Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Luna Krizinden Sonra Güven Çalışmaları

guney-korenin-en-buyuk-dort-borsasi-guclerini-birlestiriyor.webp

Luna dünyanın en yetenekli geliştiricileri tarafından yaratılan sistem , en başarılı projelerden biri olarak görülürken bir anda bir şeyler oldu ve piyasa değerinin %99'unu kaybederek tüm güvenleri sarstı.
Ve herkes yatırımının %99'undan fazlasını kaybetti.

Bu gün ( 13 Haziran ) Güney Kore Ulusal Meclisinde yapılan toplantıda bazı kararlar alındı. Meclisten gelen açıklamaya göre alınan kararlar Terra ( LUNA ) ve Terra ( UST ) çöküşünün tekrarını önlemek ve piyasada güvenin tekrar kazanılması amaçlanarak alınan kararlar olduğunu gösteriyor.
Tabi o güven tekrar kazanılır mı ? Bence çok zor , hatta bana göre imkansız bile diyebilirim. Çünkü çok canlar yandı, insanların tekrar güvenip yatırımda bulunması çok olası gelmiyor bana.

Yapılan açıklamalara göre yerel kripto para borsaları Upbit , Bithumb , Coinone , Korbit ve Gopax bağımsız olarak listeleme ile ilgili standartları hazırlayıp iyileştirmek ve acil durumlar için bir iletişim kanalı olarak kullanmak üzere ortak bir danışma organı başlatmaya karar verdi.

Danışma organına katılımcı olarak bu borsaların CEO'ları girecek ve danışma organı işlem desteği , piyasa izleme ve uyumluluk takibi olarak 3 alana ayrılacak.

Açıklamada bahsedilen bir diğer husus ise bu borsalar kripto piyasası için uyarı sistemi , delist standartları , teknik inceleme , raporları ile kripto hakkında bilgi aktarımı sağlayacak.

Yani kurulan danışma organı borsalar desteğinde olası bir kriz anında devreye girerek krizi önleme veya olası bir kriz döneminin önceden bilgi aktarımını sağlamayı vadediyor.

Kurulan danışma organı Ekim ayında listeleme taraması için kripto para risklerini içeren bir politika sunacağını ve ülke genelinin bu politikayı dikkate alması gerektiğinin de altını çizdi.

Eğitim konusunun da değerlendirildiği toplantıda verilen bilgilere göre önümüzdeki yıl Ocak ayından itibaren eğitim videolarının tamamlanması gerektiğinden bahsedildi.

Özetlemek gerekirse , tekrar bir kriz yaşanması durumunda danışma organı ve 5 büyük borsa beraber hareket ederek kriz önleme veya zararı en aza indirme amacında çalışmalar yapılacak.

Kriz anı dışında ise bilgi paylaşımları , yatırım uyarıları , yatırım risk rehberliği , büyük yatırımcı hareketleri ile ilgili duyurular , uyarı sistemi ile de fiyatlardaki olası dalgalanmalar durumunda uyarılarda bulunacaklar.

Alınan önlemler ve planlanan gidişat kulağa çok güzel geliyor aslında. Fakat başta da dediğim gibi tekrar güvenmek konusu bana hala çok zor olduğunu düşündürüyor.

Sizce bu çalışmalar doğrultusunda amaçladıkları güvenin geri gelmesi mümkün mü? Görüşlerinizi bekliyorum.

İlaveten :

Haber içerikli yazılarda ağırlıklı olarak sitemizde üyelerimiz tarafından yapılan uygulama, haber içeriğini kaynağındaki akış şemasını bile bozmadan, bir kısmı spinlenmiş sayılabilecek, bir kısmı özgünleştirilmiş, geri kalan laf kalabalıklarıyla da genel özgünlük sağlanmış içeriklerden oluşuyor. Bu tip paylaşımların siteye faydası olmadığı gibi, fazla sündürünce kopar misali, cümle çevrilmeye çalışılırken anlatılmak istenilen konunun dışına çıkılıyor, cümlede ya da paragrafta anlam bütünlüğü kopuyor.

"Haber içerikli yazılar" konusunda belirttiğim bu hususu daha çok dikkate alın.

İyi forumlar.

İlaveten :

Haber içerikli yazılarda ağırlıklı olarak sitemizde üyelerimiz tarafından yapılan uygulama, haber içeriğini kaynağındaki akış şemasını bile bozmadan, bir kısmı spinlenmiş sayılabilecek, bir kısmı özgünleştirilmiş, geri kalan laf kalabalıklarıyla da genel özgünlük sağlanmış içeriklerden oluşuyor. Bu tip paylaşımların siteye faydası olmadığı gibi, fazla sündürünce kopar misali, cümle çevrilmeye çalışılırken anlatılmak istenilen konunun dışına çıkılıyor, cümlede ya da paragrafta anlam bütünlüğü kopuyor.

