Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Kripto Para Piyasası İçin Riskler Büyüyebilir

anonymous-2755365_640.webp

Hükümetler, 2022 Yılında Kripto Para Piyasasını Denetim Altına Almayı Kafalarına Koymuşlar

Her fırsatta 2022 yılının kripto para piyasası için beklenenden daha zor geçebileceğini ifade ediyorum. Dünyadaki ekonomik ve siyasi gelişmeleri bir parça takip eden pek çok insanda bunu en az benim kadar iyi görebilir.

Bugün okuduğum bazı gelişmeler de benim bu görüşümü destekler nitelikte. SEC başkanı Garry Gensler son yaptığı açıklamalarda yine DeFi piyasası hakkında pek de iç açıcı olmayacak şeyler söylemiş.

2022 yılının hükümetler tarafından kripto para piyasasını denetlemek için daha ciddi adımlar atacağı bir yıl olacağa benziyor. 2021 yılının son çeyreğinden itibaren bunun işaretleri gelmeye başlamıştı. Özellikle stabilcoinlerin mevcut ekonomik sistem için yarattığı riskler hakkında ve DeFi piyasasının verebileceği zaralar konusunda pek çok açıklama ve toplantı haberleri okuduk. En son ABD başkanı Biden bile denetlemeler konusunun üzerine gideceklerinin sinyalini vermişti.

Gensler’in yaptığı son açıklamalara baktığımızda birçok kripto para projesinin kayıt dışı gayrimenkul sınıfına girdiğini ve firmaların SEC başvurusu yapmaları gerektiğini vurguladığını görüyoruz. SEC, zaten DeFi ve Uniswap üzerinde araştırma başlatıklarını aylar öncesinden duyurmuştu. Gensler’in özellikle borsa tanımının eskimiş bir tanım olduğunu ve günümüzde dijital yolların arttığını belirtmesi, yeni yasalar çıkarmak için artık çok fazla beklemeyeceklerini ve çıkaracakları yasalarla kripto para piyasası üzerinde ciddi bir denetim başlatacaklarını anlayabiliyoruz.

Başlayacak denetimler sadece stabilcoin ve milyarlarca doların kilitlendiği DeFi piyasasını değil, tüm kripto para piyasasını etkileyeceğinden zaten düşüşte olan piyasanın toparlanma sürecinin çok daha ileri tarihlere kalabileceğini düşünebiliriz. Hatta toparlanmak bir tarafa, denetlemelerin piyasada yaratacağı panik havası ve yapılacak ekstra manipülasyonlarla daha dip noktalar görmemiz bile muhtemel.

Dünyanın tepesinde yaşanan büyük mücadelenin yeni cephelerinden biri olacak gibi görünüyor kripto para piyasası.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Forum istatistikleri

Konular
13.680
Kullanıcılar
6.895
Son üye
ellonmuz57
Geri