Selamlar, Daha önce bu konuda edindiğim tecrübeler ile size elimden geldiğince yardımcı olayım.
Öncelikle üretilecek token için bir amaç ve bütçe belirlemeniz lazım. Hedefleriniz vs. önemsiz gözükse de aslında seçim yapılacak ağ avantajları ve dezavantajları açısından gayet önemli detaylardır.
Şimdi ben daha önce tecrübe edindiğim birkaç ağ üzerinde bilgilendirme yapayım.
1.) Tron ağı; Tron ağında 2 çeşit token oluşturabiliyoruz TRC10 ve TRC20.
TRC10 ağında token oluşturmak için 1024 TRX ücret ödemeniz gerekiyor. Oluşturduğunuz tokenlerin bilgileri vs. tronscan üzerinden girerek daha kolay şekilde oluşturabilirsiniz. Avantaj olarak size sağladığı en büyük şey tronlink üzerinden yapacağınız gönderim işlemlerinde bandwidth kullanımı ile fee ödemeden transfer yapabiliyorsunuz.
TRC10 ağında oluşturulan tokenlerde contract adresi olmaz, token id olur.
TRC20 ağında token oluşturmak için youtube ve tronscanın forumlarında linkler ve görseller mevcut ama kısa özet geçmek gerekirse,bir contract adresi hazırlamanız, o contract adresini tronscana bağlayıp o adres ile token üretmeniz gerekiyor. Tüm bu aşamalarda ağ ücreti ödemeniz gerekiyor haricinde hiçbir fee ücreti almıyor sizden.
2.) Edindiğim 2. tecrübe ise çok daha basit ve bol seçenek sunan bir sistem.
Token oluşturmak için cointool isimli bir siteyi kullanıyoruz ( site trust wallet tarafından doğrulanmış onaylı bir site).
Sitede arz isim vb. bilgileri girerek anında seçeceğimiz ağda token üretebiliyoruz.
Üretim imkanı verdiği ağlar; Solana, ETH, Arbitrum, BSC, Optimism, HECO, Fantom, Polygon, Avax, Xdai, Celo, Moonriver, Cronos, Velas, IoTex, SmartBCH, MoonBeam,Shiden, XinFin, Fuse, Klaytn, Harmony, Evmos ve TRX.
Site üzerinde hangi ağ üzerinde üretim yapmak istiyorsanız o ağa metamask cüzdanı ile bağlanıp gerekli bilgileri girip sitenin sizden istediği fee ücretini ödeyerek istediğiniz ağda hızlıca token üretimi yapabilirsiniz. Sistem size token üretimi yaparken Blacklist,Fee üzerinden Yakım, Kilitleme, Transfer duraklatma gibi birçok seçenekde sunuyor, bu sayede tokeninizi uğraşsız bir şekilde yönetebiliyorsunuz.
Site link:
https://cointool.app/dashboard
Elimden geldiğince aklımda kalan bilgileri ilettim. Aklınıza takılan soru olursa elimden geldiğince yardımcı olurum. İyi forumlar