"Haber içerikli yazılar" konusunda belirttiğim bu hususu daha çok dikkate alın.

İyi forumlar.
Haberi birkaç kaynaktan okuyup anladığımı yazarak oluşturuyorum ama bir yerde bir kopukluk var sanırım anlayamadım.

Haberi birkaç kaynaktan okuyup anladığımı yazarak oluşturuyorum ama bir yerde bir kopukluk var sanırım anlayamadım.
Misal : https://koinbulteni.com/guney-koren...k-icin-danisma-organi-kuruyor-121828.html/amp

ilgili standartları hazırlayıp iyileştirmek ve acil durumlar için bir iletişim kanalı olarak kullanmak üzere ortak bir danışma organı başlatmaya karar verdi.

Kendi Cümleleriniz olmayan yerleri anlayabiliyorum. Bu işi emin olun çok uzun zamandır yapıyorum. Daha dikkatli lütfen. İyi forumlar....

Misal : https://koinbulteni.com/guney-koren...k-icin-danisma-organi-kuruyor-121828.html/amp

ilgili standartları hazırlayıp iyileştirmek ve acil durumlar için bir iletişim kanalı olarak kullanmak üzere ortak bir danışma organı başlatmaya karar verdi.

Kendi Cümleleriniz olmayan yerleri anlayabiliyorum. Bu işi emin olun çok uzun zamandır yapıyorum. Daha dikkatli lütfen. İyi forumlar....
Ben anlayamadığınızı ya da işinizi iyi yapamadığınızı kasdetmedim yanlış anlıyorsunuz.
Evet linkini paylaştığınız kaynaktan da yardım aldım fakat bazı değiştiremediğiniz yerler olabilir mutlaka demiştiniz önceki uyarınızda ona dayanarak kullandığım cümleler oluyordu yazılarımda.

Teşekkürler size de iyi forumlar.

Ben anlayamadığınızı ya da işinizi iyi yapamadığınızı kasdetmedim yanlış anlıyorsunuz.
Evet linkini paylaştığınız kaynaktan da yardım aldım fakat bazı değiştiremediğiniz yerler olabilir mutlaka demiştiniz önceki uyarınızda ona dayanarak kullandığım cümleler oluyordu yazılarımda.

Teşekkürler size de iyi forumlar.
- Konuşmalar değiştirilemez doğrudur ama alıntı aracı kullanılır onlarda.
- kurgu da benzerlikler olabilir. Sonuçta bu tip haberler çok uzun değil.
- ben yanlış anlamadım. Birkaç kaynaktan kendi cümlelerimle yazdım dediğiniz için o cümleyi sarfettim. Sıkıntı yok o konuda.
- son olarak o cümle hani değiştirilemez bir cümle değil, kırk takla atar o cümle. Her tarafa çevrilir. (o cümle örnekti o yüzden ondan gidiyorum)
- çok ağır bir suç görsem zaten forum içerisindeki tavrımdan anlamışsınızdır, cezalandırırdım. Kendinizi geliştiriyorsunuz, bende kendi mizacımla yardımcı olmaya çalışıyorum.

İyi forumlar.

- Konuşmalar değiştirilemez doğrudur ama alıntı aracı kullanılır onlarda.
- kurgu da benzerlikler olabilir. Sonuçta bu tip haberler çok uzun değil.
- ben yanlış anlamadım. Birkaç kaynaktan kendi cümlelerimle yazdım dediğiniz için o cümleyi sarfettim. Sıkıntı yok o konuda.
- son olarak o cümle hani değiştirilemez bir cümle değil, kırk takla atar o cümle. Her tarafa çevrilir. (o cümle örnekti o yüzden ondan gidiyorum)
- çok ağır bir suç görsem zaten forum içerisindeki tavrımdan anlamışsınızdır, cezalandırırdım. Kendinizi geliştiriyorsunuz, bende kendi mizacımla yardımcı olmaya çalışıyorum.

İyi forumlar.
Sizin için kırk takla attırılabilecek bir cümle evet fakat ben daha yeni yazmaya başladım zamanla bazı şeyleri daha iyi kavrayacağıma inanıyorum. İlginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Okuduğum haberlerdeki cümleleri olduğu gibi kullanmayıp özgürleştireceğim umarım.
Tekrardan teşekkürler.

Genel güven kırıldı ama BTC yeni zirveler yapana kadar bu kırgınlık..

BTC yeni bir zirve yaptığı gün, film yeniden başa saracaktır. Piyasadan korkan pek çok kişi "filanca da bu işten çok para kırdı be" diyerek zirvelerden dalacaklardır coinlere. 🙂

Düzen böyle malesef. Sistem böyle işliyor.

YTD.

Forum istatistikleri

Konular
13.945
Kullanıcılar
6.975
Son üye
emo314452
Geri