Neler yeni

Kripto Para İle Ödeme Ülkemiz de Mümkün Olur Mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Pass
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kapak_003829.webp

Ben hızlıca bir soru sormak istiyorum müsaadenizle.
Arkadaşlar, YouTube de takip ettiğim bazı finans uzmanları ve ekonomistler yasal düzenlemeler çerçevesinde öncelikle Turizm sektöründe turistlerin ve yerel halkın ödemelerini kripto para birimi ile yapmalarının ülkeye ayrı bir değer katacağını, ülke ekonomisinin kalkınacağını, eğer doğru adımlar atılırsa kripto para birimlerinin ülkeye gelmesiyle beraber Dünya da bu sisteme öncülük edeceğini ve daha hızlı adaptasyon süreci geçireceğimizi söylüyorlar.

Ben şunu sormak istiyorum. Şu an 10.000’in üzerinde kripto para birimi olduğu söyleniyor. Hangi kripto para birimleri kullanılır, eğer bu şekilde bir ödeme yöntemi yapılacak olursa, sizce de gerçekten bu Ülkeye değer katar mı, yoksa tam aksine ülkeye zarar mı verecektir.?

Yasal düzenlemeler çerçevesinde ülkemiz kripto para ödemelerinden de vergi kesintileriyle kasasına para sokacaktır. Sizce ödemelerde insanlar kripto parayla ödeme yapmak isterler mi? Kripto paralarla ödemeler nasıl gerçekleşir ?

Tıpkı bankacılık uygulaması gibi telefondan cüzdana para yüklenip QR kodu ile hızlı bir şekilde para gönderilebilir. BTC ETH gibi devlerin dışında turizm sektörüne özel bir para birimi çıkartılabilir.

Bence mümkün olabilir ama ne kadar güvenilir olabilir orasını sorgulaman lazım EHT veya Havele gibii şeyleri de göz önünde bulundurursak güvence kazanması her ne kadar zor olsa da dediğim gibi imkanı var

İlk aşamada stablecoinlerle, sonra her sektörün ve firmanın benimsediği kripto paralarla mutlaka mümkün olacak. ABD piyasanın hoşuna gitmeyecek açıklamalar / düzenlemeler yapıyor olsa da USDC ile işlem yapabilmenin de önünü açıyor. Muhtemelen Amerikan Doları'nın blockchain karşılığı olarak da Facebook'un projesiyle devlet ortak olup Diem kullanılacak. Hükümetler adım adım yasallaştıracaklar.

Forum istatistikleri

Konular
13.700
Kullanıcılar
6.897
Son üye
Ali4533
Geri