Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Kripto Yatırımından Önce Bilinmesi Gerekenler

Merhaba arkadaşlar bu yazımda kripto dünyasına yeni girmiş veya girmeyi düşünen ve temkinli adımlar atmak isteyenler için deneyim ve gözlemlerimi paylaşacağım.
Her konu ve iş de olduğu gibi yeni adım atmakta olduğumuz her branşı, hele ki riskleri varsa elimizden geldiği kadar detaylıca bilmek isteriz. Bu kendimize verdiğimiz bir güvendir aslında. Fakat şundan da bahsetmek isterim ki ne kadar öğrenip gözlemlesek de bazı zamanlar kripto dünyasında olup olabilecek gelişmeleri önceden kestirmek çok zor olabiliyor. Yani bu yazımda riski tamamen ortadan kaldırmaktan değil en aza nasıl indirebileceğinizden kripto dünyasının işleyişinden bahsedeceğim.
Öncelikle kripto para diye bahsettiğimiz sanal paralardır, fiziksel anlamda elimize geçmez yani soyut gerçeklik gözüyle bakabiliriz.
Kripto paraların üretimi kripto para madenciliği ile yapılır. Madenciliği merak edenler ''bitcoin kazma makinesi ne kadar kazandırıyor''' isimli yazımı okuyabilirler.

Bahsettiğim kripto paraların sanal cüzdana gerçek para birimi yüklenerek alım satımı yapılmaktadır. Kripto para adı altında birçok farklı isimde paralar vardır ve bu paraların değerlerindeki yükselmeler, düşmeler kripto para piyasasını ,
bu paraların alım satımı ise kripto para borsasını oluşturur.

Kripto paranın ne olduğunu, nasıl oluştuğunu, piyasayı ve borsayı öğrendikten sonra işin en önemli kısmı geliyor.
Yatırım yapmadan önce piyasaları ve tabi ki borsayı yakından takip etmek gerekiyor. Tam anlamıyla temkinli bir yatırım için gerekirse günde birden fazla piyasaları takip etmekte fayda olduğunu düşünüyorum çünkü bazen anlık değişimler olabiliyor.

Piyasa ve borsa analizinden sonra en önemli bir husustan daha bahsedeceğim. Yatırım yapmak istediğiniz kripto paraya daha önce yatırım yapmış kişilerin ve analiz yorumcularının tecrübe ve yorumlarını araştırarak bilgi edinmenin çok faydası olacağını düşünüyorum.
Eğer çok acele etmeden ilerlerseniz tam anlamıyla öğrenerek ve büyük kayıplar yaşamayarak ilerlemiş olursunuz bunun da size getirisi çok güzel olacaktır. Yani demem o ki ilk yatırımınızı kaybettiğinizde canınızı yakmayacak bir meblağdan yana kullanmanızı tavsiye ederim.
Bu sayede kaybetseniz dahi tecrübe edinmiş sistemi daha iyi kavramış olursunuz ve kendinizden en emin olduğunuz zamanda dilerseniz büyük yatırımlara girebileceğiniz kararını verebilirsiniz zaten.
Açık konuşmak gerekirse bana göre yatırımlar arasında riski en büyük yatırım kripto para yatırımı olarak düşünüyorum, fakat kazandırdığında da çok çok iyi rakamlarla dönüşü oluyor.

Yeni giren veya girmeyi düşünen kişilere umarım faydalı bir yazı olmuştur. Bol kazançlar diliyorum.

Forum istatistikleri

Konular
13.997
Kullanıcılar
6.999
Son üye
mrilker37
Geri