Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Kaçalım mı ? savaşalım mı ? (Bir Durum Tespiti!)

bitcoin-3090250_640.jpg

Merhaba arkadaşlar. Son BTC hareketleri hepimizi korkutmaya devam ediyor. Korku tüm canlıları hayatta tutan en ilkel dürtüdür. Tüm canlıları kaç yada savaş kararına sevkeder.Yani hızlı bir çözüme ve hızlı bir eyleme geçmeye zorlar.

Piyasalarda bu dürtünün etkilerini şu anda düşüşe meyilli konsolidasyon olarak gördüğümüze göre kaç kararı domine durumda demektir.

Teknik analiz bilen ve kripto para piyasasını izleyenler ''korkuyu satın al '' tabirine aşinadır .Bu piyasadaki korkuyu analiz et ve YERSİZ İSE satın al anlamına gelir.

Kaçanlar mı savaşanlar mı kazanacak? Önce kimlerin savaştığına ve nedenlerine bakalım.

Savaşçılarımızı maceraperest iyimser yada akılsız korkaklarımızı da akıllı , tedbirli olarak görüyoruz. 8 gün önce uçuyoruz rezervasyonlarınızı yaptırın bu yaz Venedik'teyiz diyen Youtube analistleri dün itibariyle tamamen nakit e geçtiler ve birbirinden korkunç senaryolar havada uçuşuyor. Bu sözlerimden onlara hak vermediğim anlaşılmasın tedbir iyidir.
Yazımda kaçanların ve savaşanların nedenlerini incelemek istiyorum.

Savaşçıların ilk gerçekçi nedeni teknik analizin temeli olan adım adım adım ilerle mantığıdır. Bu mantığı kısaca şöyle özetleyebiliriz . Ne yaparsan yap geleceği bilemezsin ama hangi durumda ne yapman gerektiğini bilebilirsin .Bunu da önce durumu saptayarak yapabilirsin.

Savaşçılar hala boğa piyasasında olduğumuzu düşünüyorlar .Çünkü bildiğiniz üzere sert de olsa her düşüş ayı piyasasını başlatmaz ve teknik olarak BTC nin yükseliş trendi hala devam ediyor. O halde savaşçılar trend dönüşü kesin olarak teyit edilmedikçe baltaları gömmeyecekler yani ilk realiteleri TREND dir.

BTC.png

Tabloda günlük BTC grafiğini görüyorsunuz. Alt trend çizgisinin altına tehlikeli bir iğne ve bariz bir RSI uyumsuzluğu var. Bunlar BTC de uzun zamandır görmediğimiz olumsuzluklar fakat trend hala dönmüş değil fikrine tezat değiller hassas bir bir biçimde trend dibe oturmuş.
Daha önce 43 ve 52 bandından döndüğünde de böyle bir görünüm vardı ve dibi alanlar güzel bir kazanç elde etmişti. Hatırlarsanız o zaman da yine ayı sezonu geldi yorumları yapılmış ve savaşçılar trend dönüşü teyit edilmedi diyerek BTC karşısında iki round kazanmışlardı. 🙂

total 2 23.04.png

Total 2 günlük grafiği ise savaşçıların BTC değil de altcoinler deki iyimserliğinin sebeplerinden biridir.
Mavi oklarla gösterilen bu bar piyasada sert satışların ve Amerikan kaynaklı olumsuz haberlerin olduğu bir sırada gerçekleşti. Ve belki inanmayacaksınız ama bu yukarı yönlü iğne altcoinler in tahmin ettiğimizden daha güçlü durduğunu gösteriyor. Büyük oyucular yani balinalar da bir kaçış bir panik olduğunda alttaki destekten yukarı doğru kocaman barlar görmemiz gerekirdi. Çünkü bu güne kadar hep böyle oldu. Bu sayede savaşçılar da bir nedenleme daha ekliyorlar hanelerine.

Bu iki tabloda düşüşün daha öncekilerden TEKNİK olarak bir farkı olmadığını görüyoruz.

Peki bu trend ve durum bazlı saptamalar ne zaman masadan kalkar? Derseniz diğer bir tabloya geçelim.

WMA .png

Bu tablo MA 20 nin haftalık tablosudur. Mavi alanda 4400 ve 4800 arasındaki destek hattıdır. Haftalık tabloda 44000 in altında bir kapanış gelirse BTC ve bir sonraki haftayı bu destek hattının altında kapatırsak genel trendin değiştiğini söyleyebiliriz. Bu gerçekleşirse haftalık tabloda ikinci alçalan dibimizi yapmış oluruz. MA 20 nin de sözünü ettiğimiz destek hattının hemen altında olduğunu görüyoruz.
Ayrıca tablonun altındaki RSI indikatörünün üstünde kaldığı bölgenin (kırmızı trend çizgisiyle belirtilmiştir) altına bir düşüş de güçlü boğa sinyalidir.

Savaşçılar için iki önemli destek de glassnode ve madenci grafikleridir. Arkadaşlar. Burada bu verileri grafiklere ve uzun açıklamalara boğarak sizi usandırmak istemediğim için kısa geçiyorum.
Glassnode verileri 3 boğa dalgasının ilkini tamamladığımızı yada daha yarısında olduğumuz gibi veriler paylaşıyor grafiklerinde ise 55000 ve 47000 seviyelerinde bir balina akümülasyonu olduğunu gösteriyor. Yani bu seviyelerde büyük oyuncular alım yapıyor.

Madenci grafikleri ise Nisan başından bu yana bir satış değil biriktirme eğilimini gösteriyor ve yine 47000 seviyelerinden güçlü bir pozitif tepki almış.

Buraya kadar özetlersek

1- Trend sınırda da olsa henüz dönmüş değil

2- Total 2 verileri altcoinler in beklentiden daha güçlü durduğunu gösteriyor.

3- Glassnode balinaların dibi almaya çalıştığını gösteriyor.

4- Madenciler satış yapmıyor.

Bunlar savaşçılarımızın sebepleriydi .Kaçanlar için malumu ilan tarzında ahkam kesmek istemiyorum kötü haberlerle gelen düşüş desek bir çok alt başlığı da buna dahil etmiş oluruz.

Benim sadece pozitif göstergelerden önemli gördüklerimin açılımını yapmamın sebebi bunların çok göz önünde olmayan ve yeni yatırımcıların dikkatini gerektiği kadar çekmeyen göstergeler olduğunu düşündüğümdendir.

Buraya kadarki bilgilere bakarak boğa devam edecek diyemeyiz. Daha önce de belirttiğim gibi geleceği göremeyiz ama şu an ne yapmamız gerektiğini görebiliz ve bunun için de bir konum saptaması yapmak lazım bu yazı tam da budur arkadaşlar. Asla evi arabayı satın dibi alıyoruz yazısı değildir. iyi forumlar., bol kazançlar

KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR!!!

Son düzenleme:
BTC destek konusunda en güçlü coin ben savaşmayı seçiyorum (Yatırım Tavsiyesi değildir)

Bende burdayım arkadaşlar aynı yolun yolcusuyuz bakalım hayırlısı ytd

Forum istatistikleri

Konular
13.708
Kullanıcılar
6.902
Son üye
Poyraztr0
Geri