Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Kaldıraçlı İşlemlere Dikkat

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Juf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Juf

Veteran
Kaldıraçlı işlemlerin kâr oranı çok yüksek bunu herkes biliyor ama olumsuz yanından bahsetmekte fayda var. Sürekli kazanç paylaşılıyor yanlış algı oluyor kimse zararını paylaşmadığı için sürekli kazanç elde edildiği algısı oluşuyor. Bu algıya adına kısa bir bilgi aktarayım.

Zarar oranı da aynı şekilde çok yüksek.

Açığa satma veya alma işlemi olarak geçiyor yani fiziken almıyorsunuz long işlem açarsanız yükselmesi, short işlem açarsanız düşmesi anlamına geliyor ve girdiğiniz kaldıraca göre kârınız veya zararınız katlanıyor.

Örneğin 5$ dan 20x SXP aldınız, 5.5$ olduğunda %10 kâr oluyor normalde, kaldıraçta 10x20= %200 kâr ama SXP 4.7$ ye düşerse paranız sıfırlanıyor.

Teknik analizde yeterince iyi değilseniz,R:R kullanmayı bilmiyorsanız,trade history tutmuyorsanız tamamen kumara giriyorsunuz demktir.
Anlatmak istenen şey şu dünyanın en riskli piyasasındasınız, yeterince bilginiz yoksa ve kaldıraçlı işlemlere girdiyseniz tebrikler paranızı borsaya bağışladınız...

Yatırım tavsiyesi değildir.

Hele 100x kaldıraç kullananlar için %1'lik düşüş paranızı yiyor bitiriyor arkadaşlar. İlla oynanacaksa düşük marjlarda ve stoplu gidilmesi daha makul olacaktır.

• Like
Tepkiler: Juf
Eğer sanal bakiyeyle aylarca denemeler yapmadıysanız uzak durun. Para kaybetmenin en kolay olduğu yer.

Cüzdanda 1000 TL var diyelim, sadece 100 TL'sini teminat gösterebiliyor muyuz? Ve 4,7 düştü diyelim, tekrar artmasını beklersek yine de zarar etmiş olur muyuz?
eğer gerçekten pozisyonu kapatacak düzeyde düşeceğine inanmıyorsan zarar değil yükselmesini bekle eğer kaldıraçı kapatacak düzeyin altına inecekse pozisyonu kapat ve daha yüksek kaldıraçtan daha düşük fiyatı yakalamaya çalış işlemi zararda olduğun ve elinde 100 tl den geriye kalan ile yap. Bu benim şahsi düşüncem yatırım tavsiyesi değil.

Cüzdanda 1000 TL var diyelim, sadece 100 TL'sini teminat gösterebiliyor muyuz? Ve 4,7 düştü diyelim, tekrar artmasını beklersek yine de zarar etmiş olur muyuz?
Hocam 100 liranız var 400 de borç aldınız oldu 500. %20 düştü elinizde 400 kaldı, sadece borcunuzu ödediniz bitti, geçti.

Yani burada 4.7 olarak değil de eğer ana paranız kaybolursa borcunuz da düşülür ve elinizde para kalmaz. Kaç lirayla ne kadar borç alabileceğinizi belirleyebiliyorsunuz kaldıraç miktarıyla. Tüm paranızla oynamak zorunda değilsiniz.

Kaldıraçlı işlemin nasıl kullanıldığını hiç bilmiyorum. Kısa olmayan bir süredir kripto paralarla ilgileniyorum fakat öğrenmeyi de hiç istemedim. Çünkü bu tarz şeyler beni çok çekiyor ve kendimi tutamayıp pişman olmama sebep olacak miktarda para kaybedebilirim. O yüzden hep uzak durdum bundan sonrada uzak durmaya devam edicem.

Kaldıraçlı işlemin nasıl kullanıldığını hiç bilmiyorum. Kısa olmayan bir süredir kripto paralarla ilgileniyorum fakat öğrenmeyi de hiç istemedim. Çünkü bu tarz şeyler beni çok çekiyor ve kendimi tutamayıp pişman olmama sebep olacak miktarda para kaybedebilirim. O yüzden hep uzak durdum bundan sonrada uzak durmaya devam edicem.
Ben de aynı sebepten ötürü kaldıraçlı işlemleri öğrenmek için tek bir adım bile atmadım.

Ben de aynı sebepten ötürü kaldıraçlı işlemleri öğrenmek için tek bir adım bile atmadım.

Snl GIF by Saturday Night Live

İtiraf ediyorum: Ben de yıllardır bu işin içinde olan biri olarak kaldıraçlı işlem açmayı bilmiyorum.

Forum istatistikleri

Konular
13.927
Kullanıcılar
6.969
Son üye
edjams
Geri