Neler yeni
Türkiye’nin Lider Kripto Para Forumu

SatoshiTURK Ailesine Hoş Geldiniz!

Türkiye’nin en güvenilir kripto ve blockchain topluluğunu ziyaret ettiğiniz için mutluyuz. SatoshiTURK olarak, her seviyeden kripto meraklısı ve blockchain uzmanına bilgi paylaşımı, öğrenme ve kazanç fırsatları sunuyoruz. Amacımız, güncel ve bağımsız bilgiye kolayca ulaşmanızı sağlamak ve özgün içeriklerle kendinizi geliştirmenize olanak tanımaktır. Burada, kripto para dünyasının en yeni gelişmelerini takip edebilir, güncel analizlere ve rehberlere göz atabilir, blockchain teknolojisinin sunduğu fırsatları daha yakından keşfedebilirsiniz.

Topluluğumuza katılarak sadece bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda katkılarınızın karşılığını BNB Coin ile alabilirsiniz. Forumumuzda, açtığınız her başlık, sorduğunuz her soru ve sağladığınız her faydalı bilgi, size SatoshiTURK kredi sistemi üzerinden BNB Coin kazandırır. Bu sayede, öğrenirken kazanma deneyimini yaşayacak ve topluluğumuza aktif bir şekilde katkıda bulunarak değerli bir üye olacaksınız.

Deneyimlerinizi, fikirlerinizi ve analizlerinizi paylaşarak hem kendinizi geliştirebilir hem de bu katkılarınızın ödüllerini kazanabilirsiniz. Kripto dünyasında güvenle ilerlemek, yeni insanlarla tanışmak ve sektör hakkında daha fazla bilgi edinmek için SatoshiTURK ailesine katılın. Hadi, birlikte öğrenelim, keşfedelim ve Türkiye'nin en güçlü kripto topluluğunda güvenle yol alalım!

Obortech (OBOT)

Genel Amacı
Merkeziyetsiz bir tedarik zinciri topluluğu oluşturarak, Blockchain teknolojisi sayesinde tedarik zincirinin şeffaf ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak.
Kripto Para Tam Adı
OBORTECH
Kripto Para Kısa Adı
OBOT
Madencilik Var mı?
Hayır
Çıkış Tarihi
2021
Web Sitesi
https://www.obortech.io/
obortech-defi-smart-hub-gercek-anlamda-merkezi-olmayan-bir-tedarik-zinciri-cozumu.webp


Obortech (OBOT)

Obortech
, tedarik zincirinin yönetimine odaklanan, kendi geliştirdiği Smart Hub çalışma sistemini kullanan merkeziyetsiz bir ekosistemdir kısaca.

Smart Hub, şeffaflık, doğruluk ve verimlilik prensiplerini benimseyen, birçok tedarik zinciri katılımcısının oluşturduğu teknoloji odaklı bir konsorsiyum olmasının yanında, Blockchain, yapay zeka (Al) ve nesnelerin interneti (IoT) gibi gelişmiş teknolojilerden yararlanmayı amaçlayan, anlık veri paylaşımı ve küresel işbirliğini teşvik eden bir sistemdir.

Ayrıca Smart Hub, tedarik zinciri aşamalarını yeniden tasarlayarak yeni bir altyapı oluşturup bilgi edinmeyi kolaylaştıran ve güvenli hale getiren bir sistemdir. Tedarik zinciri bilgilerinin paylaşımı akıllı sözleşmeler aracılığıyla otomatikleştirilmektedir.

Obortech’in Amaçları

Şirketin başlıca amaçları arasında operasyonel verimliliği artırarak daha iyi bir filo yönetimi sağlamak, risk analizinin daha iyi yaparak finansman sürecini hızlandırmak, tutarız ve geç veri paylaşımının önüne geçmek, taşınan ürünün tedarik sürecinin izlemesini ve kaynağının şeffaf bir şekilde tespit edilmesini sağlamak, pazarı büyüterek müşteri ilişkilerini geliştirmek, görünürlüğün artırılması ile planlamanın düzgün yapılmasını sağlamak gibi konular yer alıyor.

