Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Mintable: Ücretsiz NFT Hazırlama ve Satışa Sunma Pazarı Detaylar

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jupiterdianysa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    nft
J

jupiterdianysa

Misafir
NFT yapmak ve satışa çıkartmak için daha önceki yazımda rarible sitesinden bahsetmiştim. Sitede işlem ücretleri çok yüksekti, malum ethereum ağı ve ücretleri el yakıyor…

Şuan NFT pazar yeri olarak Bildiğim kadarıyla 4 tane çok ünlü site var: bunlardan bir tanesi rarible. Bu siteyi açıklamıştım daha önce zaten.

Diğeri de Open Sea ve hatta en büyük NFT pazar yerinin OpenSea olduğu söyleniyor. Burada bedava NFT oluşturabiliyorsunuz. Fakat hesabınızı aktif hale getirmek ve satış yapabilmek için belli miktar para ödenmesi gerekiyor. Benim karşıma çıkan masraf yaklaşık 200 dolardı. O yüzden bu yazımda opensea’yi bir kenara bırakıyorum.

Bir diğer platform olan Nifty Gateway hakkında daha sonra yazmayı planlıyorum.

Bu yazımda mintable adlı siteyi aktaracağım size. Belki sizler de duymuşsunuzdur, mintable en popüler pazar yerlerinden bir tanesi. Geçtiğimiz günlerde ünlü iş adamı Mark Cuban’dan da ciddi bir yatırım aldı site. Ve Cuban’ın teknolojiye meraklı ciddi bir takipçi kitlesi olduğu için bu web sitesinin yakın zamanda piyasadaki “en iyi” olduğunu görme ihtimalimiz var.

Eğer sizin hesabınız yoksa girip hesap oluşturabilirsiniz. Herhangi bir web sitesine kaydolmakla aynı zaten kayıt işlemi. Burada da diğer NFT sitelerine benzer şekilde hem sanat, hem koleksiyonerlere özel dijital ürünler, hem oyun içi kullanılan ürünler, hem müzik, hem web sitesi domainleri, temalar, videolar satılıyor.

Sitedeki mint an item kısmı bizim işimizi görecek olan bölüm. NFT oluşturmak işine mint dendiğini de söylemiştim daha önce. O yüzden bu kısımdan devam ediyoruz.

Burada iki seçenek var : ilki şunu soruyor: zaten üretmiş olduğunuz bir item var mı ? Bu demek oluyor ki NFT zaten benim cüzdanımın içinde. Daha önce oluşturmuş olduğum veya satın aldığım bir NFT’yi burada da satmak istiyorum
.
Ama biz yeni bir NFT oluşturacağımız için create a new item seçiyoruz.

Burada şöyle bir bildirim geliyor :
“No transaction fee, completely free.” = Hiçbir işlem ücreti yok, tamamen bedava.

Burada bir cüzdan bağlamanızı isteyecek, bu kısmı zaten biliyoruz. Cüzdanın tarayıcınıza bağlı ve kurulu olduğunu varsayıyorum. Mevcut bir cüzdanımızı siteye bağlayıp devam ediyoruz.

Sonraki kısımda NFT ile ilgili detaylar isteyecek. Türüdür, açıklamasıdır, başlıktır vs. Burada ilgi çekici bir başlık atmanızı tavsiye ederim çünkü pazar yerinde çılgın bir rekabet var.

Sonra NFT dosyamızı istenen formatlarda düzenleyerek ekliyoruz. Şeytan ayrıntılarda gizlidir. İnsanlara bir ürün satmak istiyorsanız, özellikle sanat satmak istiyorsanız, ayrıntılar tabii çok önemli.

Geldik fiyat kısmına. Ürünümüzü kaç paraya sattığımızı belirliyoruz.
Fixed: sabit fiyat , Auction: Açık arttırma(bunu seçerseniz fiyatı insanlara bırakıyorsunuz, onlar size teklifler yapıyor. Auction with Buy now: Burda da açık artırma var ama siz beli bir fiyatla açıyorsunuz bu müzayedeyi ve açık arttırma devam ederken ürünü farklı bir fiyattan da satmaya hazır olduğunuzu bildirmiş oluyorsunuz.

Sonra da List this item ile ilanı listeliyoruz.
Bu sitenin handikapı da işlem sırasında size bu NFT’den kaç tane mint etmek istiyorsunuz diye sormaması. Dolayısıyla sadece 1 tane basıyor.

Neyse devam edelim. Transaction alert verecek, blockchaine işlem göndermek için cüzdana bağlanmak isteyecek ki siz dijital imzanızı atabilesiniz.

Bu kısımda herhangi bir ücret çıkmıyor. Çıkmış olsa zaten burada cüzdanda işlem ücreti için onay isterdi. Burada değişik bir şey yapmışlar sanırım. Bu web sitesinde bedava işlem yapabilmeniz için kendi cüzdanda bir fiyat belirtiyor ama bu fiyatın kuru belli değil. Dolayısıyla bunun da kodun bir parçası olduğunu düşündüm ben.
İşlem tamamlanınca da listing kısmında sizin ürürünüz satışa hazır halde Mintable Gasless store (Basılabilir Gas ödenmemiş Mağaza) kısmında sitede görüntüleniyor.

Bu site benim anladığım kadarıyla satış olduktan sonra sizden işlem ücretlerini alıyor. Rarible için, NFT oluştururken işlem ücretlerini peşin ödüyorduk. Bu site satış gerçekleşmeden sizin NFT’nizi blockchaine göndermiyor o yüzden de ücret kesmiyor oluşturma kısmında.
Buradan da anlıyoruz ki eserimiz satılmadan önce NFT olarak mint edilmiyor. Ön gösterim şeklinde satışa çıkıyor ve satıldığında mint edilerek NFT'ye dönüşüyor.

Bu ağ ücreti macerası sizin NFT satışınız gerçekleştiğinde satıştan gelen gelirden işlem ücreti düşülerek size kalan bakiyeyi yansıtma şeklinde tamamlanıyor. İşlem ücretleri, biliyorsunuz , ethereum ağının doluluk oranına bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor.

Burada bir de boost seçeneği var. Paranızla reklam yapıp NFT’nizi üst sayfalara çıkarabilirsiniz. Klasik reklam mentalitesi, çok bir esprisi yok ama sanatınıza güveniyorsanız reklam yapmaktan zarar gelmez.
 
Açıklayıcı bir yazı olmuş hocam. Elinize sağlık. Bu güzel bir platforma benziyor. Tabi ürünün satış fiyatının GAS ücretinin altında kalmaması lazım. İş yine reklam pazarlama. 🙂
Teşekkürler hocam. NFT dünyasına daldım bu ara iyice ama gas fee almadan en azından masrafsız başlama şansı vermesi açısından siteyi beğendim. Elbette dediğiniz gibi işlem ücretlerini hesaba katarak fiyat belirlemek lazım. Bir tane deneme amaçlı yayınladım. Gelişmeleri beraber takip ederiz bu post altında 🙂
 
Emeklerine sağlık hocam. Yine güzel açıklamışsın. Benim aklıma sadece bir tane basma olayı takıldı. Madem öyle aynı ürünü iki defa basabilir miyiz?
 

Forum istatistikleri

Konular
13.680
Mesajlar
65.924
Kullanıcılar
6.895
Son üye
ellonmuz57
Geri
Üst