Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

Blockchain dünyasının Türkçe Wikipedia'sına hoş geldiniz!

Hemen ücretsiz üye olun ve kayıt olduğunuz anda coin kazanmaya başlayın. Kendi konularınızı paylaşın, diğer üyelerle etkileşim kurun ve dilediğiniz zaman coinlerinizi çekin.

Katılmak için şimdi harekete geçin!

Memurların Coin Alışverişi Yapması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yecele
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dost meclisinde bana sorulan ama dilimin tam dönmeyerek açıklama yapmaya çalıştığım bir konu bu. Memur olmanın bu alışverişin herhangi bir aşamasında sıkıntı yaratıp yaratmayacağı soruluyor bana.
Aslında bir nebze açıkladım ama fetöcü hesaplardan biriyle coin alışverişi ortaya çıkan bir hesap haberi varmış bu dile getirildi. Yanlış mı ifade ettim bilmiyorum ama binance üzerinden yapılan al satlar cüzdan üzerinden olmadığı için bir sıkıntı olmayacağını belirttim sonuçta karşımızdakini bilmiyoruz diyerek. Cüzdana çekilip cüzdanlar arası transfer olmazsa sorun olmaz dedim. Sizin düşünceniz nedir?

Hocam bilemedim valla ya. Olaya düz mantık bakarsan memur, işçi veya emekli farketmez ticaret bu sonuçta. Altında art niyet aramak isteyense bir çok şey bulabilir bence ucu açık bir konu.

Bence teşkil edebilecek bir durum değil. Günümüzde Deep Web'de uyuşturucudan tutun silaha kadar almak istediğiniz herşeyi coin yardımıyla satın alabiliyorsunuz. Şahsen birisi bana Memurun böyle bir alışveriş yapmasının doğru olmadığını söylese, bundan 15 yıl önceki memur maaşı ile günümüzde neler yapılmadığını öne sürer, zorunlu olduğu için böyle bir alışverişin içerisinde olduğunu söylerdim.

Personel kanunu gereği kamu personelleri şirket dahil kurabilir lakin o şirkette çalışamaz ancak personel kanunu gereği ek fiziki hizmet gerektirmeyen işlemlerde bulunabilir. Örneğin arac alım satım ev alım satım altın borsa vb. Bu nedenle hiç bir sıkıntı çıkmaz

Memurların BİST'te işlem yapmasında problem olmaması gibi lisanslı kripto para borsalarında da işlem yapabilirler. Bu benim şahsi fikrim ama aksi bir karar çıkacağını da sanmıyorum.

Ben de sıkıntı çıkmayacağını söylemiştim ama bu konuya güzel ve doyurucu yorumlar yazılmış, teşekkürler cevap veren arkadaşlara.

Forum istatistikleri

Konular
13.963
Kullanıcılar
6.993
Son üye
peksimet
Geri