Smart Hub Sisteminin Faydaları

Smart Hub, hem web hem de mobil versiyonu olan açık API ile herkesin ulaşabileceği kullanımı kolay arayüzü olan bir sistem. Bu sistem ile tedarik zinciri alanında aktif olan tüm yapılar kolayca bir araya getirilebiliyor. Proje geliştiricilerinin yaptığı açıklamalarda, Facebook kadar kolay kullanılabilen bir platform ile kullanıcıların 3. taraflara ihtiyaç duymadan bir araya gelerek anlaşma yapabileceği bir platform inşa etmenin amaçlandığı belirtiliyor. Smart Hub sayesinde kullanıcılar gerçek zamanlı olarak güvenli bir şekilde bilgi paylaşımı, veri analizi, işbirliği, ürün izleme gibi işlemleri gerçekleştirebilecek.

Smart Hub, blok zinciri teknolojisine dayanan yapış sayesinde kullanıcılar, tedarik zinciri ortakları ile güvenli belge paylaşımı da yapabilecek. Tedarik zinciri süresince yapılan değişikliklerin ne zaman ve kimin tarafından yapıldığı açıkça görülebilecek.

Konteynerlere ve kamyonlara kurulacak IoT sensörleri, kullanıcıların taşıma işlemleri boyunca özellikle değerli varlıkların fiziksel değişimlerini izlemesine olanak tanımak ve hırsızlığa karşı önlem alınmasını da sağlamak için elde edilen verilerin Smart Hub tablosuna yansıtacak ve bu sayede nakliye şirketinden bağımsız olarak verilerin görülmesi mümkün olacak.

Smart Hub ayrıca yapılan işlerin kullanıcılar tarafından oylanmasına da imkan vereceği için pazarda düzgün iş yapan v yapmayanlar yine kullanıcılar tarafından rahatlıkla görülebilecek. Bu durum, verilerin otomatik olarak işlenerek ekosistemin hem dürüst hem de verimli çalışmasını sağlayacak.

Kısacası Smart Hub, merkeziyetsiz olduğu için tamamen topluluğun kontrolünde olan, tedarik zinciri hizmetlerinin satılmasını ve satın alınmasını ve de sürecin şeffaf ve güvenli şekilde takip edilmesini sağlayan Blockchain tabanlı bir eko sistemdir.

Obortech’in tüm tedarik süreci işlemlerinde kullanacağı kendine ait OBOT isimli bir tokeni var. Bu,

OBOT Token

Nisan 2021’de piyasaya sürülen ve ERC 20 tabanlı olan OBOT’un maksimum arzı 300 milyon adet. Bu arzın 100 milyon adedi şu anda dolaşımda bulunuyor. 1,46 milyon dolarlık piyasa değeriyle 1591. sırada yer alan OBOT’un, şimdiye kadar çıktığı en yüksek nokta 7 Mayıs 2021 tarihinde ulaştığı 0,098 dolar seviyeleridir. OBOT’un mevcut fiyatı ise 0,0149 dolar civarındadır.

OBOT, Probit borsasında (OBOT/USDT, OBOT/BTC) ve Uniswap borsasında (OBOT/ETH) belirtilen ticaret çiftleriyle listelenmektedir.

Ayrıca, OBOT hakkında hem CoinGecko’da hem de CoinMarketCap’te piyasaya dair güncel bilgiler yer almaktadır.

OBOT’un toplam arzının proje genelindeki kullanım miktarları şu şekilde:

70 milyon adet token satışı için ayrıldı

30 milyon adet topluluğun oluşturulması için ayrıldı

130 milyon adet eko sistem rezervi için ayrıldı. Bu rezerv 2 yıl boyunca kilitli kalacak ve her 6 ayda bir %25 oranında kilit açılımı gerçekleştirilecek.

60 milyon adedi kurucular ve proje ekibine ayrıldı. Bu miktar 2 yıl boyunca kilitli kalacak ve her 6 ayda bir bu miktarın %25’lik kısmının kilidi açılacak.

10 milyon adet yönetim için ayrıldı. Bu miktarın 2 sene süreyle kilidi açılmayacak.

OBOT’un Proje İçindeki Kullanım Alanları

OBOT token öncelikle, Smart Hub’ın kullanıcılarına sunduğu paket hizmetlerinin işlem ücretlerini ödemek amacıyla kullanılacak. Alına işlem ücretlerinin %5’i yakılacak. %20’si pazarlama ve topluluk oluşturmaya ayrılacak. %70’i ağ yönetimi için kullanılırken %5’i ise kar amacı gütmeyen etkinlikler için ayrılacak.

