Krisper (KRP)
Krisper, hızlı, güvenli ve ucuz para transferleri için tasarlanmış açık kaynaklı, merkeziyetsiz, Blockchain teknolojisiyle oluşturulmuş bir projedir kısaca.
Projenin Whitepaper’ında yer alan bilgilere göre, hem fiat para birimlerinin, hem kripto para birimlerinin hem de NFT’lerin ticaretinin ve transferinin yapılabileceği bir ekosistem oluşturmak isteniyor.
Krisper projesi hakkında dikkat çeken bir nokta var. O da, sadece dolara endeksli stabilcoinlere değil, diğer fiat paralara endeksli stabilcoinlere de platformlarında yer vereceklerini belirtiyorlar.
Proje ilk aşamada Binance Smart Chain üzerinde hayata geçirilmiş olsa da, 2022 yılının ilk çeyreğinde ana ağına geçmeyi planlıyor. 2022 yılının ikinci çeyreğinde de çapraz zincir özelliği kazandırılacak yani diğer ağlarla entegre bir şekilde çalışabilecek.
Krisper projesi kapsamında dijital varlıkların satışı kendi bünyelerinde oluşturacakları merkeziyetsiz borsada gerçekleştirilecek.
KrisperPay adlı bir de cüzdan uygulaması mevcut. Bu cüzdan hem fiat paraları hem de kripto paraları destekliyor. KrisperPay ile uluslararası para transferlerinin hızlı, ucuz ve güvenli bir şekilde yapılabileceği belirtiliyor.
Krisper sayesinde kullanıcılar DeFi varlıklarını saklayabilecek, ödünç verebilecek ve takas edebilecek. Elbette bu işlemler için projenin kendi tokeni KRP kullanılacak.
Tokenin akıllı kontrat adresi: 0x47a2af97466f2371cCEdf5b7351B9d3C2078d9Ea
BSC tabanlı olan KRP’nin maksimum arzı 5.000.000.000 adet.
Bu arzın proje kapsamındaki kullanım miktarları şu şekilde:
%50 ICO Token arzı
%25 Yatırım rezervi
%15 Kurucular
%10 Vakıf
%2 Danışman Ekibi
%2 Proje Çalışanlar
Toplanan kaynakların kullanım miktarları ise şu şekilde:
%35 Proje geliştirilmesi
%25 Proje operasyonları
%15 Pazarlama giderleri
%15 Ortaklık
%5 Yasal harcamalar
%5 Rezerv
KRP Tokenin Proje İçindeki Kullanımı
KRP Tokenin proje içinde 3 farklı alanda işlevi olacak. Bunlardan ilki, KRP Token sahip olan kişiler yapılacak oylamalarla projenin gelişimine yön verebilecek. Bu şekilde topluluk proje yönetiminde söz sahibi olacak. Tokenin kullanılacağı diğer nokta, ağda yapılan işlemlerin ücretlerinin KRP ile ödenecek olması. Alınacak işlem ücretleri proje geliştirmede kullanılacak. Son olarak KRP Token ağın DeFi hizmetlerinde kullanılacak. Borç alıp verirken, tasarruf kazancı sağlarken ya da varlıkları sigorta ederken KRP kullanılacak.
Projenin Yol Haritası
Krisper projesinin yol haritası 7 çeyrekten oluşuyor. Çeyreklere göre proje planlaması şu şekilde:
2020, 4. Çeyrek: Teknik inceleme taslağının başlatılması, şirket kaydının gerçekleştirilmesi ve ICO için web sitesi hazırlığına girişilmesi.
2021, 1. Çeyrek: Temel cüzdanın geliştirilmesi, MVP özelliklerinin başlatılması, teknik incelemenin yayınlanması, KRP Tokenin oluşturulması, web sitenin tamamlanması ve toplu satış yapılması.
2021, 2. Çeyrek: Kalkınma planının oluşturulması ve ICO düzenlenmesi.
2021, 3. Çeyrek: Krisper cüzdanın lansmanının yapılması, Tokenin majör bir borsada listelenmesi, Krisper ana ağı geliştirme çalışmalarını başlatılması.
2021, 4. Çeyrek: Yeni iş ortaklıkları kurulması.
2022, 1. Çeyrek: Krisper ekosisteminin oluşturulmaya başlanması, Krisper ana ağının tanıtılması, KRP Tokenin ana ağa taşınması
2022, 2. Çeyrek: Krisper ana ağının diğer ağlarla entegrasyonunun tamamlanması.
Projenin Beyin Takımı
Krisper’ın web sitesinde yer alan bilgilere göre, projenin beyin takımı 3 kişiden oluşuyor. Kişiler hakkında detaylı kariyer bilgileri yer almasa dahi, linkedin adresleri belirtilmiş.
Proje Ortakları
Krisper’ın ortakları arasında PancakeSwap, CoinEx, ProBit, Binance ve Trust Wallet gösteriliyor.
Projenin sosyal medya adresleri şu şekilde:
Telegram group: t.me/krisperOff
Twitter: twitter.com/krisperio
Instagram: instagram.com/krisperio
Linkedin: linkedin.com/company/krisperio
Yatırım tavsiyesi değildir.