yecele
Guru
- BNB
- 0,00065932
Evet Elon ile başlayan bu enerji tüketimi çılgınlığında geç kalmış bir yorum da Greenpeace tarafından geldi. Yeşili koruma üzerine çevreci bir sivil toplum örgütü olan Greenpeace Blockchain ağının çok fazla enerji tüketimine sebep olmasından dolayı bağış alımlarında BTC bağışlarını askıya aldığını ve artık bağış yapacakların diğer ödeme yöntemi kullanması gerektiğini bildiren bir açıklama yayınladı.
Sivil Toplum Kuruluşlarından olan Greenpeace, Bitcoin'i ilk defa bağış sekmesine ekleyen STK olarak da biliniyordu ve son çıkan haberlerden sonra geri adım atmak zorunda kaldılar.
2014 yılında bitpay ile ödeme almaya başlayan Greenpeace artan haberler ve özellikle haberlerle birlikte enerji tüketim miktarının yavaş yavaş netlik kazanması sonucunda oluşan baskılardan dolayı ödemeyi iptal ettiler. Zaten genel yatırım araçları arasında çok da tercih edilmediğini de bildirdiler.
Hepimizin bu sıralarda çokça vakıf olduğumuz gibi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, son zamanlarda Bitcoin'in karbon ayak iziyle ilgili alarmlar veren ilk kişilerden biriydi. Tesla ayrıca, para birimini çevreleyen çevresel endişeler nedeniyle Bitcoin ödemelerini kabul etmeyi bıraktı.
Bitcoin, POW tabanlı bir para birimidir, yani ağdaki katılımcılar, ağın çalışması için belirli bir çaba sarf eder. Bu katılımcılara madenciler denir ve ağdaki diğer madencilere göre kazançlarını en üst düzeye çıkarmak için özel donanım kullanırlar. Kullanılan donanımlar arttıkça hem donanımların maliyeti hem de enerji kullanımı bununla paralel artış yaşıyor. Tabi ki bu artış son zamanlarda dile getirildiği gibi çok mu fazla yoksa göz ardı edilebilir mi işte bunun tartışması hala sürecek gibi duruyor.
Elon Musk'ın bu açıklamalarına anti tezlerle yönelen bir sürü de Bitcoin savunucusu çıkmış olsa da Elon Musk'ı destekleyenlerin sayısı da azımsanmayacak sayıda. Bakalım Greenpeace sonrasında benzer açıklamalar devam edecek mi?