Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

KRİPTO borsaları güvenli mi?

Değerli arkadaşlar oturdum sizler için yoğun bir çaba sarf ederek araştırma yaptım. Kripto para borsaları ve ülkemizde ki mekanik açıklık nedir biraz bunları size açıklayıp sizlerinde bu borsalar üzerinden ne kadar bilgili olduğunuzu tartmanız için bir menkul değerler aracılığı olsun.

Öncelikle yatırma giderken bir amaçla örneğin altın alacaksınız tercihiniz nasıl bir fiziksel eylem olurdu? En basitinden bir kuyumcuya gider altın alırsınız öyle değil mi? İşte ülkemizde menkul kıymetler yani taşınan ziynetler basit yollar alınır mesela Kuyumcuya kardeşim senin kuyumcu olduğuna dair belgen var mı diye sormazsın çünkü nal gibi vergi levhası vardır ve esnaf odalarına kayıtlıdırlar. Asıl meselemiz şu ülkenizde yeni olan ve elle tutulur olmayan yatırımlar da neden sorgusuzca araştırma yapmadan atlıyoruz. Bunun bana göre 3 cevabı vardır;
1. Cevap: Ekonomik bunalım
2. Cevap: Aç gözlülük
3. Cevap: Cahillik

Burada ki en korkunç cevap Cahilliktir arkadaşlar cahilce hareket edilirse çat diye paranızı çalarlar sizden. Mesela bir borsa var ve diyor ki ya benim ABD menşei olan belgem var beni denetleyen sistemim var. Ama ülkemizde hukuki olarak başka ülkenin denetiminin gerçekliliği yoktur. Ha bu demek değil ki her borsa şirketi hırsız. Ama ülkemizde bu alanda büyük kacak boşluk var bu yüzden yatırım yapmadan önce borsanın bı müşteri hizmetlerini arayın. Yazan adresi sitesinde ki bulup güzelce bı googleden bakın ayrıca imkanınız varsa yerinde gidin bakın.

Ya benim arkadaşım dedi burası çok iyiymiş böyle kazandı şöyle kazandı diyenlere aldırmayın. Üzülen siz olursunuz. Bakın dünyada özellikle Avrupa da denetimler sıkı ve daha da sıkı oluyor çünkü kabul görmüş artık sanal para ama bı gerçek var ülkede çok yeni bu yüzden yatırım yapacakken iyi düşünmek gerek arkadaşlar. Bu cümleler yatırım tavsiyesi değildir ama önemli okuyunuz çünkü bilmemek bizi karanlık çıkmaza sokar. Sevgiler ve saygılar.

Son düzenleme:
Değerli arkadaşlar oturdum sizler için yoğun bir çaba sarf ederek araştırma yaptım. Kripto para borsaları ve ülkemizde ki mekanik açıklık nedir biraz bunları size açıklayıp sizlerinde bu borsalar üzerinden ne kadar bilgili olduğunuzu tartmanız için bir menkul değerler aracılığı olsun.

Öncelikle yatırma giderken bir amaçla örneğin altın alacaksınız tercihiniz nasıl bir fiziksel eylem olurdu? En basitinden bir kuyumcuya gider altın alırsınız öyle değil mi? İşte ülkemizde menkul kıymetler yani taşınan ziynetler basit yollar alınır mesela Koyumcuya kardeşim senin koyumcu olduğuna dair belgen var mı diye sormazsın çünkü nal gibi vergi levhası vardır ve esnaf odalarına kayıtlıdırlar. Asıl meselemiz şu ülkenizde yeni olan ve elle tutulur olmayan yatırımlar da neden sorgusuzca araştırma yapmadan atlıyoruz. Bunun bana göre 3 cevabı vardır;

Burada ki en korkunç cevap Cahilliktir arkadaşlar cahilce hareket edilirse çat diye paranızı çalarlar sizden. Mesela bir borsa var ve diyor ki ya benim ABD menşei olan belgem var beni denetleyen sistemim var. Ama ülkemizde hukuki olarak başka ülkenin denetiminin gerçekliliği yoktur. Ha bu demek değil ki her borsa şirketi hırsız. Ama ülkemizde bu alanda büyük kacak boşluk var bu yüzden yatırım yapmadan önce borsanın bı müşteri hizmetlerini arayın. Yazan adresi sitesinde ki bulup güzelce bı googleden bakın ayrıca imkanınız varsa yerinde gidin bakın.

