Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Kripto Para Madenciliği Yapan Araba Geliyor

bitcoin madenciliği yapan araba.webp


Kanada merkezli otomotiv firması Daymak Inc, tasarım aşamasında olan ve 2023 yılında piyasa süreceği Spiritus marka otomobil kripto para gündemine bomba gibi düştü. Yeni otomobil üretiminin kripto paralar ile ne ilgisi var demeyin. Çünkü bu otomobil diğerlerinden çok farklı olacak.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre Spiritus, park halindeyken Bitcoin'de dahil birçok kripto para türüne ait madencilik işlemi yapabilecek. Kripto para madenciliği yapabilecek özelliklerle tasarlanan ve uygun donanımlara sahip olacak olan otomobilin ön satışları başladı. Ön satışlara katılmak isteyen kişiler ödemeyi Bitcoin, Dogecoin, Cardano ve Ethereum ile yapabiliyor.

Oldukça ilgi çeken Spiritus ile ilgili Daymak Inc yönetim kurulu başkanı Aldo Baiocchi şu açıklamayı yaptı;

“Spiritus, hayattan daha fazlasını isteyenler içindir ve müşterilerimizi çağın ötesine taşımaya kararlıyız. Otoyol geçiş ücretlerinizin, park ücretlerinizin vb. ödemelerinizin doğrudan kripto ile anında ödeneceği bir gelecek öngörüyoruz.
Çoğu araç garajınızda otururken değer kaybederken madenci Spiritus’unuz park halindeyken size para kazandıracak. 2023 yılında kripto paralara yönelik benimsenin çok ileri bir düzeyde olacağı açıktır. O günlerde herkes kriptoyla ödeme yapacak. Biz de bu durumları göz önüne alarak araç üretiyoruz. Daymak Spiritus bir arabadan daha fazlasıdır.

Son zamanlarda kripto paralara artan ilgi otomotiv sektörünün de iştahını kabartmaya başladı ve ilk atılım Daymak Inc firmasından geldi. Önümüzde ki yıllarda özellikle Tesla olmak üzere diğer firmalardan da bu tarz girişimler bekliyorum.

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin enerji tüketimi konusuna dikkat çeken Tesla, bence bu konuda geride kalmayacak ve kesinlikle bir yarış içine girecektir.

Yatırım tavsiyesi değildir.
 

Forum istatistikleri

Konular
14.126
Mesajlar
70.692
Kullanıcılar
7.105
Son üye
rentsolana
Geri
Üst