Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Fotoğrafçılar için NFT'lere Giriş: Fırsatlar, Zorluklar ve En İyi Uygulamalar

p.webp

NFT'ler, sanatçılara çalışmalarından para kazanmanın yeni bir yolunu sağlayarak sanat dünyasında bir devrim yarattı. NFT'ler ile fotoğrafçılar artık dijital sanat eserlerini satabilir ve önemli miktarda para kazanabilir.

Ancak, NFT dünyasına atlamadan önce, bu yeni fırsattan en iyi şekilde yararlanmak için bilmeniz gereken birkaç şey var.

Bir NFT oluşturmak için fotoğrafçıların dijital sanat eserlerini bir NFT pazarına yüklemeleri gerekir. NFT yüklendikten sonra basılır ve istenen fiyatı ödemeye istekli olan herkese satılabilir.

NFT'lerin faydalarından biri, şeffaf bir mülkiyet kaydı sağlayan bir blok zincirinde saklanmasıdır. Bu, sanat eserinin gerçek olduğunu ve mülkiyete itiraz edilemeyeceğini garanti eder.

NFT'lerin Fotoğrafçılar İçin Faydaları Nelerdir?
NFT'ler, fotoğrafçılara çalışmalarından para kazanmanın yeni bir yolunu sunarak onlara önemli miktarda para kazanma fırsatı verir. Bu, dijital sanat yaratan fotoğrafçılar için özellikle yararlıdır, çünkü çalışmalarını fiziksel bir sergiye ihtiyaç duymadan doğrudan koleksiyonerlere satmalarına olanak tanır.

NFT'lerin bir başka yararı da, fotoğrafçılara çalışmaları üzerinde daha fazla kontrol sağlamalarıdır. Bir NFT'nin mülkiyeti devredilebilir, ancak fotoğrafçı fotoğrafın telif hakkını elinde tutar, bu da fotoğrafın nasıl kullanıldığını ve çoğaltıldığını kontrol etmeye devam edebileceği anlamına gelir.

Riskler Nelerdir?
Herhangi bir yeni teknolojide olduğu gibi, NFT'lerle ilgili riskler vardır. En büyük risklerden biri dolandırıcılık potansiyelidir. Bazı dolandırıcılar, sahte sanat eserleri satmak için NFT'lerin etrafındaki heyecandan yararlandı, bu nedenle NFT'leri alıp satarken dikkatli olmak önemlidir.

Diğer bir risk de NFT'lerin çevresel etkisidir. Yüksek boyutlu bir NFT'yi basma süreci, blok zincirinde oluşturulacak işlemin de boyutunu yükseltecek ve daha fazla enerjiye mâl olacaktır.

Ancak bazı NFT pazar yerleri, NFT'lerin dijital verilerini zincir dışında tutmayı sağlayarak bu enerji sarfiyetinden kaçınabilir. Fotoğraf söz konusu olduğunda boyut konusunda sıkıntı yaşanmayacak olsa da iş hareketli görüntülere ve videolara geldiğinde tokenize etme konusunda sıkıntı yaşanabilir.

Son düşünceler
NFT'ler, fotoğrafçılara çalışmalarından para kazanmaları ve eserleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmaları için yeni bir yol sağlar. Ancak, NFT'lere başlamadan önce araştırmanızı yapmanız ve riskleri anlamanız önemlidir. Dijital sanat dünyası gelişmeye devam ettikçe, NFT'lerin giderek daha önemli bir rol oynaması muhtemeldir ve bu yeni teknolojiyi benimseyen fotoğrafçılar gelecekte başarılı olmak için iyi bir konumda olacaktır.

Fotoğraf konusunda NFT satışları çok çok az. İlistğrasyon tarzı daha çok tutuyor.
Stock sitelerinde belirli reputasyonlara ulaşanlar için oralar hala çok daha avantajlı. Bir yandan da yalnızca fotoğrafçılığa odaklanan NFT pazar yerleri hem az, hem de gerekenin çok daha aşağısında trafik alıyorlar. İnsanlar da bilindik NFT pazar yerlerinde genellikle fotoğraflara ilgi göstermiyor.

Stock sitelerinde belirli reputasyonlara ulaşanlar için oralar hala çok daha avantajlı. Bir yandan da yalnızca fotoğrafçılığa odaklanan NFT pazar yerleri hem az, hem de gerekenin çok daha aşağısında trafik alıyorlar. İnsanlar da bilindik NFT pazar yerlerinde genellikle fotoğraflara ilgi göstermiyor.
Stock fotoğrafçılıkla bir dönem uğraştım. Tabi ki elimdeki imkanlarla. Satışlarda yaptım. Ama ciddi vakit isteyen bir iş olduğu kanaatine vardım.
Bazıları stock fotoğrafçılığı sadece fotoğraf çekmekten ibaret sayıyor. Ben bir fotoğraf üzerinde 1 saat uğraştığımı biliyorum.
Vektör satışları daha mantıklı mesela o sitelerde. Bana göre tabi. Hal böyle olunca ciddi portföy oluşturmak NFT için çok zor. Zaten dediğiniz gibi ilgi de çok az.

Stock fotoğraf siteleri kriterlerini bile düşürdü NFT lerr olan yoğun ilgiden sonra. Tabi ki satış mantığı farklı onun ama insanlar yaptıkları çeşitli çizimleri artık NFT olarak yüklemeye başladı. Yüklenen görsel sayısı ciddi azaldı.

Stock fotoğrafçılıkla bir dönem uğraştım. Tabi ki elimdeki imkanlarla. Satışlarda yaptım. Ama ciddi vakit isteyen bir iş olduğu kanaatine vardım.
Bazıları stock fotoğrafçılığı sadece fotoğraf çekmekten ibaret sayıyor. Ben bir fotoğraf üzerinde 1 saat uğraştığımı biliyorum.
Vektör satışları daha mantıklı mesela o sitelerde. Bana göre tabi. Hal böyle olunca ciddi portföy oluşturmak NFT için çok zor. Zaten dediğiniz gibi ilgi de çok az.

Stock fotoğraf siteleri kriterlerini bile düşürdü NFT lerr olan yoğun ilgiden sonra. Tabi ki satış mantığı farklı onun ama insanlar yaptıkları çeşitli çizimleri artık NFT olarak yüklemeye başladı. Yüklenen görsel sayısı ciddi azaldı.
Stock sitesine eklenecek tek bir fotoğrafın bilgilerini girmek bile korkunç bir süreç. 🙂

NFT fotoğrafçılığı noktasında tek ele dönüşmesi gerektiğini düşündüğüm bir piyasa... her değer kendi içerisinde farklı bir gelir kaynağı olacaktır YTD

Forum istatistikleri

Konular
13.636
Kullanıcılar
6.887
Son üye
Ayvaz7474
Geri