Komponent
Leader
- BNB
- 0,00061300
Kripto para dünyasında donanım cüzdanları, dijital varlıkları güvenli bir şekilde saklamanın popüler bir yoludur. Bu küçük cihazlar, özel anahtarlarınızı meraklı gözlerden ve potansiyel tehditlerden uzak tutmak için tasarlanmıştır. En popüler donanım cüzdanı markalarından biri, en karmaşık bilgisayar korsanlığı girişimlerine bile dayanacak şekilde üretilmiş bir dizi cihaz sunan Ledger'dır. Ledger donanım cüzdanlarını bu kadar güvenli kılan en önemli özelliklerden biri BOLOS kullanımıdır - peki BOLOS nedir ve nasıl çalışır?
BOLOS, Blockchain Open Ledger İşletim Sistemi anlamına gelir. Yalnızca Ledger donanım cüzdanlarında kullanılan tescilli bir işletim sistemidir. BOLOS, özel anahtarları ve diğer hassas bilgileri depolamak ve yönetmek için son derece güvenli ve esnek bir platform olacak şekilde tasarlanmıştır. Kripto para kullanıcılarının ihtiyaçları için özel olarak oluşturulmuş benzersiz bir işletim sistemidir ve onu mevcut en güvenli platformlardan biri yapan bir dizi özelliğe sahiptir.
BOLOS'un temel özelliklerinden biri, güvenli bir öğe kullanmasıdır. Bu, Ledger cihazına yerleşik küçük bir donanım parçasıdır ve kurcalamaya karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Güvenli öğe, özel anahtarların oluşturulmasından ve saklanmasından sorumludur ve birden çok güvenlik katmanıyla korunur. Bu, herhangi birinin cihazda saklanan özel anahtarlara sahibinin izni olmadan erişmesini neredeyse imkansız hale getirir.
BOLOS'un bir diğer önemli özelliği de birden çok uygulamayı aynı anda çalıştırabilmesidir. Bu, Ledger cihazınızda birden fazla kripto para birimi depolayabileceğiniz ve her birini yönetmek için farklı uygulamalar kullanabileceğiniz anlamına gelir. Örneğin, Bitcoin için bir uygulamanız, Ethereum için başka bir uygulamanız ve Ripple için üçüncü bir uygulamanız olabilir. Her uygulama bağımsız olarak çalışır ve hepsi güvenli öğe tarafından korunur.