Vonzarovich
Visionary
- BNB
- 0,00085795
Moon Nation Game (MNG)'nin CEO'su görevini yürüten Ben Todar'ın MNG'deki kötü gidişe bir el atma çabası olarak gördüğüm hamlesi söz verdiği gibi gerçekleşti. Bunu sizlerle Moon Nation Parıltısı Sönüyor mu? yazımda paylaşmıştım.
Hafta başında Ben TODAR, dünyanın önde gelen haber sitelerinde MNG'nin haber çalışmasının yapılacağını duyurmuştu. Bloomberg, Masdaq, Yahoo gibi pek çok büyük haber sitesinde haberi yayınlanan ve bu sayede adını Dünya çapında biraz daha duyurmayı başarmayı amaçlayan projenin açıkçası istediğinin gerçekleşmediğini söyleyebilirim.
Ben Todar mantık olarak oyunun çıkması ve üst seviyede geliştirilerek oyun içerisinde kullanıcı sayısının artmasının büyük yatırımcıyı çekeceğini düşünüyor. Bunun içinde bilinirliğin artması yoluna gitmeye çalışıyor. Ama bana göre büyük yatırımcının bilmediği potansiyeli olan token bulunmuyor. O kadar paraya sahipseniz izlediğiniz token sayısı da bir hayli fazla oluyordur. Bu sebeple yapılan haberlerden çok projeye sahip çıkmanın ve topluluk arasında ilişkinin düzeltilmesi gerektiğini görüşünü düşünenlerdenim.
Şu an topluluk içerisinde ciddi bir güven kaybı söz konusu. Büyük borsa listelemesi için Ocak ayı tarih olarak verilmişken, şuan söylenti şeklinde Nisan ayından bahsediliyor. Elbette böyle bir ertelemenin oluşturacağı güvensizlik ve bu güvensizlik sonucu yeni verilen tarihinde etkisiz kalması çok normal. Daha doğrusu söylenti olarak dolaşan tarihin.
CZ ile olan yakın ilişkisi olmasa şuan pek çok yatırıcmının vazgeçeceği bir token halini aldı açıkçası. Ayrıca vergi olayı da her ne kadar pek çok kişi sert düşüşün önlenmesi için gerekli dese de büyük yatırımcı için ciddi bir engel teşkil ediyor. Çünkü bu insanlar %10 gibi bir alış ve %10 gibi bir satış vergisi ödemek istemeyecektir.
Henüz yeni bir gelişme duyamadım. Ancak CEO ile adam akıllı bir görüşme yapma imkanının olmadığını da belirtmek isterim. Tabi ki başka projelerde CEO'ya ulaşmak bile mümkün değil. Bunu da dikkate almak lazım.
Haber sitelerinin yayınladığı Moon Nation Game için bu haberlerin etkisinin nasıl olacağını zaman gösterecek. Ancak şuan da piyasanın durumuyla beraber düşüş devam ediyor.