Bonarous
Influencer
- BNB
- 0,00091100
2021 yılına girildiğinde Litecoin de 10 yaşına basmış oldu (aslında Ekim 2021'de 10 yaşını doldurmuş olacak). Bitcoin'in ardındaki öncülerden olan Litecoin, kurucusu Charlie Lee tarafından dijital gümüş olarak tanımlanıyor. 🙂 Charlie Lee 10 yılda katedilen mesafelerden bahsederken Litecoin'in neden hala en önemli kripto para birimlerinden biri olduğunu da açıkladı.
1- Litecoin varolduğu günden bu yana piyasa değeri ve market hacmi konusunda hep ilk 10 coin arasında yer aldı. Sıralamada aşağı yukarı oynasa da kimse LTC'yi ilk 10 dışına itemedi.
2- Litecoin, benzersiz madencilik algoritması sayesinde diğer coinlere göre daha yüksek güvenliğe sahip.
3- Hem neredeyse tüm borsalarda listeleniyor, hem işlem hacmi ve likiditesi çok yüksek, hem işlem ücretleri düşük...
4- Dünyada an itibariyle 15.000 tane Bitcoin atmsi var. BTC'yi en yakından takip eden coin ise yine Litecoin. Dünyada 9425 tane Litecoin atmsi bulunuyor.
5- PayPal'ın desteklediği, cüzdanda tutulabilen sınırlı coinler arasında Litecoin de var.
Kaynak: BitcoinSistemi.com
Ben de hayatımın ilk kripto para yatırımını 2016'da Litecoin alarak yapmıştım. O zaman 19 yaşındayken 1.500 TL civarı yatırımla başlamıştım bu işlere. 🙂 O yüzden benim için de yeri ayrıdır ama şu an sepetimde hiç LTC bulunmuyor...