engineer
Crypto Curious
- BNB
- 0,00000100
Arkadaşlar soru şu : Türk lirasıyla gittim Bnb aldım sonra Bnb paritesinden herhangi bir coin aldım. Bnb arttıkça aldığım coin düşmesine rağmen kazanır mıyım ? Örneklerle açıklayabilecek varsa sevinirim.
Hocam düşüş yüzdesine ve yükseliş yüzdesine bağlı. %10 artmış BNB ve %10 azalmış kendi coinini ele alalım. Coin 10 BNB, BNB ise 10 $. Coin 9 BNB olsun ve BNB de 11 $ olsun verdiğimiz % örneklerine göre. E o halde elindeki para başlangıçta 100 $ şimdi ise 99 $ olur. %1 zarardasın.
%20 düşüş ve artış olsun Coin 8 BNB, BNB 12 $ olsun oldu paran 96 $ %4 zarar. Eğer artış ve azalış yüzdeleri eşitse eğer zararın olur, % si de %x için düşünün x/10'un karesi zararın olur.
Farklı ihtimaller de bu şekilde hesaplanır.
Bunda kafa ısıtacak bir durum yok esasında. Hangi pariteden alırsan al, elindeki coinin değeri düşerse zarar edesin.
BNB: 1 TL
X Coin: 1 TL
10 tane aldın diyelim. 10 X coin. Değeri 10 TL.
BNB: 2 TL oldu.
X Coin: 0,5 TL
BNB'ye çevirdin tekrar. 2,5 BNB yapar. Yani 5 TL.
X Coin %50 düşerse sermayenin %50'sini kaybedersin.
Ciddi ciddi hesap yapıp yazdım bir de buraya. 🙂
Ne yiyip içiyorlarsa öğrenseydin hocam biz de yiyip içelim. Kafamız güzelleşir. 🤣 🤣Her halükarda bnb artsa kendi ellerindeki coinlerinin değerleri azalsa bile kazanacaklarını düşünüyorlar.
Eyvah eyvah... Elindeki parayı TL veya USD cinsinden hesaplamak yerine BNB cinsinden hesaplayan varsa allah akıl fikir versin. 😀 Yani uzun vadede BTC, ETH veya BNB olarak hesaplayabilirsin de burada kar - zarar mevzusu açıkça TL veya USD üzerinden dönüyor.Telegram sesli sohbet grubunda 69 kişiye aynı olayı anlatmaya çalıştım. Hocam dedikleri bir adam var o başka türlü hesap yaptı müritler bana saldırdı falan derken. Adamlara eline kağıt kalem aldırıp hesaplattım yine ikna olmadılar. Her halükarda bnb artsa kendi ellerindeki coinlerinin değerleri azalsa bile kazanacaklarını düşünüyorlar. Ondan dolayı kafam ısındı zaten buraya taşıdım tartışmayı 🙂
Hocam direk arkadaşın istediği tarzda cevaplayayım dedim 😀 Kâr zarar problemlerine uyarladımAslında Çok basit @yecele hocam öyle bir anlatmış ki beynim yandı. 🤣
Örnek olarak
BTC/DOT Aldın artık BTC yi unut elindeDot var, aynı şekilde BNB ile ADA aldın BNB yi unut elinde artık ADA var ADA yükselirse kar edersin düşerse zarar edersin. Bu kadar basit elinde ne varsa ondan kazanc yada zarar edersin, geçtiğin parimetre değil.
bazı insanlar mesela BTC'den DOT'a geçiyor, DOT'un BTC'ye olan değeri artıyor ve böylelikle BTC miktarın artıyor. Aslında bu parimetre işi hem sermaye korumak hemde sermaye çoğaltmak için çok mantıklı.