Ya benim arkadaşım dedi burası çok iyiymiş böyle kazandı şöyle kazandı diyenlere aldırmayın. Üzülen siz olursunuz. Bakın dünyada özellikle Avrupa da denetimler sıkı ve daha da sıkı oluyor çünkü kabul görmüş artık sanal para ama bı gerçek var ülkede çok yeni bu yüzden yatırım yapacakken iyi düşünmek gerek arkadaşlar. Bu cümleler yatırım tavsiyesi değildir ama önemli okuyunuz çünkü bilmemek bizi karanlık çıkmaza sokar. Sevgiler ve saygılar.
evet çok haklısın. Öncelikle kripto para borsaları seçerken çok dikkatli olunmalı, birden olaya dahil olunmamalı aksi halde can sıkıcı sorunlar oluşturabilir.

Öncelikle yatırma giderken bir amaçla örneğin altın alacaksınız tercihiniz nasıl bir fiziksel eylem olurdu? En basitinden bir kuyumcuya gider altın alırsınız öyle değil mi? İşte ülkemizde menkul kıymetler yani taşınan ziynetler basit yollar alınır mesela Kuyumcuya kardeşim senin kuyumcu olduğuna dair belgen var mı diye sormazsın çünkü nal gibi vergi levhası vardır ve esnaf odalarına kayıtlıdırlar. Asıl meselemiz şu ülkenizde yeni olan ve elle tutulur olmayan yatırımlar da neden sorgusuzca araştırma yapmadan atlıyoruz. Bunun bana göre 3 cevabı vardır;

Bence de çok haklısın. Şuan kripto para ve borsa çokluğu nedeni ile yatırım yapılacak borsa ve kripto parayı iyice araştırıp o şekilde piyasaya girmek lazım. Eğer piyasa içende isek dediğiniz gibi arkadaş tavsiyeleri ile girilen yerlerin yeniden araştırılıp gözden geçirilmesi gerekiyor.

Türkiye de borsa açmak fazla mı kolay acaba. Bir doymadık dolandırılmaya arkadaş.
Büyük yasal yükümlülükleri yok. Büyük siber güvenlik denetimleri, gereksinimler, şartlar yok. BtcTurk gibi borsalar da kanunları, yasaları olabildiğince yorumlayarak vergisini ödemeye, güvenliklerini sağlamaya çalışıyor. Bir kısmı da işte vurguncu.

kıripto paraları detaylı birşekilde araştırıp öğrenilmesi gerek. Körü körüne gitmek dikkenli yollarda. Ayakabısız yürümek gibi olur. Saygılar

Para kazanmak için her sayfaya güvenmemek lazım tabiki sonuçta borsa dediğimiz yerlere bu zamana kadar biriktirip biraz daha rahat yaşamak için topladık para kazanalım derken elimizdekinden de olmamak lazım güvenilir sitelere yapılırsa gayet güvenilir olacağına inanıyorum

İçinde para ve kazanç olan hiç bir kurum ve kuruluş güven vermez. İnsan bu herşeyi yapabilir. Benim tavsiyem çok güveniyorsanız bile kontrolü elden bırakmayın. KONTROL ETMEK GÜVENE MANİ DEĞİLDİR. Bu sözü çok severim hayatımın her alanında kullanırım.

Devletlerin böyle şeylerden vergiyle ne kadar para koparırım şeklinde yaklaşması yerine bu ortamları nasıl daha güvenli hale getirecek kanunlar koyarım demesi gerekir. Halkın bir güvencesi olmadan ortama dalmasıyla, dolandırılacağı aşikardır.

Forum istatistikleri

Konular
13.761
Kullanıcılar
6.916
Son üye
nakaremoto
Geri