Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

İşi Gücü Bırakıp Dubai'ye Gidelim

Bu tarz videoları ben de görmüştüm. İnsanın aklından "acaba" düşüncesi geçmiyor değil. Ama bu işi Hindistan ve çevresindeki ülkelerin vatandaşları çoktan sektör haline getirmiş ve BAE polisi de durumun farkında olduğu için önlemini almış.

Bir diğer muhabbet edilebilecek konu da Dubai'deki ücret ve yaşam koşulları bence. Ülkede asgari ücret kavramı yok. Patron koparabildiği kadar sömürmenin işçi koparabildiği kadar maaşın derdinde. Kağıt üzerinde dünyanın en refaha sahip ülkelerinin başında geliyor ama işçilerin yaşadığı mahalleleri hindistanın slumlarından biraz hallice. Türkiyedeki asgari ücretten bile daha az kazananlar var. Bir oda içerisinde genellikle 8 kişi kalıyorlar. 20'den fazla kişinin aynı odayı paylaştığı yerler bile varmış. İşin traji komik yanı da Türkiye'de eğitim danışmanılığı şirketleri Dubai'de dil okulu pazarlamanın derdinde. Part-time çalışma ve dil okulu sonrası oturma izni şeklinde pazarlanıyor. Bildiğin umut satmak bu. Vasıfsız veya düşük vasıflı bir kişi İngilizcesi de kötüyse Dubai'de ya hindistanlılar gibi yaşar ya da bütün parasını yiyip bitirir Türkiye'ye bitik bir şekilde döner.

Bazen diyorum insanlar niçin dileniyor ben 13 yasından beri kendi çapımda çalışıp ekmeğini kazanıyorum şuan 17 yaşındayım.
hele ki camiden cıkarken dilencileri görünce nefret ediyorum...

Dilenciliği san'at edinmiş olanların kıyamet günü yüzünde güzellikten eser bulunmayacaktır”, veya “Dilencinin kıyamette hiçbir itibarı olmayacaktır” şeklinde anlamak da mümkündür.

Ebû Hüreyre’den nakledildiğine göre, Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
“Servetini artırmak için dilenen, istediği az ya da çok olsun, gerçekte kor ateş dilenir.” (Müslim, Zekât,105)

Zübeyr b. Avvâm’dan (r.a.) nakledildiğine göre, Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur:
“Sizden birinizin urganı alıp (dağa giderek) bir bağ odun getirip satması ve böylece Allah’ın onun itibarını koruması, bir şey verip vermeyecekleri belli olmayan kimselerden dilenmesinden daha hayırlıdır.” (Buhârî, Müsâkât, 13)

Forum istatistikleri

Konular
14.026
Kullanıcılar
7.006
Son üye
Yusuf333
Geri