omer0476
Newbie
- BNB
- 0,00000100
GOFRET NASIL YAPILIR
Fabrikada gofret nasıl yapılır
Dışardan alıp yendiğimiz gofretleri hiç merak ettiniz mi nasıl yapılıyor nasıl aşamalardan geçiyor bunları merak ediyorsanız eğer sırasıyla anlatayım.
Gofret un, su, yağ ve bazı kabartıcılar fabrika bulunan hamurhane isimli yerde karıştırılıp belli bir kıvama geldiği zaman fabrikada bulunan özel borular yardımı ile fırınlara taşınıyor. Fırınların içerisine şekilli plakaların arasına boşaltılıyor. Plakalar bildiğimiz tost makineleri gibi kapanıp belirli bir süre pişirme işlemi yapılıyor bu zaman aralığı en fazla iki dakika oluyor çünkü önceden ayarlanmış fırınlar oldukça sıcak fazla kalırsa hamurun kıvamı bozulur. İki dakikanın sonunda gofretin yaprağı elde edilmiş oluyor. Gofretin içindeki yediğimizde ağzımıza gelen fındık tadı diye adlandırdığımız krema elde edilen yapraklara sürülüyor. Bu yapraklar belirli araçlar yardımı ile birleştirilip belirtilen büyüklüğe geldiği zaman biraz bekletilip üzerine çikolata kremasını döküp tekrardan bekletilip hazır kıvama geldiğinde belirli kontrollerden geçirilip test edildikten sonra paketlenmesi için tekrardan kalıplar aracılığı ile taşınıp paketlenip satışa sunuluyor. Tabi bunların dışında belirli katkı maddeleri de bulunuyor gofretin ömrünü uzun tutmak için içerisindeki şekeri, karbonhidratı, proteini dengelemek içinde katkı maddeleri bulunmaktadır.
Evde gofret nasıl yapılır
Öncelikle gofret yapımı için alacağınız malzemeler; 2i adet yumurta, şeker, tuz, sıvı yağ, süt, un, vanilya, fındık içi, fındık yağı, bal bunları aldıktan sonra 2 yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın. İkisini farklı kaplara ekleyin. Yumurta sarısının üzerine; 1 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı sıvı yağ, un ve 2 damla vanilya özütü ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırıp kenara bekletin. Sonra yumurta beyazlarını çırpın köpük haline gelip kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Kıvama geldikten sonra yumurta beyazını yumurta sarısı karışımına azar azar ekleyip yavaş yavaş karıştırın.Tüm karışımı ekleyip kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Kıvama geldikten sonra tavada yada yüzeyi düz bir tost makinasında karışımı pişirin. Derecesini 250 dereceye getirin ve 50 saniye pişirip gofret kağıdını dışarı çıkarıyoruz. Çıkardıktan sonra gofret boyutunda kesin. Sonra fındık kremasını yapın. Mutfak robotuna fındıkları koymadan 5 dakika ocakta kavurun fındıkların yağı çıktıktan sonra fındıkları mutfak robotuna ekleyin. Üzerine 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı fındık yağı ve yarım çay kaşığı tuz ekleyip fındıklar krema kıvamına gelene kadar robottan geçirin. Sonra kestiğiniz gofret kağıtlarının üzerine fındık kreması ekleyip 4 katlı gofret yapın. Tüm gofret kağıtlarının arasına fındık kreması yapıp 4 kat gofret yapın. Sonra çikolatayı eritin. Tencereye kaynamış su ekleyip üzerine borcam ekleyin. Su ile borcam birbirine temas etmemesi gerekiyor. borcamın içerisine 4 adet büyük boy çikolata ekleyin. Çikolatalar erdikten sonra fındıklı gofretleri çikolataya batırın. Gofretin üzerindeki fazla çikolatayı süzün ve yağlı kağıdın üzerine koyun. Tüm gofretleri çikolataya buladıktan sonra gofretleri buzdolabında 2 saat bekletin. 2 saat sonra gofretler hazır olucaktır. Sizlerde afiyetle yemek düşer.
