Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Herkes Nerede? Fermi Paradoksu

Herkese merhaba arkadaşlar,

Bu yazıyla forumdaki ilk yazımı yazmış olacağım. Lütfen emeğe saygı gösterirseniz sevinirim. Konularımız ilgi çekicidir. Lütfen sonuna kadar okuyunuz. Teşekkürler.
Konularımız birkaç bölüm sürebilir gelen ilgiye göre devam edeceğim.

1.Bölüm - Herkes Nerede? Fermi Paradoksu

" İki olasılık var: ya evrende yalnızız ya da evrende yalnız değiliz. Her iki olasılıkta eşit derecede korkutucu." -Arthur C. Clarke

Size bir soru evrendeki yıldızlar mı daha fazladır yoksa dünyadaki kum taneleri mi? Aslında tereddüt etmeden cevaplamak zor değil mi? Evet evrende çok fala sayıda yıldız olduğunu biliyoruz ama dünyadaki her bir kum tanesi de çok ciddi bir rakam olmalı değil mi? Amerikalı ünlü astronom Carl Sagan bu kıyası Cosmos adlı TV programında yapmıştı. Sagan'a göre evrendeki yıldızların sayısı dünyadaki tüm kum taneciklerinin sayısından fazlaydı. Yer bilimciler ve coğrafyacıların çalışmaları sonucunda tüm dünya üzerinde bulunan kum tanelerinin sayısı 4 sekstilyon civarında olduğu düşünülüyor. Yapılan hesaplamalara göre evrendeki yıldızların sayısı ise dünyadaki kum tanelerinin sayısının 2 katından fazla. Rakamlardan konuşurken milyon ve milyar birimlerinden sonra artık algımız muğlaklaşmaya başlıyor. Septilyon, oktilyon, monilyon gibi sayılardan söz etmeye başlayınca artık kafamız iyice bulaşık teline dönüyor. O yüzden evrenin ne kadar büyük olduğunu anlamak için görsel ve animasyonlar bizlere çok yararlı bilgiler sağlıyor. Bu sayede büyüklüğü çok rahat bir şekilde anlayabiliriz. Gezegenimizdeki bir insan ölçeğinden başlıyoruz. Yeryüzüne 1 metrelik uzaklıktan yola çıktık diyelim. 100 metrede binaları görebiliyoruz. 10 kilometrede yerleşimi ve dağları görebilmeye başladık. 100 kilometrede Marmara Denizi. 1000 kilometrede Türkiye. 10000 kilometrede artık gezegenimizi dışarıdan görebiliyoruz. 100 bin kilometrede Dünya ve Ay. 1 milyon kilometrede Ay yörüngesi. 10 milyon kilometrede Dünya'ya yakın astreoidlere ve göktaşlarına rastlıyoruz. 100 milyon kilometrede bize yakın olan gezegenleri görmeye başladık. 1 milyar kilometrede ise diğer gezegenleri. 10 milyar kilometrede Kuiper Kuşağı. 100 milyar kilometrede cüce gezgenler. 1 trilyon kilometrede Oort Bulutunun iç kısımları. 1 ışık yılı mesafede ise dış kısımlarını göremeye başladık. 10 ışık yılı mesafeye geldiğimizde artık Sirius gibi komşu yıldızları görebiliyoruz. 100 ışık yılı mesafe de artık Local grup adı verilen bir ölçeğe geldik. Local bulutun içinde Orion Nebulası'nı geçiyoruz. 10 bin ışık yılı mesafede galaksimizin spiral kolları belirmeye başladı. 100 bin ışık yılı mesafede artık Samanyolu Galaksimizi görebiliyoruz. 1 milyon ışık yılında komşu galaksiler. 10 milyon ışık yılında diğer bir takım galaksileride içine alan local galaksi grubundayız. 100 milyon ışık yılında Yerel Süper Küme. 1 milyar ışık yılı mesafede Kozmik bir ağ. Bu mesafeden sonra artık bu ağdan başka bir şey göremiyoruz. Şimdilik gidebileceğimiz en uzak yer burası. Akılalmaz sayıda yıldızları ve galaksiler içinde barındıran Kozmik bir ağ. Çoğu bilim insanına ve yaygın teorilere göre bu kozmik ağın dışında sonsuz bir evren içinde süzülen sayısız evrenlerden sadece birisiyiz. Fazla uzaklaştık değil mi? Hadi eve dönelim öyleyse !!

Eve dönelim dönmesine de bu kadar büyük bir evren de gezdik ama yolculuğumuzda gözümüze ne bir komşu uygarlık takıldı ne de bir canlı yaşam. Yapılan istatistik hesaplarına göre etrafımızda binlerce milyonlarca canlı yaşama elverişli ortam bulunması gerekmez miydi?
Sahi nerde bunlar ya da bir başka deyişle HERKES NERDE?

1.BÖLÜM SON


2.BÖLÜM İÇİN LÜTFEN YORUMLARINIZI VE BEĞENİLERİNİZİ ESİRGEMEYİNİZ.
EMEĞE SAYGI İÇİN BAĞIŞTADA BULUNABİLİRSİNİZ.

milky-way-1023340.webp
 

Forum istatistikleri

Konular
13.635
Mesajlar
65.708
Kullanıcılar
6.885
Son üye
ordu1
Geri
Üst