Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Mainnet Yapacak Olan Projelerin Listesi

İLK MESAJINIZ OLDUĞU İÇİN ONAYLANDI, Kopya içerik devamında yaptırımlar uygulanır, ceza sistemini okuyun lütfen.



Aramızda yenilerin de olduğunu düşünerek mainnet'e ilişkin kısa bir açıklama yaparak başlamak istedim. Konuyu bilenler aşağıdaki listeye geçebilirler...

Kelime olarak "Ana Ağ" anlamına gelen mainnet, bir projenin hayati dönüm noktalarından biridir. Örneğin Ethereum, ERC20 ekosisteminin ana ağıdır. ERC20 tabanlı kripto paralar mainnet yaptıkları zaman, Ethereum ağından ayrılıp kendi özel ağlarını kurarlar. Bu yüzden "mainnet" kelimesini duyduğumuzda, aklımıza öncelikle mevcut ağdan ayrılıp özel ağa geçildiği gelmelidir. Mainnet operasyonlarının farklı farklı çeşitleri de vardır. Mesela "Sidechain Mainnet", "Child Chain", "Mining on Mainnet" gibi… Bazen de mevcut ana ağın versiyonu güncellenerek Mainnet 2.0/3.0 şeklinde genişleyebilir.

İstisnalar olmakla birlikte, altcoin projeleri çoğunlukla başka bir projenin ana ağına bağlı olarak kripto pazarına açılırlar. Bir şemsiyenin altında başlangıç yapmak daha cazip gelebilir. Avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır bunun. Proje büyüdükçe ve ilgi gördükçe -proje ekibinin tercihine göre- kendine özel yeni bir ağ kurulur.

Projelerin mainnet takvimlerini takip etmenin önemi büyüktür. Çünkü fiyat hareketliliği başlar bu süreçte. Beklentiler satın alındığı için, genellikle mainnet olmadan önceki birkaç aylık süreçte pozitif ivme görülebilir. Negatif yönde de tepki veren projeler vardır elbette. Ekibin kararıyla birlikte topluluğun da yeni ağa geçişi desteklemesi önemlidir burada! Mainnet olacağı zaman illa fiyat yükselecek denemez. Fakat gördüğümüz kadarıyla –eğer yatırımcı topluluğunun da fikirleri bu yöndeyse- çoğunlukla fiyatlara olumlu katkı yapmıştır.

Önümüzdeki süreçte mainnet ve/veya ilişkili bir geliştirme yapacak olan projeleri aşağıda tarih sırasına göre listeledim. Verileri www.coinmarketcal.com sitesinden arayarak buldum. Ölü ya da hareketsiz projeleri atladım. Bazılarının tarihleri ya da linkleri hatalıydı; onları eledim ve olabildiğince kontrol etmeye çalıştım. Açıklanan tarihlerin daha sonra ekiplerin yeni duyurularıyla değişebileceğini de dikkate alın!

Projelerin resmi hesaplarından ya da sitelerinden paylaşılan mainnet duyurularının –ve ilişkili konuların- linklerini de "kaynak" olması açısından altlarına ekledim. İkinci/üçüncü çeyrek şeklinde yayınlanan duyuru ve yol haritaları, ilgili çeyreğin son günü şeklinde tanımlanmıştır. Eksikler, hatalar ya da güncellenmeyen tarihler olabilir. Siz de listede olmayanları açıklamalarla ekleyerek bilgi verebilirsiniz.
1. Kappi Network (KAPP):
Mainnet Token Swap
/ 30 Kasım 2020
Kaynak: https://kappi.network/index.html (yol haritasında 2020 kasım seçildiğinde görülüyor)

2. Cosmos (ATOM):
Public Testnet
/ 30 Kasım 2020 veya daha erken:
Kaynak: https://twitter.com/cosmos/status/1296468935697629184 (Ocak 2021'de mainnet geçişi planlanıyormuş. Testnet de önemli)

3. DSLA Protocol (DSLA):
Mainnet Launch
/ 30 Kasım 2020 veya daha erken
Kaynak: https://blog.stacktical.com/reporting/2020/07/24/dsla-protocol-incentivized-beta-test.html

4. NEM (XEM):
Mainnet Launch
/ 17 Aralık 2020
Kaynak:: https://forum.nem.io/t/symbol-launch-reporting-single-source-of-information/24863/17

5. Neo (NEO):
NEO 3.0 Mainnet
/ 31 Aralık 2020 veya daha erken
Kaynak: https://twitter.com/dahongfei/status/1265209425687527426?s=20

6. Insolar (XNS):
MainNet 2.0
/ 31 Aralık 2020 veya daha erken
Kaynak: https://medium.com/insolar/insolar-...-include-external-node-deployment-dfbd7e4d871

7. COTI (COTI):
MainNet 2.0 (Trustchain)
/ 31 Aralık 2020 veya daha erken
Kaynak: https://medium.com/cotinetwork/the-continuing-growth-of-cotis-trustchain-trustchain-2-0-8c2212ee61ef

8. Cartesi (CTSI):
Mining on Mainnet
/ 31 Aralık 2020 veya daha erken
Kaynak: https://cartesi.io/#roadmap

9. Celer Network (CELR):
Sidechain Mainnet 2.0
/ 31 Aralık 2020 veya daha erken
Kaynak: https://medium.com/@CelerNetwork/celer-network-roadmap-update-43465bfac12f

10. Theta Fuel (TFUEL):
Mainnet Smart Contracts
/ 31 Aralık 2020 veya daha erken
Kaynak: https://medium.com/theta-network/theta-development-roadmap-2020-updated-dfe7366c6f08

11. ProximaX (XPX):
Streaming Mainnet Node
/ 31 Aralık 2020 veya daha erken
Kaynak: https://www.proximax.io/en#Roadmap

12. Contentos (COS):
Testnet v2.0 Release
/ 31 Aralık 2020 veya daha erken
Kaynak: https://www.contentos.io/ (yol haritası kısmında görülüyor)

13. Verasity (VRA):
Mainnet on New Blockchain
/ 31 Aralık 2020 veya daha erken
Kaynak: https://verasity.io/#roadmap

14. Ferrum Network (FRM):
Mainnet
/ 31 Aralık 2020 veya daha erken. (2021 birinci çeyrek sonuna revize edilmiş!)
Kaynak: https://ferrum.network/ (yol haritası kısmında)

15. Waltonchain (WTC):
Child Chain Release
/ 31 Aralık 2020 veya daha erken
Kaynak: https://www.waltonchain.org/en/sys/460.html

16. Nebulas (NAS):
PoD Mainnet Upgrade
/ 31 Aralık 2020 veya daha erken
Kaynak: https://medium.com/nebulasio/nebulas-development-roadmap-for-the-second-half-of-2020-4e91f09accfe
 
Sistemi az çok bende gördüm. Belki dahil olabilirim. Çünkü incelediğimiz zaman aslında bir şey olacak ve gerçekten iyi olarak kendime yansıtacağımı düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
13.673
Mesajlar
65.903
Kullanıcılar
6.894
Son üye
hasan5234
Geri
Üst