- BNB
- 0,00035205
Çok büyük ümitler ile Türk piyasasına giren ve ciddi manada yatırım toplayan aynı zamanda ön satış sürecinde de ciddi manada bir satış yapan Metatime projesi başlangıç yaptığı günden bu yana bir çok sorun ile karşılaşmış ve yatırımcılarının umutlarını boşa çıkarmıştır. Ocak ayından itibaren açılacak olan airdrop dağıtımlarının kilitlerinin açılması ile birlikte MTC piyasa değerinde ciddi manada bir düşüş olacaktır. Bunun haricinde ciddi manada başka sıkıntılar da bulunuyor. Bu sıkıntılardan biriside benim yaşadığım Stake sorunu.
MTC piyasaya çıktıktan bir süre sonra airdrop sisteminde yaşanan sorun ile airdrop görevlerine son vermiş ve bunun yerine stake açmıştı. %400 APY oranı ile yapılan stake kampanyası ile kullanıcılar ortalama 10 M civarında MTC stake ettiler. Stake süreleri dolmasına rağmen bir çok kullanıcı stake yaptığı coinleri çekemedi. Bunun nedeni ise kullanıcıların hesaplarına cüzdan bağlamamış olmasına rağmen unstake için cüzdan bağlanmasının talep edilmesi olarak görülüyor. Bu alanda bende defalarca kez destek bölümü ile görüşme yaptım önce stake yapılan MTClerimin göründüğü belirtilese de ben kendi ekranında göremedim son yapmış olduğum destek talebinde ise cüzdan bağlayın dediler yine görünmediğini söylediğimde ise 80 gün önce stake yapılan MTC tokenlerin bitget borsasına çekildiği bilgisi paylaşıldı. Ben Bitget kullanmadığım halde bu şekiilde bildirim yapıldı böyle bir çekim işlemi yapmadığımı belirtmeme rağmen ne bir bilgi nede başka bir bilgi tarafıma paylaşılmıyor.
Stake olayında yaşanan tüm sıkıntılar kendilerinden olmasına ve topladıkları milyonlarca lirayı kullanamayan MTC istenilen listeleme işlemlerini bile gerçekleştirememişken kendi blockchain ağını nasıl oluşturacak nasıl bahsettiği proje ve sistemleri hayata geçirecek bilmiyorum. Blockchain ile ilgili tüm kavramları whitepapera işlemek ile bunları gerçekten hayata geçirmek oldukça farklı bir şey.
Bir Türk projesi daha başlamadan son bulacak mı?
YTD