Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Meta, Zuck Bucks Dijital Parasını Başlatmayı Planlıyor

Bonarous

Influencer
facebooks-sins-haunt-mark-zuckerberg-at-libra-congressional_s4t7.910-2.png

Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın ana şirketi Meta, stablecoin projesi Diem'i sonlandırmıştı. Firma yeniden adlandırılıp Meta ismini aldığında kripto paralar, NFT'ler ve metaverse ile ilgili projeler yapılacağı da belli olmuştu. Sosyal medya siteleri arasında rekabet artarken Meta yeni özellikler ekleyerek etkinliği sürdürmek, yeni kullanıcılar çekmek, küsmüş eski kullanıcılaı geri getirmek ve alternatif gelir kaynağı yaratmaya çalışıyor.

Meta Financial Technologies, geliştirilen metaverse için Zuck Bucks isminde bir dijital para geliştirmeyi planlıyor. Ancak bilinen detaylara göre bu para büyük ihtimalle blok zincirine dayanmayacak. Yani bir kripto para değil, dijital bir para olacak. Bu dijital parayı blok zincirlerine dayanmayan Roblox metaverse'ündeki Robux gibi uygulama içi token olarak düşünebiliriz.

Meta buna ek olarak sosyal tokenler de oluşturmayı düşünüyor. Mesela Facebook gruplarında ve sayfalarda paylaşım yapanlar için ödül olarak dağıtılacak tokenler olabilir. Diğer bir ihtimal de Instagram influencerları ile ilişkilendirilebilecek içerik üretici paralarının piyasaya sürülmesi. Meta'nın küçük işletmelere kredi sağlamaya odaklanan geleneksel finans hizmetleri de sunabileceği düşünülüyor.

Instagram NFT'leri Destekleyecek mi?
Şirketin kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, Instagram'ın yakında NFT'leri desteklemeye başlayacağını doğrulamıştı. Meta, NFT'leri Facebook'ta görüntülemek ve paylaşmak için Mayıs ayında bir pilot uygulama yayınlayabilir. Sonrasında ise NFT oluşturucular için topluluk hizmetlerini ve NFT'lerin basılmasını sağlayacak bir dizi özelliği de test edecekler. Meta genel olarak kripto dünyasının içinde olmak istese de senelerdir kayda değer bir adım atabilmiş değil.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Bu işte bir alt metin var ama ben çözemedim. 😀
Bu bir dijital para denemesi aslında. Dünyanın yeni rezerv parası dijital olacak. Bu, Zuck Buck olmayacak muhtemelen. Dijital para savaşları başlamak üzere. Bir yerlere mesaj veriliyor olabilir. Ya da sadece saçma bir isimden ibarettir. 🤣🤣
Bir daha baktım da, paranın dolar gibi gösterilmesi yeni rezerv paraya işaret etmek için kullanılmış olabilir. Paranın üzerine Zuckenberg'in resmini koymalarını da dijital tabanlı dünyaya vurgu olarak düşünülebilir.

Forum istatistikleri

Konular
13.705
Kullanıcılar
6.902
Son üye
Poyraztr0
Geri