Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

İran, Çin vs.. Nedir Bu Bitcoin Düşmanlığı

Son dönemlerde bu haberleri arkası kesilmiyor şimdide İran Elektriklerin sık kesilmesini bahane göstererek 4 ay süre ile madencilik faaliyetlerini yasakladığını duyurdu.
İç Moğolistanda ise Çin hükümetine bağlı bir bölgede resmi olarak yasak yayınlandı.
Bu kripto paralar üzerindeki algılar ile oynama çabası insanları arada bırakıyor, Artık biz bile sorgular olduk nedir bu Düşmanlık.
Bunun önüne geçemeyeceğinizi biliyorsunuz amaç nedir yani Düşüncelerinizi merak ediyoruz arkadaşlar teorileriniz varsa lütfen bizlerle paylaşın.

Yani eğer ki hatlar aşırı yükten ötürü kesilmeler yaşanıyorsa, elektriğin % kaçını kripto paralar alıyor bunları da açıklamaları lazım. Bu haberi okurken google'da buna benzer bir haber yakalamaya çalıştım 2018 Mart ayında "Avrupa'da elektrik tüketimi sebebiyle kripto madenciliği yasaklanamaz" haberini gördüm. Ayrıca haberde İzlanda'nın kendi hidroelektrik santralleri ile de fazla enerjiyi kripto para madenciliğinde kullandığı yazılmış.

Ayrıca şöyle bir site buldum. İsteyen arkadaşlar siteye göz atabilir. https://digiconomist.net/bitcoin-energy-consumption

Daha 2 gün olmadı İran haberini yayınlayalı. Petrolü satamıyorlar diye Bitcoin'de kullanıyorlar yazıyordu. Hatta Bitcoin madenciliği öncesinde hatlar kullanılmadığı için eskimiş, başlarda çok sorun çıkmış, yenileme vs yapmışlar ama düzene oturttular diye. Garip bir haber.

İran'ın kararının siyasi olduğunu düşünüyorum. Şu aralar ABD ile nükleer anlaşma yineleme durumları var. Muhtemelen ABD istediği için almıştır bu kararı. Kripto ekonomisini planlayan oluşumun el fireni çekmesi şeklinde değerlendirilebilir. Pandemiyle birlikte kripto piyasasında hızlı bir büyüme gerçekleşti. Önü alınamayacak seviyeye gelmeden önce müdahale ediyorlar. Daha önce de belirttiğim gibi kontrollü büyüme istiyorlar.

İran'ın yasak getirmesinin altında, son günlerde medyada yer bulan ''İran ambargoyu Bitcoin ile deliyor'' haberleri yatıyor bence.
Ben kripto paralara karşıyım, bak sıkı yasaklar getirdim hesabı.
Ayrıca önümüzde ki günlerde ''kripto para haramdır'' fetvası yayınlarlarsa da şaşırmam.

Forum istatistikleri

Konular
13.996
Kullanıcılar
6.999
Son üye
mrilker37
Geri