Neler yeni

Gate.io Grid Trading Botu Nasıl Kullanılır?

Merhaba arkadaşlar bugün Gate.io borsasında Spot Piyasasında bulunan Grid Trading özelliğini inceleyeceğiz. Grid Trading, Gate.io borsasının düzenlemiş olduğu bir bottur. Bu bot ile belli aralıkta emirler vererek tüm kripto paralar için alım satım işlemlerini otomatiğe bağlayabiliriz. İster bilgisayar başında olun isterseniz dışarda işiniz olsun sistem sizin yerinize ve belirlediğiniz tutarlarda alım ve satımlar yapacaktır.

Peki nasıl işliyor bu süreç? Öncelikle Gate.io borsasında üyeliğinizin olması gerekiyor. Buradaki adresten referanslı bir şekilde üyelik alabilirsiniz, her türlü sorununuzda buradan bize ulaşabilirsiniz.

Gate.io üyeliğimizi aldık ve para yatırımını tamamladık artık içerde bulunan kripto paralara emirler yağdırabiliriz.

Ana sayfaya giriş yapıyoruz. Buradan aşağıda gösterildiği gibi Piyasalar yazan yere tıklayabiliriz veya Trade içinden açılan ekranda Spot Trading kısmına da tıklayabilirsiniz arkadaşlar.

1621603750703.webp

Ekran anlık dünkü yükseliş seviyesinin altında olan kripto paralarla doluyor bir anda 🙂 Burada halihazırda çok ufak bir oranla yeşil yanan ve Gate.io borsasının tokeni olan GT ile açıklamaya çalışalım. Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.

1621603878213.webp

GT ile açıklıyoruz ama bir kez daha vurguluyorum bu borsada yer alan tüm kripto paralarla yapabilirsiniz bu işlemi. Aşağıdaki yerde bulunan Limit Order'ın hemen yanındaki Grid Trading'e tıklayalım Basic kısmı seçerek. Bu esnadan sonra karşımıza gelen yeri iki şekilde özetleyeceğim. Sadece o bölgelerin ekran görüntüleri olacak. Ayrıntıya girmek için şekil çok bozulmamalı.

1621604487860.webp

Smart Grid kısmını inceliyoruz buradaki değerler otomatik işlenmektedir. Siz sonraki anlatacağım yerde manuel de yapabilirsiniz bu işlemleri.

1 numaralı yer ile iki numaralı yeri birlikte inceleyelim. 1 numaralı yer yıllık olası kazancınızı hesaplıyor. Bu hesaplamayı yaparken de 2 numaralı yerde son bir haftalık GT tokeninin gelişimine göre hesaplandığını yazıyor. Bakın son bir haftalık gelişimine göre hesaplasa da oradaki kazanç ihtimali yıllık olarak değerlendirilmelidir.

3 numaralı yer sizin hangi aralıklarda alım satım yapmak istediğinizi belirlediğiniz kısım. Bu kısım burada otomatik belirleniyor. Yani 4 ila 10 dolar arasında alım satım yapacak. Bu 4 dolara düşünce alım yapacak demek değildir arkadaşlar sistem belirlediğiniz aralıkta en uygun noktayı hesaplayacak ve alımını yapacak üstüne de kârı koyarak satış işlemini de devreye sokacaktır.

4 numaralı yer kaç adet grid yani ızgara yani işlem açmanız gerektiğini belirlediğiniz yerdir. Onayladıktan sonra belirlediğiniz sayı kadar sistem otomatik alım ve satım emirlerini kendisi uygulayacaktır.

5 numaralı yer olağan farkı gösteriyor.

6 numaralı yerde ortalama kazancınız belirleniyor.

6-7 arasındaki tikli olan yerde halihazırda GT veya hangi tokenle işlem yapacaksanız eğer hesabınızda varsa kullanılmasını isteyip istemediğinizi soruyor. Eğer elinizdekiler de kullanılsın istiyorsanız bu tikli kısmı aynen bırakabilirsiniz. Yok ben onları uzun vade düşünüyorum derseniz de bu kısımdaki tiki kaldırınız.

7 numaralı yer bu işlem için sizin kullanmak istediğiniz USDT miktarını belirlediğiniz yerdir. Bakın altında Not less than yazıyor. Yani 40 dolar altında işlem açamazsınız diyor. Burada 4 numaralı yerdeki grid sayısını azaltırsanız minimum miktar da azalacaktır. Yani ne kadar işlem açacaksanız o kadar USDT istiyor sizden.

8 ve 9 numaralı yerler isteğe bağlı kısımdır burada isterseniz stop loss isterseniz de take-profit ayarlayabilirsiniz yani zararı durdurabilir veya kârı al ile belli bir yerden sonra işlemi durdurabilirsiniz. Çünkü sistem 4-10 dolar arasından 7 dolardan aldı mesela 8 dolara çıkarsa da kârını koyup satacak ama istenmedik bir olay oldu ve kripto paranız çakılmaya başladı. İşte tam burada devreye girer sistem ve tamam kardeşim kâr etmek istemiyorum zararı durdurayım diyebiliyorsunuz.

10 numaralı yer en tepedeki yer. Tüm bunları birazdan göstereceğim manuel kısma geçirmek isterseniz tıklayacağınız yerdir arkadaşlar. Veya manuel olarak da yapabilirsiniz şimdi anlatacağım.

1621605110964.webp

1 ve 2 numaralı yerler alım satım aralığınızı belirleyeceğiniz yer. Upper Limit Price en üst alım tutarının belirlendiği kısımken Lower Limit Price en alt seviyeden alım yapılmasını belirlediğiniz yerdir arkadaşlar.

3 numaralı Arithmetic yazan kısımda alımların ve satımların arasındaki farkın Aritmetik olması gerektiğini isterseniz seçeceğiniz kısımdır.

4 numaralı Geometric yazan kısımda da alım ve satımların arasındaki farkın Geometrik olmasını istemeniz durumunda seçeceğiniz kısımdır.

Aslında ortalamanın aritmetik ortalama mı yoksa geometrik ortalama kullanılarak hesaplanıp hesaplanmamasını belirleyeceğiniz yerdir arkadaşlar. Geometrik ve Aritmetik ortalamayla ilgili matematiksel araştırmanızı yapabilirsiniz.

5 numaralı yerde her bir grid için yani alım için ne kadarlık belirlenen kripto paranın kullanılması gerektiğine karar veriyorsunuz burada da.

Diğer yerler yukarıdaki yer ile aynı arkadaşlar o yüzden ekstra bilgi vermek istemedim bir daha.

1621606324891.webp

Tüm bu işlemleri hallettikten sonra Create manually diyorsunuz ve beklemeye geçiyorsunuz. Yaptığınız her işlemi Emirler kısmında Grid Trading bölümünde görüntüleyebilirsiniz.

1621606639076.webp

Burada botla ilgili bir tavsiye verilmemiştir, kullanmak isteyenlere rehber niteliğindedir. Anlamadığınız yerleri buradan sorabilirsiniz.

Gate.io referansımızla hesap açarsanız komisyon indirimi kazanabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• 1621604383067.webp
    1621604383067.webp
    95,7 KB · Görüntüleme: 147

Forum istatistikleri

Konular
13.683
Kullanıcılar
6.897
Son üye
Ali4533
Geri