Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Karbon Ayak İzi Ve Madencilik

Merhaba arkadaşlar,
Karbon bazlı yakıtla çalışan kripto madenciliği diye bir şey var. Fosil yakıt yakan elektrik santrallerinin madencilikte kullanılması, uzun zamandır tartışma konusu olduğu gibi bu konuyla ilgili de bir sürü yasa tasarısı oluşturulup sunuldu.
Ve bu süreçte karbon bazlı madencilik yapanlara da birçok uyarı oldu, her zaman olduğu gibi kulak ardı edildi tabi ki.

Hidroelektrik maliyeti en düşük olan yerin Newyork olması, kripto ve bitcoin madencilik şirketlerinin en çok tercih ettiği bölge konumundaydı.
Newyork yönetimi bizim düşündüğümüz gibi bunu bir kazanç dalı olarak görmediği gibi, başkanları sıklıkla vatanadaşları kripto yatırımında bulunmamaları için uyarıyordu.
Sonunda yönetim bu konuda bir adım attı ve Nisan ayında, karbon ayak izini azaltmak adı altında, yenilenebilir enerji kullanmayıp, fosil yakıtlar kullanılarak yapılan madenciliğin kaldırılması yasa tasarısını sundular.
Tasarı incelendi ve bu gün (3 Haziran) kabül gördü.
Verilen bilgilere göre, fosil yakıt kullanılarak yapılan madenciliğe 2 yıllık erteleme getirileceği söyleniyor.
Eğer vali tasarıyı imzalarsa Newyork, ülkede blockchain alt yapısını yasaklayan ilk eyalet olarak kayıtlara geçecek.
Bunun sonucunda, Newyork ekonomisinde düşüş yaşanacağını da düşünmüyor değilim. Enflasyonla zaten büyük bir mücadele içindeyken böyle bir şeyi nasıl göze aldılar benim için merak konusu.
Peki ya bu gelişme dünya madenciliğinin büyük bir kısmını oluşturan ABD genelinde yayılma gösterirse neler olur?
Yasa tasarısının yürürlülüğe girmesiyle madencilerin çalışmalarını, daha madencilik dostu olan yerlere taşıyacağı (teksas gibi) ön görülüyor.

Son olarak Biden yönetiminin de fosil yakıt kullanılan madencilikte, karbon ayak izini azaltmak adı altında bir politika hazırlığı içinde olduğu paylaşılan bilgiler arasında.
Doğaya katkısı olan bu tutumun kripto piyasasına nasıl yansıyacağını ciddi anlamda çok merak ediyorum.
Sizce tasarı imzalanırsa kripto piyasasında ne gibi gelişmeler olur?

Forum istatistikleri

Konular
13.945
Kullanıcılar
6.976
Son üye
Jamesrhymn
Geri