SatoshiNakamoto
Speculator
- BNB
- 0,00011550
Bitcoin (BTC) gibi proof of work kripto para birimlerinin artan enerji talebi, çok tartışılan bir konu oldu. Ancak Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan 3. Küresel Kripto Varlık Karşılaştırma Çalışması, kripto para madencilerinin %76’sının enerji karışımlarının bir parçası olarak yenilenebilir enerji kaynaklarını kullandığını gösteriyor.
Çalışma Bitcoin, Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) ve diğerleri de dahil olmak üzere PoW kripto para birimleri tarafından tüketilen toplam enerjinin %39’undan fazlasının yenilenebilir enerji kaynaklarından geldiğini buldu.
Bu, üniversitenin kripto para madenciliği için tüketilen toplam enerjinin yalnızca %28’inin yenilenebilir enerji kaynaklarından geldiğini tespit ettiği önceki bir çalışmanın aksini kanıtlıyor. 2018’de madencilerin %60’ı, enerji karışımlarının bir parçası olarak yenilenebilir enerji kaynakları kullandı.
Son araştırmaya göre hidroelektrik enerji madenciler için en yaygın enerji kaynağı olarak görülüyor. Madencilerin neredeyse %62’sinin hidroelektrik kullandığı bildiriliyor. Kömür ve doğalgaz kaynakları ise sırasıyla % 38 ve% 36 ile ikinci ve üçüncü sırada yer almaktadır. Rüzgar, petrol ve güneş enerjisi, kripto para madencilerinin kullandığı diğer üç ortak enerji kaynağıdır.
Hangi bölgede ne kadar enerji kullanılıyor?
Rapor, madencileirn enerji tüketimini bölgelere göre bölerek Asya-Pasifik, Avrupa, Latin Amerika ve Kuzey Amerika’daki madencilerin kömür, doğal gaz, rüzgar ve petrol gibi diğer kaynaklardan elde edilen elektriğe kıyasla; neredeyse eşit oranda hidroelektrik enerjisi kullandığını belirtiyor.
Kömürden elde edilen enerji en çok APAC bölgesinde yaygın ve madencilere hidroelektrik kaynağı olarak neredeyse eşit miktarda elektrik sağlıyor. Latin Amerika’dan hiçbir madenci kripto madenciliği yapmak için kömür kaynaklı elektrik kullanmıyor.
Rapor ayrıca, APAC madencilerinin Bitcoin hash gücünün neredeyse% 77’sine katkıda bulunduğunu, ancak en düşük miktarda yenilenebilir enerji kaynaklarını kullandığını belirtiyor. Kuzey Amerika, toplam hash gücünün sadece %8’ini oluşturuyorken, Bitcoin madenciliğinde tüketilen enerjinin% 63’ü yenilenebilir kaynaklardan geldi. Avrupa, kripto para madenciliğinin neredeyse %30’unun yenilenebilir enerji kullanarak yapılmasıyla Kuzey Amerika’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Kıta, dünya çapındaki Bitcoin hash gücünün yaklaşık %10’una katkıda bulunuyor.