Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Meteoroloji nedir? Kolay hava tahmini nasıl yapılır?

Furkan739

Crypto Curious
Yaklaşık olarak 10 senedir ilgilendiğim bir konu.
Bildiğiniz üzere Meteoroloji; Atmosferimize meydana gelen hava olaylarının gelişimini, oluşumu inceleyen bir bilim dalıdır. 10 adet alt dalı vardır. Bunlar:
Tarımsal meteoroloji
Astrometeoroloji
Uçuş meteorolojisi
Dinamik meteoroloji
Hidrometeoroloji
Operasyonel meteoroloji
Deniz meteoroloji
Askeri meteoroloji
Uygulamalı meteoroloji
Sinoptik meteoroloji.

Hava olaylarını yani bildiğimiz hava durumunun nasıl olacağını bilmek aslında karışık gibi gelse de oldukça kolaydır. Zaten şöyle bir uygulama vardır, üst düzey bilgisayarlar ile her gece güncelleme vakti atmosferdeki basınçlar, üst seviye rüzgarlarları vs. incelendikten sonra veriler aracılığıyla modellere işlenir ve bize sadece parametreleri okuyarak çözümlemek kalır. Aşağıya örnek bir sinoptik bırakıp aklınızdaki soru işaretlerini kaldıracağım.
gfs-0-96.png


Resim1: Yukarıda koyduğum sinoptik bir basınç haritası. Ben açıklamayı kendi şehrim olan Kocaeli üzerinden yapacağım, Türkiye üzerinde Kocaelinin nerede olduğunu bilmeyen yoktur diye tahmin ediyorum. Türkiye de sağ altta.
Basınçlar 2 türlüdür. Birisi Alçak diğeri ise Yüksek basınç. Basitçe anlatmak gerekirse, Alçak basınç tam bir yağış havasıdır, Yüksek basınç ise kuru hava yani yükselen hava anlamındadır. Herhangi bir yağış meydana gelmez. Ama şu an gördüğünüz üzere Kocaeli üzerinde 1010 milibarlık bir Alçak basınç sistemi geçmekte. Yani bu demek oluyor ki 96. saatte ( 12.09 tarihi) bir yağış öngörüyorum. Bu öngörümü bir sonraki veri ile hemen destelicem.

gfs-2-96.png


Resim2: Yukarıda gördüğünüz veri bir yağış haritası. Altta da bir parametre mevcut, hangi rengin ne kadar yağışa denk geldiğine dair. 1. resimde belirttiğim tarih yani 12.09'un yağış parametresine baktığımızda yaptığım tezin doğruluğu ortaya çıkmaktadır. Kocaeliyi ve üzerindeki yağış miktarını görebilirsiniz.
Bu açıklama en basit şekli oldu. İstek üzerine daha da fazla detaylı bir anlatım yapabilirim tabi sıkılmazsanız 🙂
 

Forum istatistikleri

Konular
13.642
Mesajlar
65.759
Kullanıcılar
6.888
Son üye
Malibskrt
Geri
Üst