Vonzarovich
Visionary
- BNB
- 0,00079466
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Uzun süreli uğraşlar içerisine girmediğimden ve bu PTC ve Musluk sitelerinde uzun süreler vakit geçirmediğimden yaptığım analizlerin kısıtlı kalacaktır. En temelde örnek vermek gerekirse, bu tip sistemlerde daha çok kazanmak için referanslarınızın olması ve onlarında iyi çalışması gerekiyor. Ancak ben bu durumlarla uğraşmadım Genellikle denediğim sistemlerde de sadece kendim denedim ve referans arama gayretine girmedim.
Gelelim kazanç durumlarına. Öncelikle bakıldığında coin bazında güzel miktarlar veriyor gibi görünen ama o coinlerin değerleri baz alındığında yaptığınız uğraşa değmeyecek bir işlem olarak görüyorum. Zamanında 1 hafta uğraşıp donkeymails üzerinden egold (o zamanki ödeme yöntemlerinden biri) hesabıma 1 cent çekmiş ve bunu 1 centin kat kat üzerinden internet cafe ücreti ödeyerek yapmış biri olarak söylüyorum 🙂 Temelde bakıldığında örnek vereyim 1000 BTT satoshisi veriyor. bakıldığında 1000 rakamı her tıklama için güzel bir kazanç algısı oluşturuyor. Ama 1 kuruş bile etmediği gerçeğini anlamak için oturup ayrıca hesap yapmayı gerektiriyor.
Peki neden bu sistemler kullanılıyor? Benim tahminim farklı coinlerden küçük miktarlarda biriktirerek bir gün yükseleceği umudunu taşımak oluyor genelde. Daha ileri bir tahmin yapmak gerekirse, internetten para kazanılabileceğinin inancı maksatlı yapılabilir. Ben şahsen zaman öldürmek için uğraşıyorum mesela. Uğraştığım bir sitede de lotosunu oynuyorum. Güzel kazandırmıştı zamanında.
Bazı istisnalardan da bahsetmek istiyorum. Örneğin referans satışının olduğu sistemler ile loto vb. sistemleri barındıranlardan güzel rakamlar kazanmak uğraşarak mümkün. Ama ciddi uğraşlar gerekiyor. Bu noktada gene geçmişe gitmek istiyorum. Marketglory diye bir site çıkmış. İnternetten oyun oynayarak para kazandırıyor. ben 2-3 sitede bu sitenin tanıtımını yaptım. Çok ciddi oranda referans geldi. bazıları yatırım yaptı. Yatırım yapanları satabileceğimiz bir referans market mevcuttu. Bu referansları orada satarak gayet güzel gelirler elde ettim. Uğraştığım vakit derseniz, referansların satışı esnasındaki açık artırmayı heyecanla izlediğim zamanları saymazsanız yok denecek kadar az. Demeye çalıştığım referans satışı, piyango vb. sistemler barındıranlar oluyor. Ancak onlardan kazanç sağlanabilir görüşündeyim. Yoksa uğraştığınız emeğe değmiyor.
Faucetcrypto'ydu galiba, en rahat yapılan musluk sitelerinden. Link kısaltma, PTC falanda var. Ödemeleri de gayet güzel diğer musluklarla kıyaslandığında. Ama ödediği miktarı TL'ye çevirdiğiniz 10-15 kuruş. Uğraştığım zaman yarım - bir saat. Ben kendi ortalamama göre 1 saatte 1000- 1200 kelime yazabilirim. Bu site için söylemiyorum. Genel makale fiyatlandırmasını baz alsak bile 5-20 lira arasında bir fiyat aralığından bahsediyorum. Yani uğraştığınız zamana değmiyor musluk, PTC sitelerinin çoğu. Tabi ki dediğim gibi uğraştığım var ve bu uğraşımı düşünmemek için yapıyorum. Bazen beynin dinlenmeye ihtiyacı vardır ya. İşte tam da o nedenden ötürü bazen musluk /PTC sitelerini kullanıyorum.
Sizlerin de bu konuda görüşlerini almak isterim. Musluk/PTC sitelerinden ciddi oranda kazanan var mı aramızda? Kazandıysa bunu nasıl başardı? Musluk/ PTC sitelerin bu kadar yaygın olduğu internet ortamında birileri kazanıyor olmalı diye düşünüyorum. Belki de aramızdan biri 🙂