ağını başlatacağı gibi gelişmelerin duyulmasından önce bazı ünlü kripto para analistleri o kripto para biriminin yükseleceğine dair ön görülerde bulunabiliyor. Sonrasındaki birkaç haftada o kripto para birimiyle ilgili önemli bir gelişme yaşanıyor. Ben bu durumu, projelerle ilgili gelişim haberlerini kamuoyundan önce haber aldıkları şeklinde yorumluyorum.
Bu duruma REEF’i örnek gösterebiliriz. Hem Lark Davis, hem de Van Poppe, REEF hakkında olumlu tahminler yaptıktan haftalar sonra REEF Mainnet duyurusu yapıldı. Bu benim fikrim. Elbette projenin yapısı gereği gelişime açık olduğunu düşünmüş, bununla birlikte teknik analiz sonucunda da böyle bir ön görüde bulunmuş olabilirler.
Favori Ünlü Analistlerim
Piyasada oldukça fazla sayıda kripto para analisti var. Bu analistler bazen Twitter, bazense Youtube gibi mecralardan kendi kitlelerine seslenerek tavsiyelerde bulunabiliyor.
Ben, özellikle takip etmeyi sürdürdüğüm bazı ünlü analistleri sizlerle buradan paylaşmak istiyorum.
Adını en sık duyduğum ve tahminlerinde başarı yüzdesi yüksek olan analistlerden biri olan Micheal Van Poppe, temel ve teknik analizlerini bir arda yaparak sonuca varmaya çalışan bir analist. Poppe, özellikle REEF konusundaki tahminiyle benden yüksek puan aldı diyebilirim. Poppe, geçmiş dönemde de özellikle ADA konusunda başarılı tahminler yapmıştı.
Takip ettiğim ve başarılı bulduğum diğer bir analist de Elliot Wainman. Daha önce RAMP konusunda oldukça başarılı bir tahmin yürüttüğüne şahit olduğum Wainman, son olarak Solana ve Polygon konusunda da başarılı tahminler de bulundu.
Görüşlerini önemsediğim diğer ünlü analist Lark Davis ise projelerin gelişimleri konusunda yani temel analiz konusunda başarılı yorumlar yapabiliyor. Davis söz konusu olduğunda aklıma gelen ilk proje VET oluyor. Tedarik zincirinin lider projesi olduğunu söylediği VET hakkında ufkumu açan ve projeyi yakından takip etmemi sağlayan kişidir kendisi. VET son genel düşüşten önce çok güzel bir yükseliş ivmesi yakalamıştı.
Güzel birkaç projeyi keşfetmemi sağlayan diğer bir ünlü analist olan Austin Arnold, özellikle DOT ve GRT konusunda başarılı tahminlerde bulunmuştu. Tahminin de başarılı olduğu diğer bir proje de bir NFT platformu olan Superfarm (SUPER) idi.
Takibi sürdürdüğüm diğer analist olan Capo, özellikle geçmişte hakkında olumlu tahminlerde bulunduğu ADA, BAL, WAWES ve RSR hakkında başarılı ön görülerde bulundu. Capo, ayrıca sık sık Ethereum’un 2021 yılında çok iyi bir performans göstereceğinden de söz ediyordu ki, son düşüşten önce ETH’nin yaptıkları ortada.
Burada bir noktaya daha değinmek lazım. Başarılı tahminler yürüten bu ünlü analistlerin başarısız oldukları tahminler de olmadı değil. Benim aklımda daha çok başarılı oldukları kripto para birimleri kaldı. Ancak başarısız oldukları kripto para birimleri olduğunu da biliyorum.
Sizlere yakından takip ettiğim 5 ünlü analistinden bahsettim. Ben takibi sürdüreceğim. Ancak, yükseliş tahmininde bulundukları kripto para birimlerine gözü kapalı yatırım yapmadığımı da bilmenizi isterim. Projeler hakkında detaylı araştırmalar yaparak hem yapıları hakkında bilgi edinip hem de gelişmelerini takip edeceğim.
Sizlerin de yakından takip ettiği ve görüşlerini önemsediği analistler varsa yorum olarak paylaşabilirsiniz.
NOT: Dünyaca ünlü analistler arasında yer almasa dahi, bu forumda yaptığı başarılı teknik analizlerle ciddi bir takipçi kitlesine ulaşan ve analiz yazılarından oldukça faydalandığımız @Teknik Analiz nam-ı diğer @sahinadm arkadaşımızdan da bahsetmeden edemeyeceğim. Özellikle piyasanın düşüşe geçmeye hazırlandığı anlarda yaptığı analizlerle düşüşe karşı hazırlıklı olmamızı sağladığını, yine piyasanın yükseleceği anlarda da yerinde tahminler yaptığını düşünüyorum. Ben analizlerinden bolca faydalandım açıkçası. Teşekkürler @sahinadm 🙂
Yazıda bahsi geçen kripto para birimleri hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir. İyi forumlar…