Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Göstergenin Gidişatı Belirleyici Olacak

approve-1254550_640.webp

CoinTürk sitesinin haberine göre, oldukça uzun bir süredir piyasanın tüm dikkati Bitcoin’in üzerinde olduğundan, altcoinlerden Bitcoin’e likidite akışı sürmekteydi. Bu sebepten, Bitcoin rekor seviye olan 42.000 dolara çıkmadan önce ve sonra piyasayı yükselen bir şekilde domine etmeye devam ediyordu. Bitcoin’in şu aralar yaşadığı düşşle birlikte, likidite akışı yön değiştirerek altcoinlere kaymaya bşaldı. Bu durum ise, Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin azalmasına neden oldu.

Bitcoin’in Piyasa Hakimiyenin Altcoinlerle İlişkisi

Bitcoin, 13 yıl önce piyasaya sürüldükten sonra, zaman içinde çeşitli altcoinler çıktı ve günümüzde var olan toplam kripto para çeşidi 8000 adeti aşmış durumda.

Bitcoin, bazı kesimler tarafından hala deneysel bir proje olarak görülse bile, hem kurumların hem de büyük yatırımcıların Bitcoin’e yönelmesiyle birlite, gitgide kendini ispat eder hale geldi. Altcoinler ise henüz kendilerini kanıtlayabilmiş değiller ve tartışmalı ve riskli varlıklar olarak görülmeye devam ediyorlar.

2017 yılında hem Bitcoin’in hem de altcoinlerin yaşadığı ralli çok büyük çaptaydı. Ancak sonrasında yaşanan düşüşler de rallisinin kendisi kadar büyük oldu. Bitcoin, o dönemde % 80’lik değr kaybı yaşarken, bu durum altcoinlerde daha kötüydü. O zamanlarda, Bitcoin’in piyasa hakimiyeti % 35’e dek düşmüştü.

Şu anda, grafikler kritik bir noktada olunduğunu gösteriyor. Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin en üst seviyeye ulaşma ihtimali bulunurken, altcoin rallisi için de benzer bir ihtimal söz konusu. Bitcoin ve altcoinler arasında çok büyük bir fark olmadığı anlaşılıyor.

Çok Küçük Bir Fark

Bitcoin’in piyasa hakimiyeti şimdilerde % 63 seviyelerinde. Gösterge Bitcoin’den yana dönerse BTC hakimiyetinin % 80 seviyelerine ulaşma ihtimali bulunuyor ve bu durumda, altcoin rallisi söz konusu olmayabilir.

Gösterge altcoinlerden yana dönerse BTC’deki likidite altcoinlere yönelir ve bu da, Bitcoin’in piyasa hakimiyetinin % 30 seviyelerine inmesine yol açabilir.

Analistler, göstergenin döneceği yöne göre, kripto para piyasasında, pazar payları açısından büyük değişiklikler yaşanabilir.

Bitcoin ve alternatif coinler arsında ters orantı olması gerekiyor. Kripto para alışverişi doğasında bu var. Beraber düşüş veya beraber yükseliş kabullenme veya red sonucu gerçekleşebilir. İlk dönemlerdeki kabullenme ile red işlemleri 20 bin ile 3 bin olaylarını yaşattı.

Şimdi altcoinler ve Bitcoin arasındaki ilişki nasıl?

2020 sonundan beri birlikte hareket ediyorlar. Senin de dediğin gibi hocam, yeni bir kabullenme süreci söz konusuydu belki de ve o yüzden beraber hareket ediyorlardı. Bu durum hala sürüyormuş gibi. Dogecoin bugün yaptığı sıçramayla ayrıldı biraz sürüden. Öncesinde UNI ve AAVE de farklı hareket ediyordu. Belki artık piyasa normal seyrinde hareket eder ve altcoin rallisi başlar.

Ben altcoin rallisi diye bir şey olacağını düşünmüyorum. Altcoinler değerini buldu ve icraatlarına göre değer biçilecek artık. Öyle topyekün bir ralli olacağını sanmıyorum. Olsa 42 bin zirvesinde olurdu.

Yani bundan sonra, birkaçı hariç birlikte mi hareket edecek Bitcoin ve altcoinler? Ya da hepsi kendi başına. Bitcoin'in illaki etkisi olacaktır diğerleri üzerinde.

Yani bundan sonra, birkaçı hariç birlikte mi hareket edecek Bitcoin ve altcoinler? Ya da hepsi kendi başına. Bitcoin'in illaki etkisi olacaktır diğerleri üzerinde.
Bitcoin etkisi kaçınılmaz tabii ki. Bence her biri kendi yolunu çizecek artık. Kendi kulvarında ilerleyecek her biri. Her koinin kendi piyasası var ve piyasaya özel verilerle şekillenecek grafikler. Kripto genelinde gelişmeler olduğunda hepsi birlikte hareket eder ve o zaman Bitcoin etkisi deriz. Böyle olmalı bence.

Hem birlikte hareket edecekler hem de ayrı ayrı. Bunu yavaş yavaş görmeye başladık zaten. Ben Bitcoin'in piyasa hakimiyetinin % 30'lara ineceğini düşünmüyorum. % 80'li seviyeler de çok tabi. % 50'nin üzerinde kalacaktır.

Hem birlikte hareket edecekler hem de ayrı ayrı. Bunu yavaş yavaş görmeye başladık zaten. Ben Bitcoin'in piyasa hakimiyetinin % 30'lara ineceğini düşünmüyorum. % 80'li seviyeler de çok tabi. % 50'nin üzerinde kalacaktır.
Bu şekilde yüzdelik dilimlere ayırmak da zor. Çünkü insanlar sürekli BTC ile altcoinler arasında geçiş yapıyor. Bu geçişler fiyatlara yansıyorsa miktar küçümseyecek bir miktar değil demektir. Bu yüzden hareketli olan çiftlerin hesaplanması ortalamadan öteye geçemez ve ortalama hesaplamak çok da sağlıklı bir yöntem değil.

Ben altcoin rallisi diye bir şey olacağını düşünmüyorum. Altcoinler değerini buldu ve icraatlarına göre değer biçilecek artık. Öyle topyekün bir ralli olacağını sanmıyorum. Olsa 42 bin zirvesinde olurdu.
Ben de öyle düşünüyorum. Her coinin satoshi önündeki grafikleri ayrı ayrı incelenmeli. DOT yükseliyor diye IOST yükselecek diye bir şey yok sonuçta.

Forum istatistikleri

Konular
13.948
Kullanıcılar
6.976
Son üye
Jamesrhymn
Geri