Komponent
Leader
- BNB
- 0,00087250
Merkeziyetsiz finans (DeFi) dünyası büyümeye devam ederken, verim çiftçiliği, yatırımcıların kripto para varlıklarından yüksek getiri elde etmeleri için popüler bir yol haline geldi. Bununla birlikte, popülaritedeki artışla birlikte, akıllı sözleşme hataları ve rug pull de dahil olmak üzere risklerde bir artış geliyor. Bu nedenle, herhangi bir DeFi getiri çiftliğine yatırım yapmadan önce kendi araştırmanızı (DYOR) yapmanız çok önemlidir. Bu forum gönderisinde, DeFi getiri çiftliklerinde DYOR yapmanın bazı yollarını keşfedeceğiz ve bilinçli yatırım kararları almanıza yardımcı olacağız.
Akıllı sözleşmeyi denetleyin
Bir DeFi getiri çiftliğine yatırım yaparken atılması gereken en önemli adımlardan biri, akıllı sözleşmeyi denetlemektir. Akıllı sözleşmeler, kodu otomatik olarak yürüten dijital sözleşmelerdir ve DeFi'nin bel kemiğini oluştururlar. Denetim, bilgisayar korsanları tarafından istismar edilebilecek tüm güvenlik açıklarını veya kusurları belirlemek için akıllı sözleşme kodunun teknik olarak gözden geçirilmesidir. Bazı verim çiftlikleri, web sitelerinde denetim raporlarına bağlantılar sağlar, ancak değilse, CertiK veya Quantstamp gibi üçüncü taraf denetim hizmetlerini kullanabilirsiniz.
Tokenomikleri kontrol edin
Tokenomik, arzı, dağıtımı ve kullanım durumları da dahil olmak üzere bir tokenin ekonomik sisteminin incelenmesidir. Bir verim çiftliğine yatırım yaparken, projenin tokenlerini anlamak çok önemlidir. Token nasıl dağıtılır? Toplam arz nedir? Tokenin kullanım durumları nelerdir? Bu soruların yanıtları size projenin potansiyeli hakkında fikir verebilir ve bilinçli bir yatırım kararı vermenize yardımcı olabilir.
Ekibi araştırın
Bir verim çiftliğinin arkasındaki ekip, başarısı için kritik öneme sahiptir. Projenin vizyonunu gerçekleştirmek için gerekli deneyime ve uzmanlığa sahip olup olmadıklarını belirlemek için ekip üyelerini ve geçmişlerini araştırmalısınız.