Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Hukuk Profesöründen XRP Yorumu

coins-3789232_1920.webp

XRP yatırımcıları, sürece müdahale şansları olmadıklarından dolayı, Ripple’ın aleyhine açılan menkul kıymet davası yüzünden çaresiz durumdalar. Mahkemeye yansıyan davanın konusu, 2013’ten beri Ripple’ın pey der pey menkul kıymet yani XRP satmış olması. Davacı olarak ise karşılarında, dünyanın en saygın resmi denetleme kurumlarından biri olan SEC var.

CoinTürk sitesinin haberine göre SEC, şirkete, kurucusuna ve CEO’suna 1,2 milyar dolarlık bir dava açmış bulunuyor. Davanın Ripple’ın aleyhinde sonuçlanması durumunda, XRP menkul kıymet sayılacak. Uzmanlar bu durumda, hiçbir kripto para borsasında XRP ticareti yapılamayacağı ve buna bağlı olarak XRP’nin hiç olmadığı kadar değer kaybedebileceği yönünde fikir beyan ediyorlar.

Şirket CEO’su Brad Garlinghouse, bunun uzun soluklu bir mücadele olacağını ve dava sonuçlanmadan hiçbir şeyin netlik kazanmayacağını söylemişti. ABD’deki bir hukuk profesörü, konuyla ilgili bir açıklama yaparak sürecin sonunda nasıl bir netice çıkabileceğiyle ilgili fikir belirtti.

Arkansas Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde profesör olan Goforth’a göre SEC, çok ayrıntılı ve delillerle donattığı bir dava dosyası hazırlamış ve Ripple bu konuda oldukça dezavantajlı bir konumda. Ayrıca profesör, emsal teşkil edebilecek bir davayı işaret ediyor.

1946’da Yüksek Mahkeme’nin verdiği karara atıf yapan Goforth göre, Howey testinin sonucunda XRP, yüksek ihtimalle menkul kıymet olarak tarif edilebilir. Profesör, XRP yatırımcıları, Howey testi davasının kararlarına bakarak XRP’nin oradaki ifadelerle örtüşüp örtüşmediğini görebilir.

Emsal gösterilen davada, Howey testi uygulandığında menkul kıymet kabul edilebilecek varlıklar için “ortak bir kuruma, başkalarının çabalarından veya başka kişilerden para kazanıp kar elde etme beklentisi ile nakdi veya parasal değere sahip yatırım yapma” şeklinde bir açıklama mevcut.

Hukuk alanından bir uzmanın yukarıdaki yorumu ve Howey testi ile ilgili kısım, XRP için sıkıntılı dönemlerin devam edeceğinin göstergesi gibi.

Dava sonuçlanır ve profesörün dediği gibi sonuçlanıp birde emsal karar olarak yer alırsa, altcoin piyasasında belki beklenen ralliyi bir süre daha erteler gibi veya ciddi bir huzursuzluk kaynağı olabilir.

Onu bunu bilmem de XRP belini zor doğrultacak gibi.
Çoğumuz burada hemen hemen aynı fikirde gibiyiz...En azından bu konudaki haberleri bir şekilde okuyoruz.. Fakat dün ve bugün yabancı bir forumda, bir çok insanın açılan bu SEC davasından XRP 'nin zarar görmeyeceği ve davayı kazanacağı görüşünde olduklarını gördüm. Bu düşüncenin aksi yönündeki mesajlara da orta sertlikte ve bazen alaysı cevaplar anında geliyor. Aynı haberleri okumuyoruz sanırım.

Çoğumuz burada hemen hemen aynı fikirde gibiyiz...En azından bu konudaki haberleri bir şekilde okuyoruz.. Fakat dün ve bugün yabancı bir forumda, bir çok insanın açılan bu SEC davasından XRP 'nin zarar görmeyeceği ve davayı kazanacağı görüşünde olduklarını gördüm. Bu düşüncenin aksi yönündeki mesajlara da orta sertlikte ve bazen alaysı cevaplar anında geliyor. Aynı haberleri okumuyoruz sanırım.
Yüksekten XRP almış birilerinin yorumları elbette ılıman olacaktır. Özellikle 2021 beklentileri üst sevşyedeyken bir anda bu olay çıktı. Bu süreçten zarar görür. Davayı kazanırsa toparlar o konuya katılıyorum. Ama dava sürdüğü sürece hep bir belirsizlik hakim olacak.

XRP nin arkasında feed önderliğindeki bankalar olduğu bilgisi yıllardır paylaşılıyor, bu davada bir çakallık var gibi, baba oğlunu niye yok etsin. XRP ye hep mualifim ama sanki bana görede davadan güçlenerek çıkacak. Davada garip bir orta oyunu gibi

Dava sonuçlanır ve profesörün dediği gibi sonuçlanıp birde emsal karar olarak yer alırsa, altcoin piyasasında belki beklenen ralliyi bir süre daha erteler gibi veya ciddi bir huzursuzluk kaynağı olabilir.
Bu olayı tüm altlara yordamak ne kadar doğru olur bilemedim hocam. Altcoinler içinde XRP hep farklı bir yerdeydi. Yatırımcı sadece menfii yaklaştı bunlara. Menfaat ilişkileri bu dava ile bitti ve terk edildi XRP.

Ayrıca diğer altcoinler için başlayacak bir ralliyi de beklemiyorum. Bitcoin 28 binlere kadar gelirken beraberinde bazı altcoinler yükseldi. Sonra düştü, başkaları yükseldi. Bence böyle böyle tüm altlar kendi başarı hikayelerine göre hareket edecekler artık. Topyekün bir ralli beklemiyorum nedense.

XRP nin arkasında feed önderliğindeki bankalar olduğu bilgisi yıllardır paylaşılıyor, bu davada bir çakallık var gibi, baba oğlunu niye yok etsin. XRP ye hep mualifim ama sanki bana görede davadan güçlenerek çıkacak. Davada garip bir orta oyunu gibi
Belki de menkul kıymet olarak tanınlanması XRP için daha hayırlı olur. Belki de dediğiniz gibi bunun peşindeydiler en başta. Her türlü sonuca hazırlıklı olmak lazım.

Forum istatistikleri

Konular
13.642
Kullanıcılar
6.888
Son üye
Malibskrt
Geri