Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Moon Nation Parıltısı Sönüyor mu?

moon nation game mng.webp

Aralık ayında, yeni yılla beraber çeşitli gelişmeleri olacağını duyurdukları ve bu vesileyle benimde bu gelişmeleri sizlerle paylaştığım Metaverse projesi Moon Nation Game (MNG) ile ilgili yeni bir içerik hazırlamanın zamanının geldiğini düşünerek ve birazda buruk bir şekilde bu yazıyı kaleme alıyorum.

Öncelikle eski konuyu incelemek isteyenler için "Ayda Parlayan Metaverse Moon Nation Game (MNG)" yazısını inceleyebilirsiniz. Yazıdan da göreceğiniz üzere aralık ayının sonlarına yaklaşılan o günlerde her şeyin yolunda olduğunu ve büyük gelişmelerin yeni yılın başı itibariyle gerçekleşeceğini görebilirsiniz. Peki bunlar gerçekleşti mi? Birde onlara bakalım.

Projeyi detaylı olarak inceleyip ve yatırım yapmaya karar vermiştim. Hala da mevcut yatırımımı koruyorum. Ancak proje ile ilgili olumlu gelişmeleri paylaşırken, yaşanan olumsuzlukları sizlerle paylaşmamak olmaz. Öncelikle şunu belirtmek isterim. Daha önceki yazım proje CEO'su tarafından duyurulan vaatlerden derlenmişti.

İlk yazımızda yeni yıl itibariyle ilk 4'te bulunan NFT borsasını duyurmuştum sizlerle. Elbette bu durum CEO'nun "kesin" tabirinden sonra gerçekleşmişti. Hala ses seda yok. Yılbaşı, belki birkaç gün sonrasında gerçekleşmesi beklenen bu gelişme ile ilgili henüz bir duyuru söz konusu değil. Sadece "Düşündüğümüz kadar kolay olmuyor" ve " Sabredin" gibi söylemlere maruz kalıyoruz.

Bir diğer gelişmeye gelirsek; ilk 5'te bulunan bir borsada listeleneceği söylenmişti. Bu durum da yine malum tarih olan yılbaşını işaret edilmişti. Daha sonra yılbaşının geçmesiyle beraber bu söylemler ilk 7'ye dönmeye başladı. Daha sonra da sanırım " Certik" probleminden dolayı "son teslim tarihinin kaçırılmasına" bağlı olarak bu durumda rafa kalktı ya da süreç yeniden işletilmeye çalışılıyor. Şuan yakın zamanda Certik onayı alan projeden yatırımcılar bir an önce büyük hamleler bekliyor.

Daha önceki yazımda, özellikle büyük yatırımcıyı korkutan ve girişini engelleyen vergi olayının büyük borsa girişiyle beraber kaldırılacağı ya da minimalize edileceği söylenmişti. Daha doğrusu böyle bir ihtimalin olduğu belirtilmişti. Şuan bahsi bile geçmiyor.

Yılbaşı itibariyle oyun piyasaya sürülecekti. Bu durum gerçekleştirildi ve oyun halihazırda piyasada bulunuyor ve her geçen gün kullanıcı sayısını arttırmayı başarıyor. Güzel bir ilgiye sahip olduğunu söyleyebilirim. Tabi ki daha fazlasını beklerdim ama şimdilik piyasanın durumunu da dikkate alarak yeterli miktarda diyebilirim. Oyundaki geri dönüşlere bağlı olarak güncellemeler bile başladı. Ayrıca Nisan ayında android uygulamasının yayınlanacağını duyurdu CEO Ben Todar.

Binance CEO'su CZ ile olan iletişim halihazırda devam ediyor. Bu durumda projeye olan güvenin her ne kadar sarsılsa da tam olarak yok olmamasını sağlıyor. Ayrıca ciddi bir çevreye sahip olma çabasında olan CEO'nun bunu başardığı ve takipçi sayıları çok yüksek fenomenler ve bazı şirket yöneticileriyle sıkı diyalog içerisinde olduğunu söyleyebilirim sanırım. Çevre yaparak bazı şeyleri başarmaya çalışıyor sanırım CEO.

