Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Hindistan Bitcoin İşlemlerini Vergilendirmeyi Değerlendiriyor

Ekran Görüntüsü (986).webp

Hindistan Merkez Bankasının, 2018 yılında bankayla çalışan tüm finans kurumlarının herhangi bir kripto para birimi işletmesiyle çalışmasının yasaklandığının hatırlatıldığı haberde, bu yasağın Hindistan Yüksek Mahkemesi tarafından 2020 yılı başlarında kaldırıldığı bildiriliyor.

Coinkolik sitesi kaynaklı haberin devamında ise, Hindistan hükümetinin alınan bir dizi karar ile, Bitcoin’i maddi olmayan varlık sınıfına aldığı ve tüm BTC işlemlerinden %18 vergi almayı planladığı bildiriliyor. Yapılması planlanan bu yasal düzenleme ile, hükümetin 1 milyar dolarlık ek gelir sağlayabileceği öngörülüyor.

Konunun vergi boyutu hariç başka bir önemi olduğuna da vurgu yapılmakta. Vergilendirme işleminin Bitcoin’nin yasadışı faaliyetlere karıştığı iddiasını azaltmaya yardımcı olabileceğini düşünülüyor.

Bu tür haberleri almaya devam edeceğiz sanırım. Peşi sıra devletler vergilendirme yoluna gidecek. Bahaneleri hep aynı, yasa dışı faaliyetlerin önüne geçmek. Bence paranın kokusunu aldılar.

Yatırımcıları vergiye bağlamadan kim olduklarını bilemezler. Bu yüzden iki kuş vurmuş olacaklar. Önemli olan birkaç büyük devletin daha böyle bir vergilendirmeye gitmesinden sonra Bitcoin fiyatlarındaki değişiklik olacaktır. Yatırım yapmaya devam edilecek mi yoksa yatırımlar azalacak mı çok merak ediyorum.

Aslnda çift taraflı bir durum bu. Hem pozitif hem de negatif etkileri olabilir.
Birincisi vergi oranları sonrası, yapılacak yatırımların miktarlarının azalması. Bir de neye göre vergilendirecekler?
Diyelim ki ben 100 dolarlık Bitcoin aldım. Vergi mi ödeyeceğim? Bir borsanda diğerine aktardım. Vergi mi ödeyeceğim?
Bir şeylerin netlik kazanması lazım.
Diğer taraftan, vergilendirmek demek resmi olarak tanımak demek. Bu da piyasada güven yaratabilir ve daha fazla sayıda insanı Bitcoin almaya teşvik edebilir.

Forum istatistikleri

Konular
13.869
Kullanıcılar
6.958
Son üye
Creamyjem
Geri