Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Initial Coin Offering (ICO) Nedir?

Berat-Albayrak-ICO.webp

İlk Para Teklifi (ICO), blok zinciri projelerinin sermaye artırmak ve yeni bir kripto para birimi oluşturmak için kullandığı bir kitle fonlaması tekniğidir.

Birçok yönden, bir ICO, bir borsadaki ilk halka arzın (IPO) kripto para birimi versiyonudur.

ICO'lardan büyük kazançlar ICO ticaret platformları aracılığıyla elde etmek mümkün olsa da, yatırımcılar şirkete yaptıkları parasal yatırım karşılığında benzersiz kripto para birimi "tokenleri" alırlar.

Projenin gelişimini finanse etmek için dijital bir jetonun oluşturulması ve satışı yoluyla kitle fonlaması aracıdır.

ICO'lar, tekliflere benzer bir yazılım hizmeti veya ürünü piyasaya süren ilk kişilerdir, ancak bir ICO'da verilen madeni paralar Bazı ICO'lar, yatırımcılar için büyük getiriler sağlamıştır.

Birçoğunun sahte olduğu veya aşırı derecede düşük performansa sahip olduğu tespit edildi.

Bir ICO'ya katılmak için genellikle daha yerleşik bir dijital para birimi satın almak ve ayrıca kripto para cüzdanları ve borsaları hakkında temel bir anlayışa sahip olmak gerekir.

ICO'lar çoğunlukla tamamen düzenlenir.

Bu nedenle yatırımcılar, ICO'ları araştırırken ve yatırım yaparken son derece dikkatli ve titiz olmalıdır.

ICO'lar nasıl çalışır?​

Bir şirket ICO yapmaya karar verdiğinde tarihi, kuralları ve satın alma sürecini önceden duyurur.

ICO tarihinden itibaren yatırımcılar yeni kripto para birimini satın alırlar.

Çoğu ICO, yatırımcıların Bitcoin ve Ethereum olmak üzere iki ortak seçeneğin olduğu başka bir kripto para birimi kullanarak ödeme yapmalarını gerektirir.

Fiat para birimini kabul eden ICO'lar da vardır.

Satın alma süreci genellikle belirli bir kripto cüzdan adresine para göndermeyi içerir.

Satın aldıkları kripto para birimlerini almak için alıcı adreslerini sağlayın.

Bir ICO sırasında, satılan jeton sayısı ve jetonun fiyatı sabit veya değişken olabilir.

Parça başına 1 dolar. Sabit sayıda jeton ve değişken fiyat: Şirket sabit sayıda jeton satar ve aldığı fon miktarına göre paylaşır.

Daha fazla finansman, daha yüksek madeni para fiyatlarına dönüşür.

Bir milyon jeton satar ve 2 milyon dolar toplarsa, her jetonun fiyatı 2 dolar olacaktır.

Değişken sayıda jeton ve sabit fiyat: Şirket sabit bir fiyat belirler ancak satacağı jeton sayısını sınırlamaz.

Örneğin, bir şirket, ICO'nun sonuna kadar 0,50 ABD doları karşılığında jeton satabilir. Herkes bir ICO başlatabilir.

Giriş engelinin düşük olması nedeniyle, bu tür işlem birimine birçok yeni kripto para birimi eklenir.

ICO'ların Tarihçesi​

Her şey 2013 yılında yazılım mühendisi JR Willet'in MasterCoin tokeni için “İkinci Bitcoin Teknik Raporu” başlıklı bir beyaz kağıt yazıp 600.000 dolar toplamasıyla başladı.

2014 yılında yedi proje toplam 30 milyon dolar topladı.

Ethereum veya 50 milyon ether oluşturuldu ve halka satıldı.

2016 yılında Waves, Iconomi, Golem ve Lisk dahil olmak üzere 43 ICO, 256 milyon $ popülerlik kazandı.

Bu, yatırımcıların hangi projeleri finanse edeceklerine oy vermelerine izin vererek Ethereum ekosisteminin gelişimini teşvik etmeyi içerir.

Dijital varlık alanı için büyüyen çılgınlığı engellememeyi amaçlayan bağımsız bir yatırım fonu olan DAO projesinden token satışı da dahil olmak üzere ve Aralık ayında, token yatırımına adanmış eyalet, eski moda girişim kapitalistlerinden önemli bir destek aldı.

2017, kısmen yeni teknolojik gelişmeler sayesinde ICO'ların yeni bir zirveye ulaştığını gördü.

342 token teklifi yaklaşık 5,4 milyar dolar topladı.

Daha kısa sürede satılan ICO'lar çılgınlığı körükledi. Düzenleyici İncelemeye Tabi ICO'lar Artan ilgi ve yasallık konusundaki endişeler ile artan token satışları geldi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından 2017 yılında ABD'li yatırımcılara satılan dijital bir kasadır.

Bu icoları bir türlü öğrenemedim daha doğrusu güvenip giriş yapamadım takip etmesi zor geliyor borsalarda yapılan ön satışlara katılıyorum launcpad ile kazanırsam o oluyor anca kolay bir yolunu bulursam icoları da denemek istiyorum tabi önce öğrenmem lazım önerilere açığım

Bu icoları bir türlü öğrenemedim daha doğrusu güvenip giriş yapamadım takip etmesi zor geliyor borsalarda yapılan ön satışlara katılıyorum launcpad ile kazanırsam o oluyor anca kolay bir yolunu bulursam icoları da denemek istiyorum tabi önce öğrenmem lazım önerilere açığım
YouTube da detaylı şekilde anlatan iyi kanallar var bir kaçını detaylı şekilde dinlemenizi tavsiye ederim 🙂

Forum istatistikleri

Konular
13.708
Kullanıcılar
6.902
Son üye
Poyraztr0
Geri