Yeni hafta itibariyle yoğun bir reklam kampanyasına başlayacağını ve büyük popüler ekonomi siteleri dahil pek çok yerde tanıtımların yayınlanacağı CEO tarafından duyuruldu. Ayrıca ilk 5 borsa henüz gelmemiş olsa da bu süreçte LBank'tan sonra MeXC borsasında listelenmeyi başardı Moon Nation Game (MNG). CEO'nun sosyal medya. üzerindeki aktifliğinin de devam ettiğini belirtmek istiyorum. Ancak ekibin aktifliği azaldı sosyal medyada. Bu durum yatırımcıların da dikkatini çekmiş durumda.

Özellikle ilk 5 borsa ve ilk 4 NFT borsası haberiyle birlikte 0.20 seviyesinde ATH yapan Moon Nation Game (MNG) şuan hem piyasanın durumu hem de çeşitli vaadlerin gerçekleşmemesi nedeniyle 0.06 seviyesinde seyrediyor. Beni rahatsız eden bir konuyu da dile getirmek istiyorum. Bir ara CEO Ben Todar Bitcoin aldığını duyurmuştu. Kaç adetti hatırlamıyorum ama ben Bitcoin'i bırakıp onun projesine yatırım yapıyorsam o da bir zahmet kendi projesine yatırım yapsın. Bıraksın Bitcoin'i falan. Özellikle şu düşüş zamanlarında.

Rahatsızlık duyduğum bir başka konuya değineyim. Uygun bir dille projeye yönelik Türkiye Telegram Grubunda eleştirilerimi dile getirdim. Hakaret ya da Fud içeren bir paylaşım değildi ancak kanaldan banlanmış bulunuyorum. İnsanların kıyameti koparması gerekirken uygun dille söylenmesi gereken birkaç şeyi söylemesi cezalandırılıyor yani. Olumsuz sese izin yok ama azıcık çıkışında atılan roketler 100 dolar söylemlerine her türlü izin var 🙂 Komik bir durum olarak değerlendiriyorum ve profesyonellikten uzak buluyorum. Gönüllülük esasına göre birilerine koca projenin Türkiye ayağının iletişim kanalını emanet edersen sanırım bunların olması çok normal. Konuyla alakalı şikayetimi direk CEO'ya ileteceğim. O kanaldan okuyanlar vardır, bununda bilinmesini isterim. İnsanlar uygun dille dile getirdiği sürece vaat edilen sözlerin niye gerçekleşmediğini sorgulama hakkına sahiptirler. Sözler gerçekleşmezken yeni bir şeylerinde gelmediği ya da bu konulara dair çok nadir açıklama yapıldığı gerçeğini de belirteyim.

Şuan ki durumu özetlemek gerekirse; ya fırtına öncesi sessizlik var ve bütün proje patlayacak ki buna pek ihtimal vermiyorum. Özellikle bu kadar destek sağlamışken bunu pek mümkün görmüyorum. Ya da arka planda açıklanmayı bekleyen anlaşmalar var ve doğru şartların oluşması bekleniyor. (Certik, Boğa piyasası) vb.) Certik onayının kısa zaman önce alındığını söylemiştim. Açıkçası ben bunun üzerine bir haber bekliyorum ve reklam çalışmasının başlayacak olması da ufukta bir haberin olduğunu gösteriyor bence. Tabi ki bunlar benim tahminlerim. Sonuçta boş proje tanıtımı bir işe yaramayacaktır. Gelecekle ilgili bir şeylerden bahsedilmesi gerekecek. Tanıtanların eline bir şeyler verilmesi gerekecektir. Binance CEO'su ile olan yakın ilişkileri bence meyvesini verecektir. Açıkçası ben eninde sonunda Binance'ye gireceğini düşünenlerdenim ve planlanan ancak çeşitli sebeplerle ertelenen ya da iptal edilen borsanın Huobi olduğunu düşünüyorum. Tabi ki bunlar benim tahminlerim. Hep birlikte göreceğiz.

Hala yatırım poziyonumu koruduğumu ve elimdeki MNG'leri arttırmadığımı ya da azaltmadığımı belirtirken, ortalamamın halihazırdaki fiyattan çok aşağıda olduğunu da bilmenizi isterim. Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Forum istatistikleri

Konular
13.642
Kullanıcılar
6.888
Son üye
Malibskrt
Geri