Smart Hub ile bir araya gelen kullanıcılar yaptıkları anlaşmalardan kazandıkları paraların bir kısmını OBOT tokene çevirerek platformda saklayabilecek ve bu şekilde bonus kazanabilecek.

Smart Hub kullanıcıları, OBOT token ile platformda kitle fonlaması yapabilecek. Yani kendi aralarında borç alıp verme işlemi gerçekleştirebilecek yada birbirlerine kredi verebilecek. Tabi bu fon sağlama işi karşı tarafın platformda sakladığı OBOT miktarına bağlı olacak.

Kullanıcıların birbirleri arasında hizmet alışverişi yapmasını sağlayan Smart Hub pazaryerinde bu alışverişler için OBOT kullanılabilecek.

Smart Hub kullanıcıları aldıkları hizmetin kalitesine göre hizmet satın aldığı tarafı oylayabilecek. Bu oylama da üst sırlarda yer alan kullanıcılar OBOT ile ödüllendirilecek.

Smart Hub kullanıcıları yine sahip oldukları OBOT miktarına göre, platformda yapılacak geliştirmeler ve değişiklikler konusunda oy hakkına sahip olacak.

Yol Haritası

Proje çalışmaları 2019 yılında başlamıştır ancak projenin başlatılması 2 yıl sonra gerçekleşmiştir. 2 yıllık bir proje hazırlık süreci vardır.

2019, 2. Çeyrek- Proje konseptinin resmileştirilmesi

2019, 3. Çeyrek- ISG ile ortaklık oluşturulması

2019, 4. Çeyrek- Moğol Ekspres LLC şirketinin projeye yatırım yapması

2020, 2. Çeyrek- OBORTECH’in küresel OU’sunun Estonya'da kurulması

2020, 3. Çeyrek- Prototip testinin yapılarak sınır ötesi operasyonların başlatılması

2021, 1. Çeyrek- OBOT Tokeini erken yatırımcı için ön satışının ve IEO’sunun gerçekleştirilmesi

2021, 2. Çeyrek- Smart Hub platformunun yönetim modelinin geliştirilmesi ve Avrupa birliği için pazar ve tüketici araştırmasının yapılması

2021, 2. Çeyrek- Smart Hub platformunun geliştirilmesi

2021, 3. Çeyrek- Smart Hub’ın başlatılması

2022, 1. Çeyrek- Pazar yeri yönetim modelinin geliştirilmesi

2022, 2. Çeyrek- Pazar yeri platformunu geliştirilmesi

2022, 3. Çeyrek- Pazar yerinin başlatılması

Proje Ekibi

Obortech
’in kendi alanlarında tecrübeli uzmanlardan oluşan 6 kişilik geliştirici ekibi ve 3 tane de proje danışmanı vardır.

Tamir Baasanjav

Projenin kurucu CEO’su Tamir Baasanjav, stratejik iletişim ve proje yönetimi konusunda tecrübeli bir isimdir. ABD’nin finance ettiği İsviçre Kalkınma Ajansı’nın uluslararası alanda prestijli bir sürdürülebilir madencilik projesi olan Bilgi Merkezi projesinde hükümet ilişkileri ve organizasyon aşamalarında yöneticilik görevinde bulunmuştur. Adidas’ın düzenlediği küresel ürün tasarımı yarışmasında 1. olan CEO, aynı zamanda Moğolistan’ın en büyük kurumsal bankasında da 10 yıldan fazla görev yapmış bir isimdir.

Smart Hub’ın konseptini tasarlayan ve iş stratejisini belirleyen Baasanjav, CEO’luk görevinin yanı sıra, ürün tasarımı, pazarlama ve iletişim konuları ile de bizzat ilgilenmektedir.

Enkhbat Dorjsuren

Projenin lojistik lideri ve kurucu ortağı olan Dorjsuren, Moğolistan’ın en büyük taşımacılık ve lojistik şirketi olan Mongolian Express LLC’nin CEO’sudur. Bu sektörde 20 yıllık bir tecrübeye sahip olan Dorjsuren, projenin ulaşım ortaklıklarının kurulmasına öncülük ederken Avrupa ve Asya ortaklık gelişimini de sağladı.

