Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Kişi Başı Milli Gelir

Başlıktan anlaşıldığı gibi kişi başı milli gelir Türkiye de 15 bin dolar diyorlar.

Benim gözümden kazaçan yada çoğu kişinin bile bu konuyu bilmediğini tahmin ediyorum.

Bir kaç hesaplama yapalım şimdi.

1 kişi yıllık milli gelir 15 bin dolar.

Evde 1 siz 1 eşiniz ve 3 çocuğunuz olduğunu düşünelim...

5 kişinin 15000 dolar dan geliri 75000 bin dolar olması lazım.

Sizin hanenizde bu gelir var mı?

Benim ailemin 5 kişinin toplam kazancı 15 bin dolar etmiyor.

O zaman sormak gerekiyor benim ve çoluk ve çocuğumun 15 bin doları kimin cebin de...

Allah herkese helalinden bol kazançlar nasip etsin Allaha emanet olun.....

Kişi başı milli gelir hesaplanırken öncelikle gayrisafi milli hasıla hesaplanıyor. Hesaplamada bir kaç değişik yöntem var. Ama bütün hesaplamalarda kamu harcamaları da dahil ediliyor. Türkiye'de hesaplanan ile hissedilen arasında bu kadar büyük bir uçurumun olmasının en büyük nedeni de kuşkusuz kamu harcamaları. Çünkü gelir adaletsizliğiyle bile kapanmayacak bir uçurum var. Aynı şekilde Bulgaristan ve Romanya'da kişi başına düşen gelir ya Türkiye ile aynı ya da daha düşük oluyor. Ama görüyoruz ki bu ülkelerdeki halk Türkiye'dekinden daha iyi koşullarda yaşıyor.

Başlıktan anlaşıldığı gibi kişi başı milli gelir Türkiye de 15 bin dolar diyorlar.

Benim gözümden kazaçan yada çoğu kişinin bile bu konuyu bilmediğini tahmin ediyorum.

Bir kaç hesaplama yapalım şimdi.

1 kişi yıllık milli gelir 15 bin dolar.

Evde 1 siz 1 eşiniz ve 3 çocuğunuz olduğunu düşünelim...

5 kişinin 15000 dolar dan geliri 75000 bin dolar olması lazım.

Sizin hanenizde bu gelir var mı?

Benim ailemin 5 kişinin toplam kazancı 15 bin dolar etmiyor.

O zaman sormak gerekiyor benim ve çoluk ve çocuğumun 15 bin doları kimin cebin de...

Allah herkese helalinden bol kazançlar nasip etsin Allaha emanet olun.....
Benim para kimin cebindeyse çıkarsın versin güldük eğlendik yeter bu kadar

Forum istatistikleri

Konular
14.095
Kullanıcılar
7.049
Son üye
slhttnkndk
Geri