KriptoLuis
Master
- BNB
- 0,00081400
MicroStrategy yatırım şirketinin CEO’su Michael Saylor’a göre, son dönemde peş peşe gelen kripto para düzenlemeleri, Bitcoin yatırımlarının hızlanarak artmasını sağlayabilir.
Michael Saylor, kripto paraların kanunsuz yollar için bir araca dönüşmesinin, kendini tedirgin ettiğine dair açıklamalar yapan, ABD’nin gelecekteki muhtemel Hazine Bakanı Janet Yellen’in sözlerine, Salt Talks ile kısa süre önce gerçekleştirdiği bir söyleşide cevap verdi.
Saylor, kripto paralar üzerinde yapılan araştırmalarla birlikte, getirilecek düzenlemeler, özellikle tüzel kişileri Bitcoin’e çekerek kurumsal yatırımların artmasının önünü açabilir.
MicroStrategy CEO’su, hali hazırda bir takım düzenlemelerin bulunduğunu, zaten pek çok kullanıcının, hem Kara Para Aklamayı Önleme (AML) hem de Müşterinizi Tanıyın (KYC) gibi ciddi prosedürleri yerine getirerek kripto para borsalarından Bitcoin ticareti yaptığını belirtiyor.
Ayrıca Saylor, kripto para topluluğunun hükümetler üzerinde talepleriyle baskı oluşturduğunu ve hükümetlerin bu taleplere kayıtsız kalamayacağını söyleyerek, yapılacak düzenlemelerin, Bitcoin’i daha çekici hale getireceğini ve resmi makamların kripto paralar üzerinde kurduğu baskının, esasında Bitcoin’e yarayacağını ifade ediyor.
Kripto Para Dünyası Olumsuz Etkilenmez
Resmi makamlar tarafından gerçekleştirilmek istenen düzenlemelerin, kripto para dünyasının sonunu getireceğini düşünen isimlerin aksine Saylor, yapılmak istenen düzenlemelerin kripto para dünyasının felaketiyle sonuçlanmayacağına inanıyor.
Saylor, konu hakkındaki düşüncelerini şu şekilde ifade ediyor:
“Bunun dünyayı sarsacağını sanmıyorum. Bunun endüstri için olumsuz olacağını düşünmüyorum. Aslında bunun tam tersi olduğunu düşünüyorum. Bitcoin’in başarılı olması için denetlenmemesi gerektiğini düşünmüyorum. Bence Bitcoin’in başarılı olması için altından daha iyi olması gerekiyor.”