Tungalag Sukhbat

Projenin CFO’su olan Sukhbat, 20 yıllık bir yatırım ve finans tecrübesine sahiptir. Finansal danışmanlık yapmasının yanı sıra, hem merkez bankacılığı hem de kurumsal bankacılık alanlarında varlık yönetimi konusunda çalışmıştır. İngiltere’nin CFA Institute üyesi olmasının yanında CFA Charter sahibidir.

Projenin finansal modellemesini ve analizini geliştirmekle birlikte aynı zamanda projenin finansmanını yönetmektedir.

Zoljargal Taşnyam

Projenin Baş Hukuk Müşaviri olan Taşnyam, 9 yıllık üst düzey avukatlık tecrübesi vardır. Moğolistan’ın en büyük hukuk firmalarından olan DBS’nin kıdemli ortaklarındandır. Taşnyam, Harward’da hukuk master’ı yapmıştır. Şirketler Hukuku ve Özel Sermaye alanlarında uzmandır. Çeşitli yatırım bankaları, madencilik şirketleri ve çok uluslu şirketlerden oluşan bir müşteri portföyüne sahiptir.

Smart Hub’ın yasal faaliyetlerinden sorumlu olan Taşnyam, aynı zamanda yönetişim modelinin geliştirilmesinde rol oynamıştır.

Alok Gupta

Projenin 2 Blockchain mimarından biri olan Gupta, 12 yıllık Blockhain mimarisi ve geliştirme tecrübesine sahip olan Gupta, IBM ve IIT’nin ortaklaşa düzenlediği Blockchain Mimari Tasarım kursunu 5.’lik derecesiyle tamamlamıştır. Daha öncesinde tedarik zinciri, emlak ve sigortacılık gibi alanlarda Blockchain uygulamaları üzerine çalışan Gupta, projenin Blockchain mimarisi ve uygulama geliştirme yöneticisidir.

Maxim Prishchepo

Projenin diğer Blockchain mimarı olan Prishchepo, Blockchain konusunda 6 yıllık bir deneyime sahiptir. BT teknolojilerinde 20 yıllık mimari deyimi olan Prishchepo, daha önce Energi, Ochain ve Wagerr projelerinde Blockchain mimarı olarak görev yaptı. Bitcoin, Ethereum, ZCash ve PIVX gibi açık kaynaklı blok zincirleri konusunda uzman olan Prishchepo, projenin ETH akıllı sözleşmesini gelişitren kişidir. Aynı zamanda projenin token ödeme sistemi ve ETH blok zinciri geliştirmelerinden sorumludur.

Proje danışmanları da yine kendi alanlarında başarılı ve kariyerli iş insanlarından oluşuyor.

Mauro Andriotto

Obortech
projesinin Avrupa pazarı ve kaynak yaratma alanlarında danışmanlığını yapan Andriotto, uluslararası alanda Blockchain ve Security Token Offer (STO) konusunda lider bir iş insanı olarak kabul gören biridir. Cenevre Üniversitesi’nde profesör olan Andriotto, aynı zamanda kamu hibelerinin onaylandığı Avrupa Horizon 2020 komisyonun da yer almaktadır.

Garry Pinder

Projenin Güney Amerika pazarına yönelik tarım ve madencilik ürünlerinin konteynerler ile taşınması konusunda danışmanlık yapan Pinder, aynı alanda çalışan ve 12 ülkede faaliyet gösteren büyük bir şirket olan Intermodal Solutions Group'un (ISG) Genel Müdürüdür.

Al Ewers

Proje için hem küresel stratejik ortaklıklar geliştirme hem de Silikon Vadisi şirketlerinden kaynak alabilme konusunda danışmanlık yapan Ewers, Silicon Valley Blockchain Society'nin kurucularından biridir ve aynı zamanda Potrero Capital şirketinin başkanıdır. Ayrıca, değeri 1 milyar dolar olan Crypto Floats’ı oluşturan kişidir. Uluslararası pek çok büyük şirkete stratejik iş geliştirme konularında danışmanlık hizmeti vermiştir.

Proje Ortakları

obortech ortakları.GIF


Yatırım tavsiyesi değildir.
 

Forum istatistikleri

Konular
13.673
Mesajlar
65.876
Kullanıcılar
6.893
Son üye
Byldozer
Geri
Üst