yecele
Guru
- BNB
- 0,00028332
Az önce açmış olduğumuz konuda Çin'li yetkililerin artık madencilerin elektriklerini kesme noktasına kadar geldiklerini ve resmen hava aldırmadıklarını belirtmiştik. Tüm bunlar yaşanırken Çin cephesinin açtığı bu savaşa farklı ülkeler de karşı çıkarcasına açıklamalar yapmaya başladı. Çin'in yaşanan bu olaylar öncesinde ağ üzerindeki hash gücü %65'lere dayanıyordu, bu gücü kendi ülkesine taşımak isteyen ülkeler de yavaş yavaş atağa başladılar.
Miami eyaletinin belediye başkanı Francis Suarez, CNBC'de bir programa katılarak açık açık Çin'li madencileri Miami'ye beklediğini, orada Çin hükümetinin sürekli tehditleriyle madencilik bölgelerini değiştirmek zorunda kaldıklarını ve eğer büyülü şehir Miami'ye gelirlerse onlara sınırsıza yakın nükleeer enerji imkanını sağlayacaklarını bununla birlikte sürekli taşınmak zorunda kalmayacakları, istikrarlı bir şekilde ikamet edebilecekleri evler vaat ediyor. Suarez'in CNBC'ye verdiği röportajda Amerikanın nükleer gücünün sınırsızlığından bahsettiğini ve bu enerjiyi Bitcoin madenciliğinde kullanılabileceğini ve ucuz olduğunu söyledi. Ek olarak madencilerin saatlik belli bir güce ihtiyaçları olduğunu biliyoruz ve bunun için de onlarla konuşmalara devam ediyoruz diye ekledi.
Miami'de elektrik maliyeti kilovat başında 10.7 cent ki bu Amerika'da ulusal ortalaması 13.3 cent olan maliyetten düşük olduğunu gösteriyor. ABD hükümeti, nükleer enerjinin en çok güvenilen enerji kaynaklarından olduğunu ve bununla birlikte çevre dostu bir enerji kaynağı olduğunu da belirtiyor.
Takip edenler biliyordur, #Bitcoin2021 etiketiyle dünyanın en kapsamlı Bitcoin balinaları buluşması geçtiğimiz günlerde Miami'de yapılmıştı. Aynı zamanda bu etkinlik #Miami2021 etiketleriyle de dolanıyordu. Miami'nin artık bir Bitcoin şehri olması gerektiğini ilan etti belediye başkanı Suarez. Hatta Miami şehrinin web sitesine Bitcoin'in bir teknik incelemesini yükledi. Bu arada tüm bunlara rağmen Çin'li Bitcoin madencileri hala ikna olmuş değil. decrypto'ya demeç veren Çinli Bitcoin madencilik şirketi Power360'ın madencilerinden Max Hu: "Her ne kadar bize Amerika şartlarında en ucuz elektriği sunuyor olsalar da şu anki aldığımız fiyata göre hala rekabetçi pozisyonda olmadığını" söyledi. Bir de Miami'nin çok sıcak bir bölge olması da sanırım bu noktada madencilerin önündeki en büyük engellerden biri diyebiliriz.
Bu arada bu kulvarda Çinli madencileri tek davet eden yer Miami değil, demiştik bir çok ülke bu noktada davetkarlığını konuşturuyor. Bunlardan bir tanesi de Kazakistan. Kazakistan'ın kWh başına 0.03 ABD doları ücretinde olması 10 centlik Miami ile yarışta ciddi bir fark gerçekten. Kaldı ki yukarıda bahsetmiştik Miami'nin o yakan sıcaklarının da madencilik makinelerini korumak için ekstra elektriğe sebep olacağı ve fanların normalden daha fazla çalışacakları biliniyor.
Miami'nin kavurucu sıcağına rağmen Çinli yatırım firması Axia8 Ventures'in kurucusu Wayne Lin gene de kapıları Miami için kapatmadı. Çünkü burada en önemli süreç istikrar diye de ekledi. Miami belediye başkanının istikrarlı bir ev söylemi bu noktada belirleyici olabilir. Wayne Lin sürekli politika değişikliliğinde tesislerin de sürekli olarak taşınabilecek olması elektrik maliyetinden de çok fazla yıpratacağını ekledi sözlerine.
Güzel bir madencilik yarışlarının ortasında bakalım son sözü söyleyecek olan madenciler seçimlerini hangi yönde kullanacak. Tek bir yere mi toplanacaklar yoksa bu %65'lik güç ayrı yerlere mi dağılacak? Çin bu savaşı devam ettirecek mi yoksa artık bir geri adım gelecek mi? Bu soru işaretleri yakın zamanda kalkacak gibi duruyor. Sizlerin yorumları nedir bu konuyla ilgili, lütfen yorumlarınızı belirtin.