duygukrpz
Investor
- BNB
- 0,00008800
Türkiye son zamanlarda takip edenlerin bildiği gibi metaverse üzerine sürekli yeni çalışmalar, anketler, daha çok kişiyi bilgilendirme amaçlı eğitim ve tanıtımlar yapıyor.
Bu çalışmalarla güzel bir ivme yakalandığını söyleyebiliriz aslında.
Tabi bunu gösteren de toplum.
Ama bence hala yeterli değil, önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi bana göre tv programlarında metaverse’e daha çok yer vererek daha fazla kişiye ulaşılabileceğini ve bilgilendirmenin daha kolay olacağını düşünüyorum.
Aynı zamanda güvenilir kanallar ve güvenilir kişilerce yapılırsa, toplumda metaverse karşı kaygılı kesimin de azalması olağan bir durum bence.
Bu gün ise TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı , TRT Metaverse’de kanal değiştirmenin yerini mekan değiştirmenin alacağı, en sevilen sanatçılarla yan yana olunacağı , haberin kaynağı ile direkt iletişime geçilebilecek bir dünyaya adım atılacağını belirtti.
Aynı zamanda Türkiye’nin , Küresel İnovasyon Endeks’inde 41. sıraya yükselerek ilk 50 arasında yer aldığı paylaşılan bilgiler arasında.
Türkiye’de metaverse üzerine gerçekten hızlı çalışmalar var diyebilirim.
Her geçen gün yeni bir gelişme, yeni bir çalışma ile gündeme açıklamayla geliyorlar.
Yani özetle Türkiye’de önümüzdeki dönemde her şeyi metaverse’ün etkisi altına alacağına büyük bir inanç var.
Bence haklılar, metaverse büyük işler vaadediyor ve karşılığı da oluyor.
Yapılan girişimlere baktığımızda , metaverse evrenine atılanların hikayelerini dinlediğimizde de bunu görebiliyoruz.
Kısacası girişimde bulunan çoğu insanın yüzünü güldürüyor.
Umarım gelecekte de bu şekilde olur.