Fabrikada gofret nasıl yapılır
Dışardan alıp yendiğimiz gofretleri hiç merak ettiniz mi nasıl yapılıyor nasıl aşamalardan geçiyor bunları merak ediyorsanız eğer sırasıyla anlatayım.
Gofret un, su, yağ ve bazı kabartıcılar fabrika bulunan hamurhane isimli yerde karıştırılıp belli bir kıvama geldiği zaman fabrikada bulunan özel borular yardımı ile fırınlara taşınıyor. Fırınların içerisine şekilli plakaların arasına boşaltılıyor. Plakalar bildiğimiz tost makineleri gibi kapanıp belirli bir süre pişirme işlemi yapılıyor bu zaman aralığı en fazla iki dakika oluyor çünkü önceden ayarlanmış fırınlar oldukça sıcak fazla kalırsa hamurun kıvamı bozulur. İki dakikanın sonunda gofretin yaprağı elde edilmiş oluyor. Gofretin içindeki yediğimizde ağzımıza gelen fındık tadı diye adlandırdığımız krema elde edilen yapraklara sürülüyor. Bu yapraklar belirli araçlar yardımı ile birleştirilip belirtilen büyüklüğe geldiği zaman biraz bekletilip üzerine çikolata kremasını döküp tekrardan bekletilip hazır kıvama geldiğinde belirli kontrollerden geçirilip test edildikten sonra paketlenmesi için tekrardan kalıplar aracılığı ile taşınıp paketlenip satışa sunuluyor. Tabi bunların dışında belirli katkı maddeleri de bulunuyor gofretin ömrünü uzun tutmak için içerisindeki şekeri, karbonhidratı, proteini dengelemek içinde katkı maddeleri bulunmaktadır.
Evde gofret nasıl yapılır
Öncelikle gofret yapımı için alacağınız malzemeler; 2i adet yumurta, şeker, tuz, sıvı yağ, süt, un, vanilya, fındık içi, fındık yağı, bal bunları aldıktan sonra 2 yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın. İkisini farklı kaplara ekleyin. Yumurta sarısının üzerine; 1 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı sıvı yağ, un ve 2 damla vanilya özütü ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırıp kenara bekletin. Sonra yumurta beyazlarını çırpın köpük haline gelip kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Kıvama geldikten sonra yumurta beyazını yumurta sarısı karışımına azar azar ekleyip yavaş yavaş karıştırın.Tüm karışımı ekleyip kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Kıvama geldikten sonra tavada yada yüzeyi düz bir tost makinasında karışımı pişirin. Derecesini 250 dereceye getirin ve 50 saniye pişirip gofret kağıdını dışarı çıkarıyoruz. Çıkardıktan sonra gofret boyutunda kesin. Sonra fındık kremasını yapın. Mutfak robotuna fındıkları koymadan 5 dakika ocakta kavurun fındıkların yağı çıktıktan sonra fındıkları mutfak robotuna ekleyin. Üzerine 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı fındık yağı ve yarım çay kaşığı tuz ekleyip fındıklar krema kıvamına gelene kadar robottan geçirin. Sonra kestiğiniz gofret kağıtlarının üzerine fındık kreması ekleyip 4 katlı gofret yapın. Tüm gofret kağıtlarının arasına fındık kreması yapıp 4 kat gofret yapın. Sonra çikolatayı eritin. Tencereye kaynamış su ekleyip üzerine borcam ekleyin. Su ile borcam birbirine temas etmemesi gerekiyor. borcamın içerisine 4 adet büyük boy çikolata ekleyin. Çikolatalar erdikten sonra fındıklı gofretleri çikolataya batırın. Gofretin üzerindeki fazla çikolatayı süzün ve yağlı kağıdın üzerine koyun. Tüm gofretleri çikolataya buladıktan sonra gofretleri buzdolabında 2 saat bekletin. 2 saat sonra gofretler hazır olucaktır. Sizlerde afiyetle yemek düşer.